Oscar 2020 - Phoenix și Sandler, șanse egale în cursa pentru cel mai bun actor

de Cristina Grigore în 6 Sep 2019
Uncut Gems, în care Sandler este protagonist, a primit scorul maxim pe rottentomatoes.com

Competiția pentru cel mai bun actor la premiile Oscar din 2020 ar putea însemna șanse aproape egale la statuetă pentru Joaquin Phoenix și Adam Sandler, scrie revista Rolling Stone.

Starul lui Joker este considerat un candidat sigur la premiu, după ce prestația sa din Joker, filmul regizat de Todd Phillips, a fost aplaudată opt minute la rând la Festivalul de Film de la Veneția și a fost recompensată de majoritatea criticilor cu cronici elogioase.

Joker are acum nota 9,6 pe imdb.com și 85% aprecieri pozitive pe rottentomatoes.com (din 46 de păreri ale criticilor).

Pe de altă parte, Sandler a luat prin surprindere publicul cu interpretarea sa din drama polițistă Uncut Gems (filmul, produs, printre alții, de Martin Scorsese, a avut recent premiera la Telluride Film Festival).

Din comentariile criticilor, pelicula are acum scorul perfect pe agregatorul de film Rotten Tomatoes (100%). Aceștia au considerat că Sander a făcut cel mai bun rol din carieră în acest film regizat de frații Josh și Benny Safdie, în care joacă un personaj deloc agreabil, un patron de magazin de bijuterii, care face într-o zi un pariu extrem de riscant, ce-l poate costa totul.

Uncut Gems nu are, deocamdată, dată de lansare în România, însă Joker se va lansa la noi pe 4 octombrie.

Brad Pitt, pentru rolul din Ad Astra, Adam Driver, pentru rolul din Marriage Story și Matt Damon, pentru cel din Ford v Ferrari, sunt alți actori celebri cu șanse în cursa pentru cel mai bun actor la Oscar 2020. 

Exploreaza subiecte similare:

Joaquin Phoenix, Adam Sandler, Todd Phillips, Uncut Gems , Martin Scorsese, Benny Safdie, Josh Safdie, Joker, Brad Pitt, Ad Astra, Adam Driver, Marriage Story, Matt Damon, Ford v Ferrari

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 6 septembrie 2019 13:51
Va fi foarte interesant de vazut un Sandler serios si foarte diferit de tot ce a facut el pana acum. E ciudat ca in Romania nu ajung filmele facute de cei de la A24. Filme superbe, originale, inteligente. Midsommar nu a ajuns la noi in cinema, iar alte filme care se anunta a fi superbe, care apar tot anul asta, nu vor ajunge nici ele.. The Lighthouse, Waves, Uncut Gems.
0ctavian pe 9 septembrie 2019 16:43
de acord cu ce pui cred ca problema pentru care astfel de filme nu ajung in cinema este publicul larg nu tocmai prea educat. lumea inca se inghesuie sa vada filme cu spectacol si nimic mai mult ( ex fast & furious)
ovidiu1 pe 11 septembrie 2019 20:29
am vazut destule filme cu sandler, unul mai prost decat celalalt. de aceea, astept cu mare nerabdare aceata productie. mai stii? poate face omul rolul cariei! cat despre ratingul perfect roten tomatoes, nu cred acest website este neaparat evaluatorul cel ma bun... cel putin, pentru cinefilii ``de internet``, imdb-ul pare mai aproape de gustul publicului.
oricum, sunt tare sceptic. vom vedea!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells