Premierele săptămânii 20-26 octombrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 20 Oct 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Dacă despre weekend-ul trecut spuneam că este aproape neinteresant, nu acelaşi lucru se poate spune despre weekend-ul acesta: patru premiere foarte variate care au toate şansele să atragă un număr mare de spectatori în sălile de cinema. Avem blockbuster de acţiune, unul dintre cele mai misterioase filme ale anului, o animaţie pentru copii şi câştigătorul trofeului Palme d'Or. Chiar nu ai ce-ţi dori mai mult de la oferta cineamtografică.

Pe lângă cele patru premiere, avem parte de alternativa ultimelor zile ale festivalurilor Les films de Cannes a Bucarest şi Astra din Sibiu.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Geostorm: Pericol Global
Un sistem de sateliţi care provoacă o mulţime de cataclisme climatice pe Terra şi doar Gerard Butler în stare să-i ţină piept? Cu siguranţă acest film va fi pe gustul amatorilor de escapism din România. Criticat încă dinainte de lansare pentru sincronizarea nefericită cu uraganele şi cutremurele care au provocat atât de multe victime pe teritoriul celor două Americi, Geostorm a cheltuit o sumă semnificativă pentru a aduce prăpădul pe marele ecran. Rezultatul nu a fost pe gustul specialiştilor, care s-au grăbit să-l descrie drept "ridicol", dar publicul amator să admire catastrofe globale în mediul sigur al sălii de cinema ar putea să aprecieze efortul echipei din spatele acestei premiere.

Mother!/mama!
Cel mai nou film al lui Darren Aronofsky are în rolurile principale mai mulţi câştigători de Oscar şi poate fi descris drept exact opusul lui Geostorm, de la miză până la execuţie. Drama unei tinere soţii (Jennifer Lawrence) a cărei casă este invadată treptat de oameni pe care nu îi cunoaşte, dar care par cunoştinţe ale soţului ei (Javier Bardem) a provocat reacţii contradictorii din partea publicului şi a presei. Este, probabil, motivul pentru care distribuitorul român al filmului a ales să nu facă o proiecţie de presă. Lansat la Veneţia, filmul a avut atât susţinători, cât şi detractori fervenţi, ceea ce ne face cu atât mai curioşi să vedem reacţia românilor după lansarea acestei misterioase producţii pline de staruri.

The Square/Pătratul
Prezentat în deschiderea festivalului Les Films de Cannes a Bucarest şi deja recomandat de câştigarea trofeului Palme d'Or, această dramă suedeză despre curatorul unui muzeu care are parte de mai mult decât şi-ar fi dorit după ce o firmă de PR propune o idee bizară de promovare a unei expoziţiei se transformă într-o satiră "suprarealistă" (Variety) şi "neliniştitoare" (The Hollywood Reporter). Nu toate reacţiile au fost pozitive, iar câştigarea marelui trofeu la Cannes a provocat stupoare în mai, dar filmul lui Ruben Östlund (Force Majeure) are toate şansele să te surprindă şi să-ţi provoace întrebări despre confortul şi ciudăţeniile lumii în care trăim.

The Swan Princess: Royally Undercover/Prinţesa Lebădă: Sub acoperire regală
Dedicat celor mai mici spectatori, animaţia o are în centrul atenţiei pe prinţesa Alise a cărei existenţă liniştită este dată peste cap de sosirea în regat a mai multor vizitatori misterioşi. Alături de un sfetnic de încredere şi de cei mai buni prieteni ai ei, prinţesa va începe o adevărată investigaţie pentru a vedea pe care dintre nou-veniţi să şi-i apropie. O animaţie care ar putea să-i înveţe pe cei mici atât puterea prieteniei, cât şi să pună sub semnul întrebării elementele noi din vieţile lor. Mai mult, premiera ar putea să-i distreze cu modul cum împrumută anumite elemente din filme de acţiune precum cele din seria James Bond.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Mother!, Geostorm, The Square, The Swan Princess: Royally Undercover

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells