Filmele lunii iunie 2019

de Ştefan Dobroiu în 2 Iun 2019
Avalanşă de blockbustere în cinematografe

Poate că în următoarele patru weekend-uri se lansează doar 15 filme, dar puterea lor de a atrage publicul în cinematografe nu este deloc de neglijat. Dacă lunile anterioare au oferit câte unul sau două blockbustere de anvergură, vara blockbusterelor îşi intră deplin în drepturi încă din primul weekend al lui iunie. Filme de gen de anvergură mai mică, dar cu mare potenţial de public, ne determină să credem că a şasea lună a anului nu va dezamăgi deloc în ceea ce priveşte încasările. Iată mai jos recomandările noastre.

Începutul lunii este dominat şi de cel mai mare eveniment de film din România, ajuns la ediţia a 18-a: festivalul Transilvania a început pe 31 mai, proiectând în mai multe locaţii din Cluj-Napoca aproape 200 de lungmetraje. Unele dintre acestea vor ajunge şi în circuitul cinematografelor şi în curând vom publica cronici pentru fiecare în parte. Poţi găsi secţiunea dedicată festivalului pe Cinemagia aici.

7 iunie
X-Men: Dark Phoenix
Este finalul noii francize X-Men, surse din cadrul Disney sugerând că preluarea portofoliului de personaje al 20th Century Fox va duce la un reboot definitiv al aventurilor acestei echipe de supereroi Marvel. Sfârşitul vine şi cu o bilă neagră a francizei: explorarea unui fir narativ deja văzut în X-Men: The Last Stand. Noul film este scris de scenaristul lui The Last Stand, Simon Kinberg, acesta declarând în repetate rânduri că a profitat de ocazie pentru a corecta abordarea nesatisfăcătoare din filmul din 2006. Sophie Turner este din nou Jean Grey, iar Jessica Chastain interpretează o entitate extraterestră în al cărei control cade Jean după ce devine Dark Phoenix. Acţiunea are loc în 1992, ceea ce va permite echipei de scenografi a francizei explorarea unei noi perioade din istoria umanităţii.

În cel mai bogat weekend al lunii mai vedem Pokémon Detective Pikachu/Pokémon Detectiv Pikachu, primul film live action bazat pe celebra franciză japoneză. În program sunt şi drama cu adolescenţi The Sun Is Also a Star/Şi Soarele e o stea, horror-ul Ma (realizat de producătorii lui Get Out şi Us) şi filmul maghiar Rossz versek/Versuri pocite.

14 iunie
The Secret Life of Pets 2/Singuri acasă 2
Peste 250.000 de români au văzut în 2016 prima parte a acestei francize animate, prin urmare sequelul are sigur un generos potenţial de public. În sequel, eroul Max (Patton Oswalt) are parte de noi provocări atunci când stăpâna lui Kate naşte un băieţel şi pare să nu mai aibă ochi decât pentru acesta. O vizită la ţară se va transforma într-o aventură nemaipomenită alături de un nou personaj, câinele de stână Rooster (Harrison Ford). În acelaşi timp, iepuraşul Snowball (Kevin Hart) ţine cu tot dinandinsul să elibereze un tigru captiv în menajeria unui circ. Având în vedere că Singuri acasă pare mai prietenos cu copiii decât celălalt blockbuster animat al lunii (ajungem imediat la el), bătălia pentru primul loc în topul popularităţii va fi cruntă.

Tot acum vedem Parking, noul film al lui Tudor Giurgiu, la exact două săptămâni după premiera mondială în deschiderea festivalului Transilvania.

21 iunie
Men in Black: International/Bărbaţi în Negru Internaţional
Nimic nu celebrează vara în cinematografe mai bine decât o comedie de acţiune. Resuscitarea francizei Bărbaţi în Negru îi are pe afiş pe Chris Hemsworth şi Tessa Thompson în rolurile agenţilor H şi M (oare gigantul suedez H&M o fi plătit ceva pentru această alegere a scenariştilor?). Sub supravegherea agenţilor O (Emma Thompson) şi T (Liam Neeson), eroii trebuie să descopere cine se află în spatele mai multor atacuri dubioase, misiune ce-i va purta în cele mai exotice locuri de pe glob.

Pe 21 iunie se mai lansează A Dog's Journey/Câinele, adevăratul meu prieten 2, al treilea film din franciza A Dog's Purpose, producţia maghiară Sunset/Apusul, lansată la festivalul de la Veneţia şi cu Vlad Ivanov în rolul principal masculin, şi cel mai recent film al lui Fatih Akin, Der goldene Handschuh/The Golden Glove/Mănuşa de Aur, lansat anul acesta în competiţia festivalului de la Berlin.

28 iunie
Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4
Într-un weekend cu trei filme de gen foarte atractive pentru diverse categorii de public, topul săptămânal va fi dominat de noua producţie Toy Story. După ce filmul anterior, Toy Story 3, a încasat peste un miliard de dolari, sunt mari şanse ca sequelul să întreacă această sumă. Filmul ne prezintă un nou personaj, Forky, creat accidental de Bonnie, noua stăpână a jucăriilor. O criză existenţială a lui Forky va provoca o mulţime de aventuri în timpul unei călătorii cu maşina, jucăriile ajungând să se piardă de stăpâna lor şi să înfrunte noi pericole în sălbăticie.

La sfârşitul lunii mai vedem Long Shot/N-ai şanse, frate!, o comedie romantică despre un cuplu insolit (Charlize Theron şi Seth Rogen), dar şi Child's Play/Jucăria ucigaşă, o actualizare a horror-ului din 1988. Celebrul Mark Hammill (franciza Star Wars) interpretează rolul vocal al păpuşii Chucky.

Ce filme vei vedea în iunie la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Parking, Toy Story 4, The Secret Life of Pets 2, Dark Phoenix, Pokémon Detective Pikachu, The Sun Is Also a Star, Ma, Rossz versek, Men in Black: International, A Dog's Journey, Der goldene Handschuh, Sunset, Long Shot, Child's Play

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells