Jeff Bridges, la 64 de ani

de Ştefan Dobroiu în 5 Dec 2013
Actorul a fost sărbătorit ieri, să-i aflăm proiectele de viitor!

Puţini sunt actorii sexagerani de la Hollywood care să se bucure de o carieră mai înfloritoare decât Jeff Bridges. A jucat în filme cult, iar în ultima vreme are parte de un nemaipomenit succes în filme de gen. Filmul cu supereroi Iron Man, SF-ul Tron: Legacy, westernul True Grit şi drama muzicală Crazy Heart (pentru care a câştigat şi un premiu Oscar) sunt dovezi că Jeff Bridges se află pe un val înalt în ultimii cinci ani şi nu există niciun semn că actorul ar încetini ritmul.

Este adevărat, nu a avut parte numai de succese în ultima perioadă. Unicul său film din 2013, R.I.P.D. Copoi pentru strigoi, a devenit un eşec de casă, după ce a reuşit să-şi acopere doar jumătate din buget cu încasările din toate lumea.

Dar Jeff Bridges pare a reveni în forţă în 2014, când se pregăteşte pentru The Giver, un SF inspirat de romanul omonim din 1993. Actorul va face echipă cu Meryll Streep, Katie Holmes şi Alexander Skarsgård. Acţiunea din The Giver are loc într-o societate distopică a viitorului, în care  oamenii au fost lăsaţi fără niciun fel de amintiri, astfel încât nu mai manifestă sentimente sau emoţii, fiind asemenea unor roboţi ale căror îndatoriri/meserii sunt prestabilite. Când un băiat de 12 ani este desemnat drept Receptor al Amintirilor (The Giver), descoperă că lucrurile nu sunt atât de frumoase şi de perfecte precum societatea voia să-l facă să creadă.

Jeff Bridges îl interpretează pe predecesorul eroului interpretat de Brenton Thwaites, Katie Holmes va fi mama acestuia, iar Meryl Streep îşi încearcă din nou puterile cu un rol negativ: ea este Chief Elder, păstrătoarea tradiţiei din comunitate. De fapt, pentru a uşura filmările pentru Meryl Streep, secvenţele ei au fost filmate în Anglia, exact în timp ce filma pentru Into the Woods, muzicalul lui Rob Marshall bazat pe poveştile fraţilor Grimm în care o interpretează pe Vrăjitoarea cea rea.

Un alt proiect al actorului, Seventh Son, a avut parte de o producţie încercată, fiind amânat de mai multe ori de-a lungul ultimului. În SUA este programat pentru premieră în luna februarie, inclusiv în format IMAX, dar filmul a fost scos din programul cinematografelor din România.

Povestea acestui fantasy este inspirată întrucâtva din folclorul saxon, unde există vorba că cel de-al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu deţine puteri supranaturale. Este şi cazul lui Tom Ward, eroul interpretat de Ben Barnes, luat sub aripa protectoare a unui puternic vrăjitor, maestrul Gregory (Jeff Bridges). Acesta trebuie să protejeze ţinuturile din jurul său de influenţa nefastă a maleficei mame Malkin (Julianne Moore), o vrăjitoare ce a adus suferinţă tuturor până când maestrul a întemniţat-o într-un loc sigur, cu secole în urmă.

Doar că acum Malkin a reuşit să scape şi se pregăteşte să atace, unicul în stare să-i ţină piept fiind maestrul Gregory. Pentru a reuşi, el are imensă nevoie de ajutorul ucenicului său Tom (Barnes), doar că timpul pentru pregătirea acestuia este extrem de limitat: confruntarea are loc la următoarea lună plină, când magia neagră a forţelor întunericului este mai puternică decât oricând. Singurul în stare să-i ţină piept este al şaptelea fiu al celui de-al şaptelea fiu.

Pe lângă o animaţie inspirată de Micul prinţ al lui Antoine de Saint-Exupery, în care Jeff Bridges are un rol vocal, actorul s-ar putea pregăti de o apariţie, într-o formă sau altă, în sequelul la Tron: Legacy. Discuţii şi zvonuri există încă dinaintea lansării acestui succes de casă (dar nu şi obligatoriu de critică) al companiei Disney şi sunt toate şansele ca proiectul regizat de acelaşi Joseph Kosinski să primească undă verde cât de curând.

Exploreaza subiecte similare:

Jeff Bridges, Seventh Son, The Giver, R.I.P.D. 3D

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 5 decembrie 2013 11:51
The Dude
Stay cool man
Happy birthday

Theodor2011 pe 5 decembrie 2013 20:41
La multi ani! Unul dintre cei mai buni actori din lume. Il vad chiar intr-un TOP10
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 19:24
Nu isi arata deloc varsta! De abia astept sa ii urmaresc ultima productie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells