Instrumente mortale: Oraşul oaselor, din 6 septembrie

de Gloria Sauciuc în 27 Aug 2013
The Mortal Instruments: City of Bones ar putea fi noul Twilight

Astăzi dedicam un material amplu SF-lui distopic Divergent, probabil noul The Hunger Games. Şi iată că un al doilea material pe care vi-l propunem tot astăzi se referă la un alt moştenitor al unei alte serii de succes. Dacă ar fi să luăm în considerare premisele, probabil că seria Instrumente mortale este adevăratul moştenitor Twilight. Ne vom convinge din 6 septembrie, când filmul se va lansa în cinematografele din întreaga ţară.

The Mortal Instruments: City of Bones s-a lansat deja în câteva teritorii şi a devenit extrem de popular printre tineri, pe rottentomatoes.com fiind cotat cu 75 de puncte din 100 de către public. În centrul atenţiei este Lily Collins, în rolul lui Clary Fray, o adolescentă aparent obişnuită din New York, care îşi dă seama că îi poate vedea pe Vânătorii de umbre, tineri războinici hotărâţi să scape lumea de demoni. Aceştia sunt invizibili în ochii oamenilor obişnuiţi. Când mama ei (Lena Headey) dispare în condiţii misterioase, Clare va apela la Jace, un chipeş Vânător...

De la lansarea primului volum, în 2007, Instrumentele mortale - o serie urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu o acţiune plină de suspans, ritm alert, ce amestecă universul Twilight şi cel din Harry Potter, scrisă de Cassandra Clare - a devenit una dintre acele saga pentru tineri foarte populare. Seria conţine şase romane (ultimul cu o dată de publicare stabilită pentru 2014). În România, Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale, cartea 1), Oraşul de Cenuşă (Instrumente Mortale, cartea a 2-a) şi Oraşul de Sticlă (Instrumente Mortale, cartea a 3-a) sunt publicate la Editura Leda.

The Mortal Instruments: City of Bones este adaptat pentru marele ecran de regizorul Harald Zwart. Lily Collins şi Jamie Campbell Bower sunt protagoniştii, iar distribuţia e continuată de tineri la debut sau mai puţin cunoscuţi pe marele ecran, dar şi de actori consacraţi precum Lena Headey. Cum spuneam ai sus, povestea o are în centru pe Clary Fray (Lily Collins), o fată de cincisprezece ani, care are darul Vederii... un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacata de un demon înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci. De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace (Jamie Campbell Bower), un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare? Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Exploreaza subiecte similare:

The Mortal Instruments: City of Bones, Lily Collins, Twilight, Lena Headey, Jamie Campbell Bower

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 27 august 2013 11:11
O să mă duc să-l văd la cinema. Sunt fan Harry Potter, dar nu sunt fan al seriei Amurg, deci mă duc la risc...
MikkaelWolfganger pe 27 august 2013 14:08
Trailer care nu trezeste pic de emotie.Aceleasi clisee pe care le-am vazut in celelalte filme cu adolescenti,Noroc de melodia aia siropoasa care mai salveaza putin.Sigur va avea un succes comparabil cu Twilght.
Arlequinade pe 27 august 2013 21:52
Ca civilizatie, avem nevoie de niste povesti noi...
alex_il_fenomeno pe 30 august 2013 14:36
Chiar sunt curios cum va fi...Incerc sa imi pastrez entuziasmul, dar...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells