Filmul-omnibus Love Bus, luni seara la Union

30 Iun 2014
Cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, în prezenţa realizatorilor

Luni, 30 iunie, de la ora 19.30, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române prezintă, în prezenţa realizatorilor, a doua avanpremieră a filmulului-omnibus Love Bus: Cinci poveşti de dragoste din Bucureşti (România, 2014), cu regia semnată de Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile şi Andrei Georgescu. Producătorii filmului sunt Paul Negoescu, Radu Stancu şi Gabriela Suciu. Love Bus este o producţie Papillon Film, în coproducţie cu De Film şi Atelierul de Film UNATC.

Evenimentul este al nouălea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie a.c. la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România. La solicitarea publicului, care a umplut până la refuz Sala Union la prima avanpremieră a filmului, de pe 29 mai, s-a decis reluarea proiecţiei în cadrul programului „Independent Union”.

Love Bus este un film-omnibus format din cinci episoade prezentând fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece într-un cartier al Bucureştiului. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenţi proaspăt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, şi reprezintă debutul lor, colectiv, pe marile ecrane.

Datele celor cinci episoade ale filmului:

Episodul 1: IANCULUI
Scenariu şi regie: Roxana Andrei
Cu: Ada Galeş, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa
Imagine: Mihai Marius Apopei
Montaj: Andreea Dănilescu
Sunet: ştefan Matei
Sinopsis: Alexandra are 20 de ani şi un singur scop: să se împace cu fostul ei iubit, indiferent de riscurile la care se expune sau de oamenii pe care-i răneşte.

Episodul 2: DRUMUL TABEREI
Regie: Mihai Mincan
Scenariu: Mihai Mincan, Cristian Delcea
Cu: Andrei Seuşan, Iulia Ciochină
Imagine: George Chiper-Lillemark
Montaj: Dragoş Apetri
Sunet: Vlad Voinescu, Filip Mureşan
Sinopsis: Bucureşti, România - Fairbanks, Alaska. 27 de zile cu maşina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.

Episodul 3: UNIRII
Regie: Florin Babei
Scenariu: Florin Babei, Roxana Mocanu
Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu
Imagine: Alex Brendea
Montaj: Florin Babei
Sinopsis: La o petrecere de adolescenţi, Bobo încearcă să-şi convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătită şi îl refuză. Mai târziu, cei doi îşi vor găsi alinarea în braţele altora.

Episodul 4: TINERETULUI
Scenariu şi regie: Constantin Radu Vasile
Cu: Carla Teaha, ştefan Mircea
Imagine: Victor Ionichi
Montaj şi sunet: Constantin Radu Vasile, Alin Constantin
Sinopsis: Ştefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu. Cei doi se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără droguri, el ajunge acasă şi află că ea a murit într-un accident.

Episodul 5: CIŞMIGIU
Regie: Andrei Georgescu
Scenariu: Paul Negoescu
Cu: Alec Secăreanu, Victoria Răileanu
Imagine: Adrian Cocluşneanu
Montaj: Sebastian Plămădeală
Sunet: Tiberiu Popa
Sinopsis: George şi Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găseşte în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariţie George nu o poate explica.

Exploreaza subiecte similare:

Roxana Andrei, Paul Negoescu, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells