Premierele săptămânii 16-22 august 2013

de Ştefan Dobroiu în 16 Aug 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend

Acest sfârşit de săptămână vine cu un melanj interesant de genuri, de la SF de Neill Blompkamp la cel mai recent film al Sofiei Coppola. Brian de Palma încearcă să provoace scântei cu Noomi Rapace şi Rachel McAdams, iar violenţa şi umorul sunt la ele acasă în Kick-Ass 2. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia în ceea ce priveşte premierele weekendului.

Elysium
Al doilea lungmetraj al lui Neill Blomkamp are toate şansele să urce pe locul întâi în topul încasărilor din această săptămână, cu un subiect interesant şi Matt Damon şi Jodie Foster în roluri principale. Cu un buget sensibil mai mare decât al debutului său District 9, Blomkamp îşi permite să apese pedala adrenalinei şi să arunce pe ecran explozii spectaculoase şi confruntări zgomotoase între cele două clase sociale ale viitorului: oamenii săraci obligaţi să trăiască pe un Pământ muribund şi bogaţii ce trăiesc în lux pe Elysium, un habitat spaţial ce orbitează în atmosferă. Dezechilibrul social pare a fi zdruncinat când Max (Damon) suferă un accident la o fabrică de pe Pământ şi înţelege că este condamnat la moarte dacă nu învinge sistemul de securitate de pe Elysium pentru a avea acces la infailibilul sistem de sănătătate al habitatului. Jodie Foster, în rolul secretarului Delacourt, îi stă în cale...

Kick-Ass 2
Continuarea succesului din 2010 îi arată pe Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) şi Hit-Girl (Chloe Moretz) înfruntând noi probleme. După ce acţiunile sale au inspirat un val de justiţiari mascaţi, Kick-Ass trebuie să li se alăture pentru a scăpa oraşul de infractori. Cel mai redutabil adversar se va dovedi Red Mist, acolitul său din primul film, acum doritor de răzbunare sub numele mult mai sugestiv de The Motherfucker. Deşi nu a fost la fel de bine primit ca filmul original, sequelul pare să folosească acelaşi amestesc atractiv de umor şi violenţă. Jim Carrey este cea mai importantă nouă achiziţie a seriei.

Hoţii de celebritate/The Bling Ring
Regizoarea câştigătoare de Oscar (pentru scenariul lui Lost in Translation) Sofia Coppola se inspiră din evenimente petrecute în realitate pentru a pătrunde în lumea adolescenţilor care-şi lasă naivitatea şi entuziasmul amplificate de cultul celebrităţilor. Membrii grupului The Bling Ring au ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, arătând cum o distracţie aparent naivă poate scăpa de sub control, dezvăluind o neliniştitoare imagine a societăţii. Filmul cu Emma Watson într-un rol principal a avut premiera mondială la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Cannes.

Passion
Tot un film de festival, Passion a concurat în competiţia festivalului de la Veneţia anul trecut. Oricât ar recomanda această premieră numele de pe afiş (regia Brian De Palma, cu Noomi Rapace şi Rachel McAdams în rolurile principale), nouă ne este foarte greu să recomandăm o vizită la cinema pentru a o vedea. Filmul arată bine şi are o interesantă energie haotică, dar rareori ne-a fost dat să vedem mai multe abateri de la logică într-un film al unui maestru incontestabil al cinematografului. Rapace şi McAdams interpretează două colege într-o companie de advertising: prietenia lor se vor transforma într-o competiţie acerbă ce va ajunge la trădări şi chiar crimă.

Exploreaza subiecte similare:

Passion, Elysium, Kick-Ass 2, The Bling Ring

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cr1s7y pe 16 august 2013 13:47
Vreau sa vad Elysium si Kick-Ass 2 :)
stefannx pe 16 august 2013 14:17
Traducere: "vreau sa depasesc faza de pubertate"
Shotgunism pe 18 august 2013 15:57
Hahah. Win!
DeadSea07 pe 16 august 2013 19:00
Kick-Ass2 Elysium Si Passion :)
Skynet.Zbenga pe 16 august 2013 21:24
Elysium si The Bling Ring...desi nu cred ca voi vedea vreunul
vladimir84 pe 16 august 2013 22:01
Elysium si cam atat.
Musa.del.Arte pe 17 august 2013 13:04
Passion pentru cine nu a vazut deja, dar pentru mine doar The Bling Ring, pentru ca nu am mai vazut de mult timp un film regizat de Sofia Coppola.
Sorin87 pe 19 august 2013 08:25
astept foarte tare filmul Elysium
alex_il_fenomeno pe 25 august 2013 01:23
Trei filme pe care cu siguranta nu am de gand sa le ratez.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells