Disney va adapta un roman aflat de mai bine de un an pe lista bestsellerelor New York Times

de Cristina Grigore în 10 Apr 2014
Romanul se numește The One and Only Ivan și a fost scris de Katherine Applegate

Romanul pentru copii The One and Only Ivan, al autoarei Kahterine Applegate, câștigător al premiului Newbery – premiul diviziei lucrărilor pentru copii al Asociației Librarilor Americani – și prezent vreme de 60 de săptămâni consecutiv în lista de bestsellere a New York Times, a atras atenția companiei Disney, ce a anunțat recent că va adapta volumul pentru marele ecran.

Potrivit informațiilor obținute de FirstShowing.net, de producție se va ocupa Allison Shearmur, cea care se află și în spatele adaptării moderne live-action a poveștii Cenușăresei.

Însoțită de ilustrații superbe realizate de Patricia Castelao, romanul spune povestea unei gorile uriașe cu spatele argintiu care a petrecut 27 de ani în vitrina unui magazin, alături de un elefant pe nume Stella și un câine vagabond pe nume Bob. Ivan își petrece zilele pictând și uitându-se la Tv și nu are nicio amintire din viața sa anterioară captivității. Însă atunci când li se alătură un pui de elefant venit din sălbăticie, frânturi de amintiri îi revin în minte… Pe măsură ce Ivan își aduce aminte de viața sa în afara mall-ului, începe să pună la cale un plan ce îl va salva pe puiul de elefant de abuzivul său proprietar.

Cei de la THR aseamănă stilul cărții cu cel al lui Charlotte’s Web și Stuart Little și menționează un alt succes al autoarei, seria Animorphs a anilor ’90, o poveste SF pentru tineret.


Exploreaza subiecte similare:

Charlotte's Web, Stuart Little

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 septembrie 2014 22:05
Pare un subiect foarte dragut, ce va genera un film interesant. Sper sa iasa ceva frumos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells