Olympus Has Fallen

(2013)

Cod Roșu la Casa Albă

Poster Olympus Has Fallen Postere Olympus Has Fallen

Sinopsis Olympus Has Fallen

Mai mult
Olympus Has Fallen

După stabilirea unei importante întâlniri de negocieri, Casa Albă devine ținta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă și detonări de bombe, însuși Președintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate și ale poliției de salvare a instituției se bazează acum pe informațiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidențiale, blocat în clădire fără ca teoriștii să știe de existența sa. Cu Gerard Butler, Aaron Eckhart și…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Vezi pe Netflix
Se difuzează la TV.
PRO TV
Duminică, 28 Iul 20:00
Marţi, 30 Iul 00:00
PRO TV HD
Duminică, 28 Iul 20:00
Marţi, 30 Iul 00:00
Filmbox Premium
Marţi, 30 Iul 20:00
Sâmbătă, 03 Aug 21:35
Gerard Butler Gerard Butler Mike Banning Aaron Eckhart Aaron Eckhart preşedintele SUA, Benjamin Asher Morgan Freeman Morgan Freeman Speaker Trumbull
Ashley Judd Ashley Judd Margaret Asher Radha Mitchell Radha Mitchell Leah Angela Bassett Angela Bassett Lynne Jacobs
Michael Dudikoff Michael Dudikoff dl. Smith Dylan McDermott Dylan McDermott Forbes Melissa Leo Melissa Leo ministrul apărării, Ruth McMillan
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Objetivo: La Casa Blanca
  • White House Taken

Produs de

Millennium Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Dutch FilmWorks (DFW)

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Olympus Has Fallen
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Olympus Has Fallen

Weekend premieră (01.04.2013)
  • Loc 1
  • Spectatori 33.678
  • Încasări (RON) 647.585,28
Total
  • Spectatori 87.984
  • Încasări (RON) 1.573.091,57
  • Încasări (USD) 465.526,16

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
razsax pe 26 Martie 2013 21:11
O mizerie!
Pe langa scenariul rupt in fund,ne mai obliga sa-l vedem un altfel de "Greu de ucis" pe care Gerard Butler il interpreteaza neconvingator si plictisitor. In filmul asta nu arata nici carisma si nici farmec. Nu pierdeti timp si bani pe filmul asta. Nu am inteles de ce Freeman l-a girat cu prezenta lui.
30 45
VIBERS pe 30 martie 2013 01:41
Nu vreau sa te contrazic, poate filmul va fi varza avand in vedere ca toate filmele de genu acesta sunt absolut previzibile numai ca de unde stii ca Buttler va juca prost (nu sunt fan G.Buttler) recunosc sunt fan M.Freeman si nu cred ca un film cu el jucand va fi unul de duzina.Ai vazut filmul cumva?Doamne ce ma enervati.Asteptati fratilor sa apara filmul.Mai mult ca sigur nu va fi unul de Oscar dar asta nu inseamna ca va fi un film prost.Deci hai sa mai asteptam o saptamana.
doddydeea pe 28 iulie 2016 20:16
Nu te obloga nimeni sa vezi filmul,uite-te la telenovele!!!
Pitbull pe 03 Aprilie 2013 23:09
"Air Force One" Two... Trei... Cât vrei
"Olympus Has Fallen" - Meseriaş şi atât
"Air Force One" Two... Trei... Cât vrei

Dacă vă mai amintiţi, în "Air Force One" (1997 - Wolfgang Petersen), Preşedintele Statelor Unite era luat ostatic, cu tot staff-ul şi familia, la bordul aeronavei prezidenţiale aflate în zbor, şantajul teroriştilor (naţionalişti ruşi nostalgici) urmărind eliberarea unui lider din Asia Centrală. Dar, cum pe preşedinte, fost super-luptător în forţele speciale iscusit-foc, îl chema Harrison Ford (scuze, am vrut să zic "îl juca"), eroul nostru întorcea jocurile şi curând-curând nemernicii cei ticăloşi în frunte cu Gary Oldman vedeau pe dracu-n persoană.
Şi aici e cam la fel, cu unele ajustări: miza nu mai e Rusia, ci Coreea; ţinta atacului nu mai e avionul, ci Casa Albă (deşi tot de la un avion porneşte dandanaua); iar eroul nu mai e Preşedintele… citeşte

21 9
nicolas84 pe 19 aprilie 2013 22:45
De acord, cu ce ai spus DAR in afara de "Air force once" filmul asta e in primul rand "Die Hard I" + "Under Siege" ca sa nu mai spun ca sunt nenumarate chestii care te duc cu gandul la "Die Hard I" dintre care anumite scene sau dialoguri aproape facute la indigo"
psihologu pe 02 Martie 2013 21:31
Un action-movie pe care l-am vazut de atatea ori, in forme diferite: niste teroristi declanseaza atacul asupra Casei Albe, presedintele american este luat ostatic, iar serviciile americane negociaza cu teroristii. Apare eroul pozitiv (interpretat de Gerald Butler), care salveaza situatia.
20 7
anutza96 pe 5 aprilie 2013 18:44
si eu am mai vazut filme de acest gen ,deoarece imi plac. Am fost la cinema cu cateva ezitari ,dar mi-a placut si ti-l recomand.
psihologu pe 5 aprilie 2013 18:58
Multumesc!
dany6960 pe 25 Martie 2013 10:07
MONUMENT DE PROSTIE SI RISIPA DE FIGURANTI
Filmul e o combinatie intre seria Die Hard si A doua cadere a Constantinopolului (glume seci facute pentru americani redusi). Slab, slab, foarte slab. Dincolo era mai bun!!! Sau cum naiba poti iesi in fata unui avion ce ataca Casa Alba cu puscasii???
Oamenii cad pe capete mai rau ca in Commando iar scena in care atacatorii sunt inchisi in acelasi buncar cu presedintele e imprumutata din serialul Homeland.
In rest au schimbat presedintele de culoare cu vicepresedintele si suntem anuntati inca de la inceput ca toate nu se intampla pe 4 Iulie ziua Americii ci pe 5. :))
Gospodinelor romane mai innebunite ca Madalina Ghenea dupa scotianul Butler le dau un singur sfat. Ramaneti acasa si uitati-va la Masterchef. Nu aveti ce regreta!!!

20 37
VIBERS pe 30 martie 2013 01:33
Sincer te-ai cam grabit.Asteapta sa vedem.Intradevar din trailer se poate sa ai un pic de dreptate, numai ca mi-am invatat lectia.Poate daca trailerul este prost filmul va fi bun.De ce sa nu fie si invers avand in vedere ca multe filme au fost varza si trailerele au fost foarte bune.Parerea mea este ca nu tre sa dai nota unui film care inca nu a aparut.
alyn.alyn pe 2 septembrie 2014 17:51
A fost chiar un film foarte bun in nici un caz nu merita nota 1 !
chetta pe 23 Ianuarie 2013 11:51
...
Am sa ma duc sa l vad si apoi am sa mi spun parerea.....si apoi am sa i dau o nota.....
Azi (3.04.2013 ) am fost si l am vazut.....
Este un film de actiune f bun. Merita vazut! Vi l recomand!

17 12
Alex4Fun90 pe 4 aprilie 2013 01:36
Unde ai vazut ma tu filmu pe 23 ianuarie ? Prapaditule
chetta pe 26 februarie 2014 00:22
Pai supy este un film ce are un scenariu" clasic"atac asupra Casei Albe....este un film de actiune care a meritat vazut la cinema...mie mi a placut...
wildinthecountry pe 07 Aprilie 2013 16:16
x
Ce Bruce Willis?Ce Arnold? Ce Stallone?
Acum e Gerard Butler care-i face pe toti in acest film unul cate unul ..asa sistematic..
Desigur ca subiectul filmului e fumat si se vad aici influente din N filme de actiune dar per total filmul merge pt pasionatii de multa actiune desi are multe gauri de logica.....
PS: Ma bucur sa-i vad pe Freeman si pe Angela Basset in film cu toate ca sunt prezenti asa de umplutura...ma si intreb de ce au acceptat sa joace in acest film??? Sa fie lipsa banilor din cont?plictiseala?

14 2
gabyAlex pe 28 Iunie 2013 00:49
fereasca sfantu'
un film cretin, cu discursuri patriotice (parca sunt luate din telenovele) ,o armata de teroristi macelarita de un singur om etc,etc...
si acu plang dupa bani

14 11
alyn.alyn pe 2 septembrie 2014 17:53
esti retard jur
costidavinci pe 28 Iunie 2013 21:30
gherla
Un film de propaganda american bun numai pentru copii retardati ai lor, replici fumate gen " Sunt mandru ca pot sa mor pentru tara", nu stiu cum l-au convins pe Morgan Freeman sa joace in filmul asta, ne aduce aminte de perioada comunista unde armata sovietica trecea peste tot, soldatul sovietic mergea cu tigara aprinsa pe sub gheata...asta fac americanii acum! De vazut doar daca nu ai ce face dupa amiaza.
13 8
Cote2Dieu pe 05 Martie 2013 16:49
Mda
Sincer, m-am cam saturat de genul asta de filme. Atac asupra presedintelui Americii. Aceeasi actiune, actori diferiti si efecte mai bune cu trecerea anilor. Oare nu mai exista roluri intre-adevar bune pentru Freeman ?
10 8
GALD pe 08 Iulie 2013 20:24
Die Hard - SF
Bruce Willis a fost mic copil - a salvat un hotel, niste avioane, ceva aur, a inlaturat oarece atacuri cibernetice si trafic de uraniu, dar sa salveze pe presedinte si fiul acestuia precum si intregul teritoriu american, asta doar noua generatie reprezentata prin Gerard Butler o poate face.
Filmul este bine realizat, dar nu spune prea multe decat actiune ca reactiune.
Este SF pentru ca este ireal sa credem ca s-ar putea realiza vreodata cucerirea Casei Albea cu 50-100 de oameni si cateva mitraliere grele, iar agentii de securitate ies la macelarit ca si carnea prin sita tocatorului.
Iar cireasa de pe tort este renegatul salvator si erou national ce nu poate fi oprit din actiunile sale pozitive si indeplinite cu sange rece si profesionist.
Oricum, poate fi vazut cu relaxare intr-o seara cu bere si popcorn.

8 2
narcisson pe 11 iulie 2013 21:49
sunt de aceeasi parere. :)
Manusa pe 12 Aprilie 2013 15:21
Chiar daca in realitate ar fi, daca nu imposibil, atunci extrem de greu de realizat ceea ce se intampla in acest film si anume asedierea Casei Albe, actiunea este foarte buna si cu momente de tensiune.
M-am uitat la trailerul filmului, dar pot spune ca nu atent si bine am facut deoarece filmul a reusit sa ma impresioneze desi poate pentru unii nu este chiar impresionant acest film. Mi-a placut prestatia lui Butler care a fost una foarte buna.
Dupa parerea mea filmul este foarte bun si merita vazut.

8 12
ilea_ionut pe 19 Mai 2013 04:55
deja vu
Sechestraţi în larg,Hidden Agenda,Air Force One si etc etc. ggenul ala de film in care eroul principal salveaza omenirea de la disparitie,dezamorsand in ultima secunda un dezastru nuclear;dupa ce singur a invins toti inamicii restul neputand face nimic decat sa il priveasca pe el. deci genu ala de film e.sincer m-am uitat ca am vazut ca e cu Morgan Freeman(care cred ca filmele lui sunt la fel de bune si daca se dau doar la radio, la ce voce are). dar nu cred ca se merita. genu asta de filme te asteptai sa vezi in "90 ( si chiar mergeau). acum 2013 parca asteptam altceva tinand cont si de numele din film Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman.
7 2
alyn.alyn pe 2 septembrie 2014 17:54
nu va doare capul de atata prostie bai baieti ?
gogutz pe 18 Aprilie 2013 08:43
Interesant
Sincer cand m-am dus la cinema am crezut ca filmul va fi din nou un cliseul total gen :presedinte rapit, un ''Chuck Norris'' vine si rupe in bataie tot si salveaza situatia,mda in mare parte exista acest ''Chuck Norris'' care e Gerard Butler, dar filmul a fost facut binisor si s-au ocolit cliseele cotidiane,sincer ma surprins placut filmul si il recomand cu placere,chiar e interesant !Acum fiecare cu parerea lui,dar de la un film de actiune nu prea ai ce sa te astepti mai mult de atat,in mare parte s-au epuizat ideile si cam toate actiunile urmaresc acelas fir de actiune:rapire,antagonist,protagonist ''bengos'' care bate de unu singur tot filmul plus regizor sunetist ,o bate si pe ''masa'' ,''tacsu' '',sogor,matusa etc daca trebe , o bomba care mereu e dezamorsata la secunda 1 si la sfarsit protagonistul (bengosul) ramane cu cea mai buna femeie din tot filmul si sunt fericiti pana la… citeşte
7 9
flamura pe 25 aprilie 2013 01:45
garda presedintelui american a pus in rezervorul masinii motorina si ea era pe benzina...astia sunt unii tari...referitor la comentu meu
TinRin pe 01 Iulie 2013 14:16
Die Hard copycat
O tentativa neinspirata de a imbalsama un subiect fumat de multi regizori, doar ca avand rezultate slabe. Nu am fost la cinema si am vazut acum de ce: din vizionarea trailer'ului mi-am dat seama despre ce e vorba dar speram pana in ultima clipa de o miscare de geniu a scenaristului. Nu a fost asa. Un film previzibil si modest, cu actori mari... si aici spun de Morgan Freeman, nu de Gerard Buttler. Mi-au placut scenele de inceput de acaparare a Casei Albe... si cam atat. Restul e un kitch scump ( are ceva cgi, nu pot nega ), si cam atat. Next ?
4 2
andrey.official pe 09 Martie 2013 21:52
Pare a fi un film bun mai ales ca joaca Morgan Freeman si Gerard Butler
4 11

Spune-ţi părerea despre Olympus Has Fallen

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Olympus Has Fallen
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells