Michelle Pfeiffer, la 55 de ani

de Ştefan Dobroiu în 30 Apr 2013
Actriţa rămâne una dintre frumoasele Hollywood-ului

Dacă acum două decenii întreba cineva care este cea mai frumoasă actriţă de la Hollywood, sunt mari şanse ca răspunsul să fi fost Michelle Pfeiffer. În 1992 actriţa apăruse în mega-succesul Batman Returns, în rolul lui Catwoman, cu o interpretare atât de potrivită, încât şi-a transformat personajul într-unul din cele mai sexy din istoria cinema-ului. Află din materialul de mai jos mai multe despre traiectoria lui Pfeiffer (a debutat ca model) şi despre planurile ei de viitor.

După ce la începutul anilor '80 şi-a încercat puterile cu filme şi seriale de duzină (inclusiv sequelul la Grease, care aproape i-a distrus cariera) Michelle Pfeiffer dă lovitura în 1983, cu Scarface, violenta producţie a lui Brian De Palma. Dintr-o dată, zilele când era angajată doar pentru aspectul desăvârşit s-au terminat, pentru că acum toţi producătorii de la Hollywood şi-au dat seama că au în faţă nu doar un chip frumos, ci o adevărată actriţă.

Chiar şi aşa, continuarea nu a fost uşoară, rolurile importante lăsându-se aşteptate. A apărut în Ladyhawke, alături de Rutger Hauer, în 1985, şi în Into the Night, alături de Jeff Goldblum. Un adevărat succes vine de-abia în 1987, când apare alături de Cher, Susan Sarandon şi Jack Nicholson în Vrăjitoarele din Eastwick. Nominalizările la premiile importante vin în 1989, când intră în atenţia organizatorilor Globurilor de Aur cu Married to the Mob. Apare şi în Tequila Sunrise, alături de Mel Gibson şi Kurt Russell, producţie care o lasă cu eticheta de "actriţă dificilă" după îndelungi discuţii în contradictoriu cu regizorul Robert Towne.

Stephen Frears o distribuie în Legături periculoase alături de Glenn Close şi John Malcovich, iar interpretarea ei îi atrage o mulţime de laude. Câştigă premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi primeşte şi o nominalizare la Oscar. Actriţa nu doar joacă, ci şi cântă, în The Fabulous Baker Boys, rolul ei, cel al cântăreţei Susie Diamond, atrăgându-i un nou val de cronici pozitive (reputatul critic Roger Ebert o compară cu Rita Hayworth şi Marilyn Monroe) şi nominalizări la aproape toate premiile importante. Pierde Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal în favoarea lui Jessica Tandy (Driving Miss Daisy), un deznodământ considerat una dintre cele mai mari surprize din istoria Oscarurilor.

Vine perioada în care Michelle Pfeiffer îşi permite să refuze roluri cu potenţial. Un exemplu este cel din Pretty Woman, pentru care a fost preferată iniţial şi care avea să o transforme pe Julia Roberts într-o actriţă de categorie A. Pe listă ar mai putea intra Clarice Starling din Tăcerea mieilor (Oscar pentru Jodie Foster) şi Catherine Tramell din Basic Instinct, un rol cu efect pentru cariera pe atunci necunoscutei Sharon Stone. Joacă alături de Sean Connery în The Russia House (nominalizare la Globul de Aur) şi de Al Pacino în Frankie and Johnny. Sare din costumul lui Catwoman în cel al contesei Ellen Olensa din Vârsta inocenţei, care-i aduce un premiu la Veneţia.

Rolurile ei încep să varieze în calitate. Wolf, horror-ul în care joacă alături de Jack Nicholson, este prost primit, dar are parte de succes în Minţi periculoase, în 1995. Refuză rolul Evitei Peron (Madonna va fi aleasă ulterior) şi apare alături de Robert Redford în Up Close & Personal, dar un adevărat succes se va lăsa aşteptat până în 2000, când apare alături de Harrison Ford în horror-ul What Lies Beneath. Este lăudată pentru White Oleander, în 2002, dar se retrage treptat din atenţie. Revine în 2007 cu două roluri negative în muzicalul Hairspray şi fantasy-ul Stardust, dar un rol principal va avea de-abia în 2009, când interpretează o curtezană trecută de prima tinereţe în Chéri, film inclus în competiţia festivalului de la Berlin.

A terminat filmările la Malavita, care o readuce în lumea mafiei italiene. Alături de Robert De Niro, Pfeiffer interpretează în thrillerul lui Luc Besson cuplul Manzoni, cu importante legături în lumea mafiei. Cei doi intră în programul de protecţie a martorilor, pentru dovezile pe are le dau împotriva altor gangsteri, şi sunt sunt mutaţi în Franţa, unde fac tot posibilul să se piardă în peisaj. Dar cum obiceiurile vechi mor greu, în curând vor apărea probleme.

Următorul ei proiect este Man Under, despre care s-a auzit prima oară în timpul festivalului de la Berlin. Tim Robbins, Pfeiffer şi Chloë Grace Moretz îi interpretează pe cei trei membri ai unei familii simple care devine bursc celebră după ce sunt subiectele ultimei fotografii realizate de o fotografă celebră înainte de a muri.

Exploreaza subiecte similare:

Michelle Pfeiffer, Brian De Palma, Scarface, Ladyhawke, The Witches of Eastwick, Married to the Mob, Tequila Sunrise, Dangerous Liaisons, The Fabulous Baker Boys, The Russia House, Malavita, Hairspray, Stardust, Chéri, What Lies Beneath, Up Close and Personal

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 30 aprilie 2013 10:53
M-a fascinat in Scarface/Tequila Sunrise/ Batman Returns si One Fine Day
Miiku pe 30 aprilie 2013 14:22
Chiar arata bine. Am vazut`o in multe filme. Ii urez noroc in continuare. ^^
Ovidiu239 pe 30 aprilie 2013 15:42
La multi ani!
MikkaelWolfganger pe 30 aprilie 2013 16:06
Stati sa va scutesc de un comentariu!

"Fara a fi o mare actrita este o prezenta placuta...".

Comentariul nu imi apartie ,dar il pot accepta ca fiind al meu, in speranta ca ma voi umple de puncte.(parafrazandu-i pe cei de la Parazitii).

La multi ani si de la mine!Michelle Pfeiffer este una dintre acele actrite care a demonstrat ca poti sa le ai pe toate.Frumusete, inteligenta, talent, noroc.Cinste ei!

ddman pe 1 mai 2013 15:33
:)) Stiu bine cui apartine. Fara a fi un "mare cinefil" este o prezenta foarte enervanta.:))))
legolas05 pe 30 aprilie 2013 16:57
Este frumoasa la varsta care o are,succes in continuare.
cosmin_kedii pe 30 aprilie 2013 17:30
ce bine arata femeia asta la 55 ani ,zici ca are 30
Tyson_Kyd pe 30 aprilie 2013 19:06
Michelle este o actrita foarte buna, iar la 55 de ani arata traznet .
Sorin87 pe 1 mai 2013 10:09
arata foarte bine
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2013 14:58
Nu isi arata deloc varsta...Iar talentul ei, deosebit.
cotzofica pe 3 octombrie 2013 11:11
Magnifică ca şi Catwoman. Păcat că a refuzat rolurile din Basic Instinct şi Silence of the lambs. Poate se lipea de vreun premiu...
TheHonestAbe pe 29 august 2015 02:43
Oricat de mult am vrea sa nu imbatraneasca superstarurile cu care am copilarit, este imposibil.
Viata isi urmeaza cursul pentru fiecare dintre noi.
Iar cei care spuneti ca nici nu se vede ca a imbatranit...inseamna ca trebuie sa va faceti un control oftalmologic, ori trebuie sa va luati ochelari

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells