Câștigătorul Premiului Juriului Un Certain Regard 2017, distins cu Trofeul Anonimul

de Cinemagia în 8 Aug 2017
Festivalul Anonimul 14 se va desfășura în perioada 7- 13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul Anonimul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. 

„Festivalul Anonimul este un festival totalmente diferit, nu am văzut niciodată oameni venind să vadă filme într-un asemenea loc, cu o asemenea dragoste pentru cinema.  Nu știu dacă acest Trofeu poate fi acordat de două ori, dar ați putea să mi-l oferiți din nou în 20 de ani, dacă fac același gen de filme", a spus Michel Franco, în cadrul Galei de Deschidere Anonimul 14.

Gala a fost urmată de proiecția în premieră în România a filmului April's Daughter/Las hijas de Abril, câștigătorul Premiului Juriului Un Certain Regard, la Cannes 2017. Festivalul Anonimul îi dedică anul acesta un program special regizorului mexican Michel Franco, în cadrul căruia vor fi proiectate lungmetrajele: Daniel y Ana/Daniel & Ana – nominalizat la Camera d'or la Cannes 2009, Despues de Lucia/After Lucia – câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film – Un Certain Regard, Cannes 2012, Chronic și April's Daughter/Las Hijas de Abril, alături de A Los Ojos/Through The Eyes, co-regizat împreună cu sora lui, Victoria Franco, și de cele două lungmetraje produse de el: 600 Millas/600 Miles, în regia lui Gabriel Ripstein - Premiul pentru debut la Berlinale 2015 și Desde Alla/From Afar, în regia lui Lorenzo Vigas – câștigătorul Leului de Aur la Veneția, în 2015. Regizorul Michel Franco va susține, joi, 10 august o amplă sesiune de Q&A, după proiecția Chronic - recompensat cu  Premiul pentru Scenariu la Cannes, 2015.

Ludmila Cvikova, selectorul Competiției, a prezentat cele șase titluri din Competiția de lungmetraj în cadrul Galei de Deschidere, competiția debutând luni, 7 august, cu Burning Birds, în regia lui Sanjeewa Pushpakumara. Gazda serii a fost actorul Alec Secăreanu.

 

Exploreaza subiecte similare:

Michel Franco, Las hijas de Abril, Después de Lucía, 600 Millas

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells