Crimson Peak, noul proiect al lui Guillermo del Toro, violent

de Gloria Sauciuc în 28 Iul 2013
Filmările la Crimson Peak vor începe în vara lui 2014, pentru o lansare în 2015.

Crimson Peak Guillermo del Toro a împins anul acesta limitele action movie-ului cu Pacific Rim, prezentând confruntări la scară mare dintre roboţi şi creaturi extraterestre de mărimea unor zgârie-nori. Filmul rulează încă în cinematografele de la noi. Următorul proiect al regizorului este unul de o cu totul altă factură.

Alegerea nu ne ia prin surprindere, însă, întrucât marchează revenirea lui del Toro la genul care l-a consacrat. Următorul proiect al lui Guillermo del Toro este Crimson Peak, o poveste cu fantome plasată în Anglia, pe care Del Toro o descrie ca fiind şocantă, gotică, înspăimântătoare, perversă. El Espinazo del Diablo, povestea unui orfelinat bântuit este anteriorul film cu fantome al regizorului. 

The Haunting, al lui Robert Wise şi The Innocents al lui Jack Clayton, ambele clasice ale genului horror cu sub-tema casei bântuite, au fost indicate de Guillermo del Toro ca surse puternice de inspiraţie pentru Crimson Peak, conform publicaţiei Screenrant. Scenariul este scris împreună cu Matthew Robbins, vechi colaborator al regizorului, dar şi cu Lucinda Coxon.

Totuşi, The Crimson Peak va fi mai apropiat de The Shining, pe care Del Toro îl numeşte Everestul filmelor cu case bântuite, rezultă din declaraţii ale regizorului pentru o altă publicaţiei, shocktillyoudrop.com, în care este indicat şi posibilul rating al viitorului film - cel mai probabil echivalentul lui N15 la noi (Nerecomandat sub 15 ani).

Crimson Peak va însemna revenirea lui Del Toro la rădăcinile sale şi prin aceea că va fi jucat integral în spaniolă, asemena producţiilor care l-au consacrat pe regizor, precum The Devil’s Backbone, Cronos şi Pan’s Labyrinth. Iată declaraţia integrală despre film a regizorului "Crimson Peak este un film mult mult mai mic, în întregime axat pe personaje. Este un film pentru adulţi, nerecomandat sub 15 ani. Fundamental diferit faţă de orice altceva am mai făcut în limba engleză. În mod normal, când fac un film în America este pentru spectacol şi pentru publicul mai tânăr, filme ca Blade sau orice altceva în genul ăsta". Mai departe, Del Toro continuă "Crimson Peak are momente foarte viscerale, cu violenţă fizică. Eşti în genul ăla de poveste romantică sedată, după care e acest moment brutal în care spui Uau! Şi sunt multe momente perverse. Singurul moment pervers pe care l-am filmat până acum e sexul cu femeia fără un picior în The Devil’s Backbone. Crimson Peak are mai multă perversitate decât atât".

Filmul este momentan în faza de pre-producţie, cu distribuţia prinzând contur - Benedict Cumberbatch, Jessica Chastain şi Mia Wasikowska - aceasta din urmă probabil în rol principal, în locul Emmei Stone, iniţial distribuită. Charlie Hunnam din Pacific Rim va juca şi el în Crimson Peak. Filmul se va turna în Cumbria, o zonă rurală muntoasă din nordul Angliei, la graniţă cu Scoţia. Cât priveşte protagonistul neînsufleţit al filmului, casa, Del Toro spune: "arată grozav. Am început căutările acum două luni, are un design atrăgător, arată fabulos. În mod evident, voi cumpăra multe elemente de decor". Ce părere aveţi despre noul proiect al lui Del Toro.

Sunteţi mai ataşaţi de filmele hollywoodiene ale regizorului sau de clasicele sale în limba spaniolă?

 

(copyright foto: AFP/Mediafax Foto-Pedro Armestre)

Exploreaza subiecte similare:

El Espinazo del Diablo, Guillermo Del Toro, The Innocents, The Shining, Benedict Cumberbatch, Jessica Chastain, Mia Wasikowska

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Musa.del.Arte pe 4 august 2013 23:03
Suna foarte bine! Astept cu nerabdare.
alex_il_fenomeno pe 7 august 2013 18:25
Pare genial, acum citind si prima oara despre el. Am pretentii de la el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells