Filme celebre, documentare și divertisment, de Paște, la TV5MONDE

de Cinemagia în 18 Apr 2014
Duminică, 20 aprilie, de la ora 22.00: Touchez pas au Grisbi

Sărbătorile de Paşte se petrec, cel mai adesea, în familie, alături de cei dragi. Iată câteva opţiuni de emisiuni şi filme pentru întreaga familie, de văzut zilele acestea.
 

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 22.00. Les 30 ans du petit théâtre de Bouvard

De la înființarea Teatrului de la Porte Saint-Martin, în Paris, Philippe Bouvard revine asupra celor mai bune momente ale Teatrului Bouvard, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de emisiune. Cu ocazia aceste aniversări, toți membrii dintotdeauna ai trupei s-au reunit pentru a vorbi și a râde pe seama momentelor celor mai amuzante din întreaga lor carieră.

Invitați: Muriel Robin, Mimie Mathy, Michèle Bernier, Isabelle de Botton, Chevallier și Laspalès, Pascal Légitimus, Chantal Ladesou, Didier Bénureau, Jean-François Dérec, Laurent Baffie... Prezintă: Philippe Bouvard.

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 19.30 (reluare: miercuri, de la 00.57): Thalassa, o emisiune-reportaj, prezentată de Georges Pernoud, în care vedem că Franța face față furtunilor, dar că are un litoral ce trebuie protejat. Marea, o faleză, un far, iată decorul natural din Thalassa. Pornind dintr-un loc emblematic, descoperiți lumea maritimă privită dintr-o perspectivă diferită, originală. Se numesc Qumaira, Petra, Dirk, Ulla... S-au abătut asupra Franței pe toată perioada toamnei și a iernii. În spatele acestor prenume se ascunde o succesiune de furtuni violente, cum Hexagonului rar i-a fost dat să vadă. Litoralul poartă încă urmele acestora.
Din sumar:
- Bretania: în plină furtună
- Vendée: înfruntând vântul și mareele
- Aquitaine: semnal de final
- Normandia: războiul obișnuinței
- Mediterana: în inima valurilor

Duminică, 20 aprilie, de la ora 22.00. Touchez Pas au Grisbi

Max și Riton dau o lovitură uluitoare, un furt de 50 de milioane în lingouri de aur la Orly. Lumea mafiotă, ignorând adevărații vinovați ai furtului, vrea să afle adevărul de la Josy, amanta lui Riton... Palmares: Premiul Coupe Volpi pentru Cel mai bun actor (Jean Gabin), la Festivalul de la Veneția, în 1954. Regia: Jacques Becker (Franța/Italia, 1954). Cu: Jean Gabin (Max), René Dary (Riton), Lino Ventura (Angelo).

Duminică, 20 aprilie, de la 19.40: „Les châteaux de la Loire”. Un documentar realizat de: Delphine Oger (Franţa, 2012)

Cu peste 5 milioane de vizitatori în fiecare an, care generează mii de locuri de muncă permanente, castelele Loirei constituie, de la Touraine până la Anjou, un punct de atracție istoric și turistic și o inestimabilă valoare de patrimoniu.

Castelul Amboise, spiritul Renașterii

François Ier, Léonard de Vinci, Catherine de Médicis: nume prestigioase aflate la Amboise și care întâmpină în fiecare an peste patru sute de mii de vizitatori, veniți din toată lumea. Emisiunea propune o întâlnire cu angajații permanenți ai castelului care animă și îngrijesc aceste locuri.

Luni, 21 aprilie, ora 15.00: „Visa pour l'aventure” (un documentar realizat de Fred Hissbach, Franța, 2013)

Fred Hissbach și echipa sa realizează un documentar despre personaje ieșite din comun, care, prin proprie alegere, sau fără să vrea, se confruntă cu un cotidian periculos. Fred Hissbach și echipa sa pornesc în periplul în „Far West” -ul malgaș, la Antsoa, în regiunea safirelor... Veţi vedea că Madagascar-ul oferă o multitudine de peisaje magnifice, într-o biodiversitate extrem de bogată. După 2009, însă, când o criză politică gravă a destabilizat țara, Madagascar a devenit una dintre cele mai sărace țări ale lumii.

Luni, 21 aprilie, 19.30: Boulevard du Palais

Hăituită de paparazzi, un star rock moare într-un accident de motocicletă. Doi reporteri ai aceleiași agenții sunt verificați. A doua zi, însă, corpul lui Koski este găsit pe fundul unei ecluze... De aici, anchetele Nadiei Lintz, tânără procuroare.

Regia: Stéphane Kurc (Franța, 2006)
Scenariul: Jean-Claude Schineizer
Cu: Anne Richard (Nadia Lintz), Jean-François Balmer (Rovère), Philippe Ambrosini (Dimeglio), Olivier Saladin (Pluvinage), Marion Game (madame Rivière), Frédéric Haddou (Choukroun), Stéphane de Groodt (Jagot), Jean-Pierre Malo (Louis Féral), Frédéric Andrau (Fred Koski), Christophe Reymond (Étienne Lorrain)

Exploreaza subiecte similare:

Touchez pas au grisbi

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 19 aprilie 2014 13:12
Foarte bune programele TV5
alex_il_fenomeno pe 21 octombrie 2014 00:26
Un post ce chiar a oferit momente frumoase celor care l-au urmarit de Paste.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells