Premierele săptămânii 15-21 ianuarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 15 Ian 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Cel de-al optulea film al lui Tarantino, o animaţie cu interese ecologice, o comedie poliţistă şi două lăudate producţii europene, iată ce poţi vedea weekend-ul acesta pe marile ecrane. Poţi afla mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Cei opt odioşi/The Hateful Eight
Unul dintre cele mai aşteptate filme ale începutului de an, The Hateful Eight îţi poate arăta de vineri dacă membrii votanţi ai Academiei l-au nedreptăţit sau nu pe Quentin Tarantino refuzând să-l ia în considerare la cele trei categorii care îl vizează direct (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu). Povestea este cunoscută deja de toată lumea: opt "odioşi" se întâlnesc într-un popas de pe traseul diligenţelor din înzăpezitul stat Wyoming, la câţiva ani după Războiul Civil. Interese diferite şi secrete întunecate vor determina cele opt personaje să ajungă la, ei bine, măcel, în stilul obişnuit al lui Tarantino.

Iată o trecere în revistă a tuturor premierelor lunii ianuarie.

Norm de la Polul Nord/Norm of the North
Rob Schneider mai scoate din când în capul din conul de umbră în care s-a ascuns, iar de această dată scoate doar limba: el este vocea lui Norm, un urs polar dispreţuit pentru că nu poate vâna, dar a cărui personalitate îl recomandă pentru o misiune ce i-ar putea salva semenii condamnaţi de schimbările climatice: când oamenii încep să vină în număr tot mai mare să locuiască la Pol, ursul alb pleacă la New York pentru a descoperi misterul din spatele acestei bizare migraţii. Etichetată drept "hard to bear" (greu de suportat) de criticii americani, animaţia destinată copiilor a avut parte exclusiv de cronici negative pe site-ul Rottentomatoes, din cele 16 publicate până în acest moment.

Citeşte şi o trecere în revistă a celor 15 animaţii aşteptate anul acesta pe marile ecrane.

Un poliţist şi trei sferturi!/Ride Along 2
Spunem de la început că filmul cu Ice Cube şi Kevin Hart este EXACT ca prima parte (pe care noi am notat-o cu cinci stele din zece acum doi ani), doar că suferă şi din cauza faptului că tot ce se întâmplă pe ecran pare foarte familiar. Kevin Hart revine în rolul lui Ben Barber, acum poliţist cu acte în regulă care, după ce face să se aleagă praful de o misiune sub acoperire a viitorului cumnat, detectivul James Payton (Ice Cube), ajunge împreună cu acesta la Miami, unde ar trebui să deconspire unul dintre cei mai mari traficanţi din Statele Unite. Se pare că Payton, care se dă mare şi tare, are nevoie de mai mult de două filme ca să priceapă că Barber, în ciuda logoreei sale, ar putea avea intuiţii excelente. La proiecţie am râs de fix trei ori (de ajuns pentru 100 de minute?) şi am rămas cu o unică impresie: de-abia aşteptăm să o vedem pe Olivia Munn în X-Men: Apocalypse.

Citeşte despre X-Men: Apocalypse, unul dintre cele mai aşteptate filme cu supereroi ale lui 2016.

Iubire bolnavă/Amour fou
Filmul de epocă regizat de Jessica Hausner (Lourdes) a fost inclus în competiţia Un Certain Regard a festivalului de la Cannes în 2014, iar vara trecută a putut fi văzut în selecţia festivalului Transilvania. Filmul ne poartă în Berlinul începutului de secol 19, când tânărul poet Heinrich vrea să o convingă pe Marie, verişoara lui, să se sinucidă împreună, într-un act imposibil de romantic. Răspunsul lui Marie îl va mâhni pe Heinrich, dar sensibilul poet s-ar putea să-şi găsească o parteneră de suicid în persoana lui Henriette, soţia unei cunoştinţe...

Citeşte şi despre cele mai interesante seriale lansate luna aceasta.

Mlaştina/La isla mínima
Unul dintre cele mai premiate şi lăudate filme spaniole recente, Mlaştina ne arată o investigaţie a doi poliţişti din anii '80. Uciderea brutală a unor adolescente îi va arunca pe cei doi poliţişti cu metode şi mentalităţi extrem de diferite într-o cursă contracronometru pentru a-l prinde pe ucigaş. Mlaştina a câştigat Premiul publicului la ultima ediţie a Oscarurilor Europene şi zece premii Goya, inclusiv Cel mai bun film, la cea mai recentă ediţie a premiilor Goya.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Hateful Eight, Ride Along 2, Norm of the North, Amour fou, La isla mínima

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 15 ianuarie 2016 23:33
Cred ca mai mult animatia as dori sa o vad mai repede.
Sorin87 pe 16 ianuarie 2016 20:47
comedia Ride Along 2 o astept cu nerabdare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells