Platforma de streaming Apple a dat publicității primul episod din Silo, pe Twitter

de Gloria Sauciuc în 29 Iun 2023
Sezonul integral va apărea, în streaming, vineri

Apple a dat publicității, gratuit și în întregime, primul episod din serialul SF mult-așteptat Silo, pe Twitter. Cu această mișcare neobișnuită, Apple împrumută o practică a Twitter, luând decizia să încarce integral primul episod.

Propunerea vine după ce Twitter a permis încărcarea unor materiale video mai lungi pentru abonați.

Episodul gratuit merită să fie văzut, mai scrie publicația Endgadget, ce a considerat serialul original marca Apple TV+ drept „producție de televiziune SF pur și simplu transcendentală”. Silo este inspirat din romanul SF Wool, al autorului American Hugh Howey. Episoadele 1-9 sunt disponibile pe streaming, abonaților Apple TV+. Episodul final, intitulat Outside, are premiera vineri.

Acțiunea se petrece pe un Pământ post-apocaliptic, unde supraviețuitorii omenirii trăiesc înăuntrul unui siloz (Silo), un buncăr subteran de 144 de etaje care este un sistem autosuficient. Lor li se spune că lumea din afara buncărului este primejdioasă, dar apar întrebări dacă lucrurile stau într-adevăr așa.

Este un punct de pornire inteligent ce permite showrunner-ului Graham Yost să exploreze teme despre adevăr versus ficțiune și despre puterea informației. Apple a anunțat și un al doilea sezon.

Rebecca Ferguson (Dune) joacă rolul lui Juliette Nichols, o femeie inginer care descoperă o rețea de secrete după ce iubitul ei, George (Ferdinand Kingsley), este omorât.

În serial mai joacă Rashida Jones, David Oyelowo, Tim Robbins și Harriet Walter.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 29 iunie 2023 19:32
Nasol că nu avem și noi Apple TV+ în România...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells