Nopți magice, un omagiu adus cinema-ului italian, dar și o satiră a showbiz-ului

de Cinemagia în 2 Iul 2019
Din 5 iulie, Notti Magiche intră în cinematografe, distribuit de Independența Film

Intitulat după imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, interpretat de Gianna Nannini și Edoardo Bennato, Nopți magice/Notti Magiche, noul film al lui Paolo Virzí, este o comedie spumoasă ce ne poartă prin epoca de glorie a cinemaului italian, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Italia anilor ’90: în noaptea în care echipa națională a țării gazdă fost eliminată de Argentina, un cunoscut producător de film a fost găsit mort în apele Tibrului. Principalii suspecți ai crimei, Luciano, Eugenia și Antonino, sunt trei tineri scenariști aspiranți. Aceștia își petrec noaptea în arestul poliției, rememorându-și aventurile.

„Ani la rând am umplut agende cu notițe, amintiri, invenții, portrete, imaginând o mulțime de personaje pentru un film ipotetic despre mitul cinematografului așa cum am l-am trăit când am ajuns în Roma, în copilărie. Nu știam încă ce ar putea deveni tot acest material strâns, dar, de la un punct încolo, mi s-a părut firesc să-l construiesc prin ochii a trei scenariști aspiranți, finaliști ai unui premiu, diferiți unul de celălalt și provenind din lumi fără nicio legătură una cu alta, dar frați și rivali în numele pasiunii comune pentru cinematografie, văzută de fiecare în felul său.”, spune autorul filmului, Paolo Virzì.

„Nopți magice”/„Notti Magiche” este un omagiu adus de Paolo Virzí epocii cinemaului sub care s-a format și, totodată, o satiră a showbiz-ului italian de la începutul anilor ‘90, care abundă în umor deplasat și personalități excentrice, văzute prin ochii a trei tineri scenariști naivi.

În rolurile principale Mauro Lamantia, Giovanni Toscano și Irene Vetere. Din distribuție fac parte și nume legendare ca Ornella Muti, Paolo Bonacelli și Roberto Herlitzka, sau actori consacrați, precum Giancarlo Giannini.

Paolo Virzí este scenarist, regizor și producător, considerat principalul moștenitor și inovator al comediei italiene. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Il capitale umano” (2013) „La Pazza Gioia” (2016) și „The Leisure Seeker” (2017).

 

Exploreaza subiecte similare:

Notti magiche, Paolo Virzi, Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wini pe 2 iulie 2019 17:55
vizitați cel mai complet site cinematografic 2019 cu un ecran de mare numai aici> MOVIEXKA.COM

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells