Pixar opreşte "maşina" de sequel-uri. Compania se va concentra pe producţii originale după 2019

de Cristina Grigore în 6 Iul 2016
În orarul de lansări se află încă Cars 3, Toy Sory 4 şi The Incredibles 2

Este un model de business verificat şi profitabil, însă creatorii lui Ratatouille, Wall-E sau Inside Out şi-au dat, parcă, seama că o avalanşă de sequel-uri, prequel-uri şi tot ce mai poate fi realizat după un hit la box office, nu va mai satisface la un moment dat publicul. Motiv pentru care şi-au recalibrat maşinăria succesului şi au direcţionat-o, pe viitor, spre producţii originale.

Într-un interviu acordat EntertainmentWeekly.com, preşedintele Pixar, Jim Morris, a declarat că după filmul lui Brad Bird din 2019 (The Incredibles 2) nu vom mai vedea nicio continuare ori spin-off după marile animaţii Pixar.

„Tot ce vine după Toy Story şi The Incredibles sunt poveşti originale”, a spus Morris. Chiar dacă nu a dezvăluit şi ce anume va urma, a menţionat că va fi vorba despre filme a căror acţiune va fi plasată „în lumi neobişnuite, însă credibile, ce ne vor purta în cu totul alte direcţii faţă de cele de până acum”.

„Majoritatea studiourilor trec imediat la un sequel după ce au un film de succes, însă modelul nostru de afaceri este un model pentru cineaşti – nu facem continuări ale peliculei decât atunci când regizorul producţiei originale are o idee şi este dispus să o realizeze. Un sequel este, în anumite privinţe, mai greu de făcut decât originalul, pentru că ai această lume definită care, pe de o parte, este un avantaj, iar pe de altă parte generează anumite aşteptări pe care nu le poţi neglija pentru a nu dezamăgi”, a mai explicat el.

Însă, până la fructificarea afirmaţiei lui Morris, vor mai ajunge pe marile ecrane Cars 3, Toy Story 4 şi The Incredibles 2.

Exploreaza subiecte similare:

Ratatouille, WALL·E, Inside Out, The Incredibles 2, Cars 3, Toy Story 4

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gamblerrambler pe 6 iulie 2016 11:10
Foarte bine ca oricum ultimele filme au fost de cacao
danny987 pe 6 iulie 2016 14:28
Bine zis!
cavallioty pe 6 iulie 2016 15:20
si cat rau le-a facut miliardele incasate de pe urma francizei Toy Story,Cars,Finding si cat va mai incasa si cu The Incredibles(undeva la 1 miliard),evident ca acum isi permit sa faca doar filme originale,sunt curios cat o sa dureze si cu originalitatea

Finding Dory- 800-900 mil
Cars 3 700-800 mil
Toy Story 4 1 mld
The Incredibles 2 900-1mld

Aproape 4 miliarde in 3 ani de pe urma continuarilor,deloc rau
incepe sa imi displaca Pixar cu afirmatii de genu avand in vedere ca nu e prima oara cand spun ca ei nu fac sequel-uri

Cretzulynne pe 6 iulie 2016 23:32
Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! In sfarsit s-au trezit astia!
Sunt cea mai mare fana a originalitatii! Succes cu inspiratia!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells