De ce filmele Marvel au mai mult succes decât producțiile DC

de Marina Florea în 24 Iul 2021
Scenaristul Batman v. Superman explică

După 13 ani de Hollywood, Studiourile Marvel au încasat aproape 23 de miliarde de dolari la box-office, o reușită pe care nicio altă serie de filme nu a reușit să o depășească. Inspirată din Marvel Comics, MCU și-a depășit rivalul direct - Universul Extins DC de la Warner Bros. - cu aproape 18 milioane de dolari, iar decalajul nu mai poate decât să crească pe măsură ce Studiourile Marvel continuă să organizeze premiera a câte patru filme pe an. Este o diferență de la cer la pământ între cele două serii de filme, și asta este ceva ce scenaristul David S. Goyer (Batman v. Superman: Dawn of Justice) știe prea bine. Așa cum spune scenaristul, e vorba de a avea ceea ce trebuie acolo unde trebuie, scrie comicbook.com.

Într-un interviu cu THR, Goyer a dat detalii despre seria de directori executivi care continuă să intre și să iasă de la Warner Brothers, ceea ce nu permite firmei să funcționeze ca un tot unitar. Atunci când vine vorba de studiourile Marvel în schimb, Kevin Feige a supravegheat echipa și producția încă de la începuturile studiourilor.

„Cred că unul dintre aspectele cheie este acela că Marvel a avut o conducere consecventă de cel puțin 15 ani sau mai bine, în timp ce DC nu a avut așa ceva”, afirma Goyer. Au existat numeroase schimbări cu privire la cine conduce DC. Asta este ceva foarte complicat. Nu poți avea o direcție atunci când conducerea se schimbă constant”.

Scenaristul a mai vorbit despre dedicația lui Marvel vizavi de materialul sursă. Cu câteva excepții rare, personajele arată ca în benzile desenate, spre bucuria fanilor vechi ai universului Marvel.

„Unul dintre celelalte lucruri care au creat incredibilul succes al Marvel este faptul că toate adaptările lor sunt fidele materialului sursă. Ant-Man pare Ant-Man. The Hulk arată ca Hulk. Nu încearcă să schimbe lucrurile”, adaugă scenaristul. „Deci, au un univers consecvent, au o conducere stabilă și sunt fideli materialului original...”

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cristy2005ro pe 24 iulie 2021 19:40
Si nu e doar asta.... de 13 ani MCU a schimbat 2 actori din care doar unul in rol principal (Hulk) si in rest indiferent ca e vorba de film sau de serial au pastrat actorii, iar acest lucru are un impact mare pentru fani..... DC in schimb tot la 2-3 filme ii schimba (eg Batman)
Costirik pe 25 iulie 2021 01:21
Cautati articolul cu David S. Goyer, conducerea WB si scenariul lui Man of Steel :))))) Acolo e relevant de ce sunt imbecili la WB :))
Phantom_sub pe 25 iulie 2021 22:42
Au început să aibă succes odată cu Aquaman - 1 mld de dolari - Joker - 1 mld plus premiul pentru cel mai bun actor - Shazam a fost o încântare pentru fanii DC. Și primul Wonder Woman a fost bun. Sincer, mie mi_au plăcut tot ce e Dc, afară de Birds of Prey și WW84.
Caciulacdlac pe 25 iulie 2021 22:52
Mda, cand au inceput alea de la DC sa faca un miliard, au inceput alea de la Marvel sa scoata 2 miliarde :)) Parerea mea e ca filmele Marvel sunt consistente in calitate: nici proaste, nici capodopere; pe cand filmele DC fluctueaza foarte mult, azi scot o capodopera, maine o porcarie.
Phantom_sub pe 26 iulie 2021 21:38
Mie îmi plac doar câteva filme Marvel...
cavallioty pe 26 iulie 2021 18:38
pentru ca ........... MARKETING mai bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells