2014: opt filme de acţiune

de Ştefan Dobroiu în 22 Iul 2014
Lupte corp la corp, sânge şi împuşcături până la sfârşitul anului!

Am vorbit săptămâna trecută despre cele opt comedii de neratat din a doua jumătate a lui 2014 (le găseşti AICI), iar acum a venit vremea filmelor de acţiune! Iată mai jos opt filme doldora de împuşcături, violenţă şi urmăriri, gata să ne impresioneze cu elaborate cascadorii şi încrâncenarea eroilor. Ce ne frapează la selecţia action a lui 2014 este acerba contraofensivă a "bătrâneilor", cinci dintre titlurile prezentate mai jos având protagonişti cu media de vârstă pe la vreo 60 de ani!

Mea culpa/25 iulie
Văzut de 365.000 de francezi în prima jumătate a anului, action-ul lui Fred Cavayé dă tonul urmăririlor şi răzbunărilor pe marile ecrane din România. Aflăm povestea lui Simon, un fost poliţist care, şase ani după ce a fost dat afară din poliţie din cauza unui accident, se trezeşte prins în mijlocul unui conflict de proporţii când fiul său Théo este martorul unei reglări de conturi mafiote şi devine ţinta atacurilor gangsterilor. Simon va apela la fostul său partener, Frank, într-o iniţiativă care ar putea nu doar să-i salveze fiul, ci şi să-i izbăvească greşelile din trecut. După cât de hotărât este eroul, chiar nu am vrea să fim în pielea gangsterilor, poţi vedea în trailer ce tratament dur îi aşteaptă!

Lucy/1 august
August începe în forţă cu Lucy, noul film al lui Luc Besson cu Scarlett Johansson în rolul unei tinere care, după ce este obligată să transporte un drog revoluţionar în propriul corp, acesta i se răspândeşte în sânge, iar şocul chimic îi oferă puteri ieşite din comun. Ne aşteptăm la o mulţime de acţiune de la premiera din 1 august şi la o nouă protagonistă impresionantă, gândită de un regizor care a fost întotdeauna fascinat de personajele sale feminine şi interpretată de Johansson, o actriţă convingătoare când trebuie să provoace prăpăd pe platourile de filmare. Filmările pe mai multe continente dau un plus de exotism unei poveşti şi aşa interesante, iar noi recunoştem (pe şoptite) că Lucy este action-ul pe care îl aşteptăm cu cea mai mare nerăbdare în 2014.

Teenage Mutant Ninja Turtles/Ţestoasele Ninja - 22 august
Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo erau printre cele mai iubite personaje în anii '90, aşa că mulţi aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum au făcut ei trecerea pe marele ecran. Trailerele promit multă acţiune, iar faptul că producător este Michael Bay ne face să intuim că un buget generos a fost cheltuit pe efectele speciale. De cealaltă parte a baricadei se află redutabilul Shredder (William Fichtner), planurile sale odioase afectând siguranţa unui întreg oraş, ceea ce le va face pe ţestoase să-şi dovedească pe ecran extraordinarele abilităţi în multiple stiluri de luptă şi mânuirea unui arsenal extrem de variat de arme. Şi da, Megan Fox apare în rolul lui April O'Neill.

Sin City: A Dame to Kill For - 22 august
A trecut aproape un deceniu de la succesul considerabil al lui Sin City (160 de milioane de dolari în 2005), iar Robert Rodriguez şi Frank Miller sunt din nou gata să uimească cu stilul vizual extrem de special al filmului. Mickey Rourke, Bruce Willis şi Clive Owen revin în rolurile din primul film, alături de Jessica Alba şi Rosario Dawson, iar printre noile achiziţii se numără Eva Green (în rolul "damei" titulare), Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt şi Juno Temple. În episodul "Just Another Saturday Night" îl vedem pe Marv (Rourke) trezindu-se înconjurat de trupurile mai multor bărbaţi morţi, ceea ce îl face să cerceteze cum a ajuns acolo. O premisă grăitoare pentru stilul şi atmosfera sequelului.

Eroi de sacrificiu 3/The Expendables 3 - 29 august
O nouă reîntâlnire a celor mai grele nume ale genului. Lui Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger şi Dolph Lundgren li se adaugă Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Kellan Lutz şi Mel Gibson, ultimul în rolul lui Conrad Stonebanks, un fost amic al lui Barney Ross (Stallone), gata să distrugă întreg grupul. Numai că acesta are parte de noi posiblităţi datorită membrilor mai tineri, mult mai pricepuţi la noile tehnologii. Să fie o confruntare între forţa pură şi cea asistată de calulatoare? Vom vedea la sfârşitul lui august.

The November Man - 5 septembrie
Pierce Brosnan îşi reaminteşte de James Bond în ecranizarea The November Man, în care îl interpretează pe Peter Devereaux, un fost agent CIA readus în acţiune într-o misiune extrem de personală. El trebuie să o ţină în viaţă pe frumoasa Alice (Olga Kurylenko), martoră într-un proces extrem de important, iar misiunea îi va transforma pe amândoi în ţinte vii. Ca în multe alte filme de acest gen, Rusia are un cuvânt (rău) de spus, dar ameninţarea poate veni şi dintre foştii colegi ai lui Devereaux din CIA. Regizor este Roger Donaldson, răspunzător pentru The Recruit, cu Al Pacino şi Colin Farrell, The Bank Job, dar şi Species.

A Walk Among the Tombstones - 19 septembrie
Luc Besson i-a relansat cariera lui Liam Neeson ca star action, iar acum irlandezul refuză să se oprească din... acţiune. După ce l-am văzut anul acesta în Non-Stop şi A Million Ways to Die in the West, Neeson revine într-un rol similar în această ecranizare după romanul omonim al lui Lawrence Block, despre un fost poliţist din New York, acum detectiv particular, angajat de un traficant de droguri să-i găsească soţia răpită. Titlul, "o plimbare printre morminte", să sugereze eficienţa eroului în lichidarea inamicilor săi? Vom vedea la jumătatea lui septembrie.

The Equalizer - 26 septembrie
Denzel Washington revine la unul dintre cele mai productive genuri din cariera sa în The Equalizer, o adaptare a unui popular serial din anii '80. Actorul îl interpretează pe Robert McCall, un specialist în operaţiuni sub acoperire care îşi înscenează propria moarte pentru a-şi trăi în linişte restul vieţii în Boston. Robert încearcă să-şi răscumpere păcate din trecut ajutându-i pe cei mai neputincioşi membri ai societăţii şi aşa dă peste tânăra prostituată Teri. Pentru a-i salva viaţa, Robert va trebui să recurgă la metodele care l-au transformat într-o legendă a fostei sale agenţii. Inamicul său numărul 1? Mafia rusească şi mai ales Teddy, un mafiot extrem de brutal gata de orice pentru a-şi regla conturile cu Teri.

Care ţi se pare cel mai interesant film din listă?

Exploreaza subiecte similare:

Liam Neeson, Denzel Washington, Scarlett Johansson, Pierce Brosnan, Mea culpa, Lucy, Luc Besson, Teenage Mutant Ninja Turtles, Megan Fox, Eva Green, Mickey Rourke, Sin City: A Dame to Kill For, The Expendables 3, Sylvester Stallone, The November Man, A Walk Among the Tombstones, The Equalizer

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TheJesus pe 22 iulie 2014 14:24
Lucy

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells