Veneția. Femeile, privite drept obiecte şi scene de sex, în filmul Mektoub My Love

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2017
Abdellatif Kechiche, regizorul laureat cu Palme d'Or la Cannes pentru Blue is the Warmest Color, a atras criticile publicului de la Veneţia

Primele reacții la Mektoub My Love sunt virulente: publicul este înfuriat de felul în care camera privește personajele. Abdellatif Kechiche, regizorul laureat cu Palme d'Or la Cannes pentru Blue is the Warmest Color, a atras criticile publicului pentru că a privit, cu ochii camerei de filmat, personajele feminine ca pe niște obiecte, scrie presa prezentă la Festivalul de Film de la Veneția.

La patru ani după ce a luat Palme d'Or, Abdellatif Kechiche s-a întors cu un film nou, de data aceasta lansat la Veneţia: Mektoub My Love: Canto Uno. Filmul a trezit controverse şi cu privire şi la scenele explicite de sex, dar mai ales cu privire la ochiul camerei, ce suprinde personajele feminine într-o manieră care multora a părut degradantă: spectatorii descriu perspectiva regizorului ca fiind una ce privește femeile drept obiecte, și asta menţionează până și cronicile mai favorabile.

În Mektoub My Love, un tânăr scenarist din Paris, Amin, își petrece vara în orașul natal de pe malul Mării Mediterane. Acolo petrece timpul pe plajă și în baruri cu prietenii din copilărie. Iar privirea aceasta sexuală o are Amin atunci când îl surprinde pe Tom, un alt personaj, într-o postură erotică. Iar scenele erotice au un realism puternic, de genul care nu ne permite să confirmăm dacă sunt într-adevăr regizate sau reale”, scrie cronicarul Lee Marshall pentru ScreenDaily.

Exploreaza subiecte similare:

Abdellatif Kechiche, La Vie d'Adèle

Alte știri din cinema

Aniversarea, ultimul film cu regretatul Mircea Albulescu, din 10 noiembrie

Produs și distribuit în România de Dakino Production

România văzută de documentariști, la Astra Film Sibiu 2017

Țara Moartă, Eu sunt Hercule, Planeta Petrila, Ultimul căldărar, în program

The Square, câștigătorul Palme d’Or 2017, deschide Les Films de Cannes à Bucarest

Festivalul se extinde în alte şapte orașe din România

Începe Noaptea Albă a Filmului Românesc

Avanpremiere, filme tribut și invitați speciali în opt locații din București

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback