Copozitorul Ennio Morricone, supărat foc pe Quentin Tarantino

de Cristina Grigore în 16 Mar 2013
„Nu voi mai lucra niciodată cu el”, a declarat acesta

Colaborarea dintre Quentin Tarantino şi celebrul compozitor italian Ennio Moricone a început odată cu prima parte a lui Kill Bill. De atunci, în toate filmele lui Tarantino s-a auzit muzica lui Moricone, însă dacă cinestul îl preţuieşte extrem de mult pe muzician, viceversa (mai) nu este valabilă.

Compozitorul a declarat într-un dialog purtat cu studenţii unei facultăţi din Roma, citat de site-ul The Hollywood Reporter: „Nu voi mai lucra niciodată cu el [Tarantino], la nici un proiect”, a spus el. Explicaţia? Cineastul îşi „plasează incoerent muzica în filme”.

În plus, după lansarea lui Inglorious Basterds, când Tarantino i-a propus să lucreze din nou împreună la Django Unchained, tributul său adus western-urilor spaghetti popularizate de Sergio Leone (un regizor pentru care Morricone a compus multă vreme), muzicianul s-a văzut nevoit să refuze. Nu avea suficient timp pentru a compune o coloană sonoră originală. Tarantino s-a folosit atunci de piese mai vechi ale lui Morricone, ceea ce l-a înfuriat la maxim pe acesta.

Morricone a fost însă să vadă Django Unchained, dar concluzia lui nu a fost una măgulitoare la adrea filmului. „Să vă spun sincer, nu m-a impresionat câtuşi de puţin”, a spus el. „A fost prea mult sânge”.

Compozitor prolific şi iubit de regizorii de film – a colaborat cu o mulţime de nume faimoase din industria cinematografică: Bernardo Bertolucci, Dario Argento, Pedro Almodovar, Giuseppe Tornadore, Sergio Corbucci, Sergio Leone, Oliver Stone, Terrence Malick, Brian De Palma şi Barry Levinson – Morricone a fost nominalizat la Oscar în cinci rânduri pentru Cea mai bună coloană sonoră, între 1979 şi 2001 şi a primit o statuetă onorifică în 2007, pentru realizările din întreaga carieră. A câştigat, de asemenea, şi nouă premii David di Donatello, cea mai mare distincţie cinematografică italiană.

Exploreaza subiecte similare:

Quentin Tarantino, Inglourious Basterds, Django Unchained, Sergio Leone, Ennio Morricone

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Midnite pe 16 martie 2013 10:43
Cineva nu și-a băut cafeaua de dimineață se pare. :)
Ennio Morricone e un compozitor foarte talentat. Sincer nici nu știam că au existat conflicte între ei, mai mult, de la un asemenea motiv (bănuiesc că muzica a fost licențiată?).

Costirik pe 16 martie 2013 14:05
concluzia lui "a fost prea mult sange" mda se pare ca nu a mai vazut un film a lui Tarantino:)))
emyl_2011 pe 16 martie 2013 16:56
"..Ennio Moricone a început odată cu prima parte a lui Kill Bill. De atunci, în toate filmele lui Tarantino s-a auzit muzica lui Moricone, " presupun ca a mers sa vada filmele ...sa vada muzica lui cum a fost "folosita". DA , dupa mine , are dreptate Moricone, MULT prea MULT "bulion" in filmul asta...exagerat ....
cosmin742000 pe 17 martie 2013 14:33
bulionu prinde la prostime
cosmin742000 pe 16 martie 2013 14:48
Are dreptate Morricone , sa alaturi prin furt muzica lui de poluarea hip hop , mi se pare blasfemie , rusine Tarantino1
Bayard pe 16 martie 2013 16:23
Poti fi sigur ca nu a fost vorba de furt :). Le-a cumparat de la studiourile care facusera filmele alea. Muzica nu apartine compozitorului, ci celor care l-au platit sa o faca.
octavinspector pe 17 martie 2013 15:37
Praf si pulbere !!
MikkaelWolfganger pe 16 martie 2013 18:11
Varsta e de vina...n-are ce face cu timpul si se mai supara si el pe alde Tarantino.Ai dreptate Bayard, nici vorba de furt, doar putina frustrare de dimineata pentru maestrul Morricone.
xerses pe 16 martie 2013 20:14
Si iata cum se mai termina o colaborare...
octavinspector pe 17 martie 2013 15:43
Cand vreodata va intelege un compozitor italian un film facut de Tarantino si western pe deasupra?? hmmm.... U have a black hole in your head dude !!
vali17 pe 18 martie 2013 02:05
Octavian, cam tu ai o gaura in cap. In primul rând, Morricone a lucrat impreuna cu Tarantino deci probabil, ințelege filmele mult mai bine ca tine. În al doilea rând, printre cei mai buni compozitori ai lumi se află mulți italieni, deci nu ințeleg ce ai vrut să transmiți cu prima frază, gen ”cand va intelege un italian prost ceva bun.” În al treilea rând, Morricone e unul dintre cei mai buni compozitori in viață; a lăsat posteritați ceva in urmă. Te apropii măcar 10% din valuarea sa?
octavinspector pe 18 martie 2013 04:30
Tinere posteaza-ti parerile prin alta parte !! Te simt ca esti fara experienta si cu prea multe "randuri" care contin un amalgam de greseli... "randurile" mele in schimb tinere sunt extrem de greu de inteles... asa ca nu mai fi ofensat !! las-o mai usor Vali :)
alex_il_fenomeno pe 30 martie 2013 12:46
Cred ca va fi o pierdere de ambele tabere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells