Premierele săptămânii 26 iulie - 1 august 2013

de Ştefan Dobroiu în 26 Iul 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend

Adam Sandler şi trupa lui de trăsniţi fără minte se dezlănţuie de vineri, în timp ce Logan (Hugh Jackman) îşi încleştează ghearele de adamantium cu oţelul săbiilor de samurai în aventurile sale japoneze, iar piraţii somalezi atacă într-unul din cele mai apreciate filme europene ale ultimilor ani. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia pentru acest weekend.

The Wolverine
Sfârşitul lunii vine cu aventurile japoneze ale lui Wolverine/Logan, interpretat de acelaşi Hugh Jackman. Filmul are toate şansele să fie mai bine primit decât predecesorul său, iar faptul că la baza sa se află una dintre cele mai populare mini-serii de benzi desenate cu supereroul dotat cu gheare de adamantium nu poate decât să crească aşteptările. Cum acţiunea are loc în Japonia, devine clar că ghearele lui Logan se vor ciocni cu săbiile de samurai, mai ales că eroul va avea de înfruntat un gangster atotputernic interpretat de apreciatul Hiroyuki Sanada. The Wolverine a fost lăudat pentru modul în care explorează cele mai profunde straturi ale personalităţii lui Logan, acesta înfruntându-şi propriile limite în povestea regizată de James Mangold.

Deturnarea/A Hijacking
Regizat de Tobias Lindholm, A Hijacking se inspiră din acţiunile piraţilor somalezi, care acostează vase din apele internaţionale şi eliberează echipajul numai după ce primesc sume exorbitante de bani. Inspirat de două astfel de cazuri, în care companii daneze au fost nevoite să trateze direct cu piraţii pentru a-şi recupera nu navele, care de multe ori nu valorează sumele cerute de piraţi, ci echipajul, ameninţat cu moartea în cazul unor negocieri ce nu satisfac cerinţele atacatorilor. Protagonistul filmului este Mikkel (Pilou Asbæk), bucătarul vasului MV Rozen, ce se îndreaptă, în Oceanul Indian, spre Mumbai. Mikkel crede că o conversaţie la telefon cu soţia lui, pe care trebuie s-o anunţe că va veni două zile mai târziu acasă, este cea mai dificilă problemă a zilei, dar în curând la ceafa lui se va afla o puşcă somaleză, iar întreaga viaţă a lui Mikkel se va schimba. La polul opus se află Peter, directorul companiei deţinătoare a navei: el se trezeşte în situaţia de a negocia direct cu piraţii, ştiind foarte clar că de fiecare decizie a sa atârnă viaţa unor oameni. Categoric unul dintre thrillerele psihologice ale deceniului!

Oameni mari şi fără minte 2
Primul film, Grown Ups, în care Adam Sandler se reuneşte cu foşti şi actuali colaboratori, a avut un asemenea succes, încât iată că anul acesta avem de-a face cu un sequel. Trei ani au trecut de la aventurile din primul film, iar acum îl descoperim pe Lenny (Adam Sandler) revenit, alături de familie, în oraşul unde a crescut. Adulţii, interpretaţi de aceiaşi Sandler, Kevin James, Chris Rock şi Davin Spade, învaţă de la copiii lor ce înseamnă să provoci dezastru în jur: este ultima zi de şcoală, iar aceasta se va dovedi plină de surprize! Taylor Lautner apare într-un rol secundar.

Exploreaza subiecte similare:

The Wolverine, Kapringen, Grown Ups 2, Adam Sandler, Hugh Jackman, Tobias Lindholm

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 26 iulie 2013 08:59
Mergem la Wolverine, desigur. Pe celelalte le putem vedea si acasa, peste 2-3 luni.
Sorin87 pe 26 iulie 2013 10:56
si eu tot Wolverine il astept
xerses pe 26 iulie 2013 11:11
Si o comedie ar merge, Oameni mari şi fără minte 2.
Bayard pe 26 iulie 2013 11:13
Parca vad ca romanasii nostri o sa duca Grown Ups 2 pe locul 1, peste Wolverine :)
Ellena_Gabriella pe 26 iulie 2013 13:35
Parca o comedie merge bine in aceste zile toride de vara..Grown Ups 2 !
cristi23 pe 26 iulie 2013 15:42
la wolverine voi merge cu siguranta......
DeadSea07 pe 26 iulie 2013 17:10
ar merge de vazut la cinema Wolverine celelalte filme le pot viziona si online...
Musa.del.Arte pe 26 iulie 2013 18:50
Sa inteleg ca o sa merg singura la Kapringen :(
Chelbos pe 27 iulie 2013 04:09
merg eu daca ma inviti :)
Musa.del.Arte pe 27 iulie 2013 11:40
Daca esti sigur ca vrei sa vezi filmul, atunci e ok :))
alex_il_fenomeno pe 27 iulie 2013 14:13
Wolverine, film pe care il astept inca de anul trecut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells