Cinema în aer liber în Parcul Tineretului din Capitală

13 Aug 2013
Iată programul Caravanei Metropolis şi cele şase filme proiectate gratuit între 13 şi 18 august

În perioada 23 iulie - 18 august, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21:30, Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe bucureşteni la proiecţii de film în aer liber. Filmele alese sunt atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, premiate la festivaluri internaţionale de film, şi împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis.

Iată mai jos programul săptămânii:

1. Iubire (Amour) - marţi, 13 august, ora 21,30 - Filmul lui Michael Haneke, câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, spune povestea sensibilă a unei iubiri la vârsta a treia.

2. Vânătoarea (The Hunt) - miercuri, 14 august, ora 21:30 - Câştigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

3. În Casă (Dans la maison) - joi, 15 august, ora 21:30 - Nominalizat la Cesar şi Goya, premiat la Toronto şi San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani, ce pătrunde în casa unui coleg de şcoală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenţiile băiatului vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.

4. Superstar - vineri, 16 august, ora 21:30 - Prezentat de asemenea în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia şi spune povestea unui bărbat obişnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

5. Născut a doua oară (Twice Born) - sâmbătă, 17 august, ora 21:30 - în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, filmul a fost selecţionat la Toronto şi este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagonişti pe Penelope Cruz şi pe Emile Hirsch (Into the Wild).

6.  O afacere regală (A Royal Affair) - duminică, 18 august, ora 21:30 - Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

Intrarea la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

Exploreaza subiecte similare:

Amour, The Hunt, Dans la maison, Superstar, En kongelig affære

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 14 august 2013 11:57
Filmele difuzate sun foarte bune, iar invitatia gratuita in aer liber este binevenita.
alex_il_fenomeno pe 21 august 2013 23:11
Foarte frumos.Unele din acele filme le am si eu pe lista de vizionari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells