Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14 Mar 2008, 11:58   #21
Neuptolem
Banned
 
Neuptolem
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,800
Larinho are dreptate. Rambo 4 e un film excelent, cu mici scapari desigur, dar le-am simtit ca oboseala a lui Sly, a facut cam totul de unul singur. Ma apucasem sa citesc operele lui David Morell si doream sa scriu o cronica reusita din care reiesea ca Rambo 4 ar fi un film de arta, din pacate timpu'. Dar, asa e, ca suna ca draku' dar asa e: Rambo 4 e un film de arta. Poate dezvolt pe parcurs, pana la Terminator 4 am sa scriu si ceva aici, e pacat, ultimul razboinic in actiune, cantecul de lebada al unui gen de filme hollywoodiene ce a facut valva in intreg mapamondul la vremea sa, mi-au incantat copilaria, si multora poate.
In genul lui e 99% perfect.
Ca film de arta: 40% genial. Si dau si-un indiciu: de ce s-a legat Stallone de un razboi real din Birmania? Ce ar putea insemna pe viitor acest film tinand cont ca diplomatia a redevenit apa d eploaie in zilele noastre? Cu 11 septembrie la activ, cu ocultii, cu spionajul si coruptia mondiala, cu industria de armament, cu egoismul exacerbat, umanitatea are nevoie de crima pentru a opri crima, filmul asta ar putea fi de-a dreptul periculos pt ca are doua taisuri: 1) oamenii destepti pricep partea buna, aia care trebuie, si iau masuri sau nu, dar a nu lua masuri impotriva raului este ca si cum ai face rau - tot un film de razboi avea asta ca motto: Lacrimi in soare; 2) oamenii limitati, picodocti, ar putea pricepe doar ceea ce nu trebuie: umanitatea are nevoie de razboi pentru a opri razboiul. E destul de interesanta filosofia acestui film, dincolo de ridicol si penibil e un zambet crispat, inspaimantat ce degenereaza in paranoia si satisfactia pacatului, extremul demential ce ne-a invaluit pe toti in negura. Si daca Dumnezeu intarzie sa apara, ce-i de facut?
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 18:23   #22
M0n0
Guru
 
M0n0
 
Join Date: Sep 2004
Location: Iasi...in spatele garii
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to M0n0
Yeah...
Stallone atat de "deep" precum zici? Sigur nu vroia doar sa faca bani? Sigur nu era doar nostalgic dupa un personaj care l-a jucat in trecut, care i-a adus multi bani si recunoastere mondiala?
E perfect in genul lui, sunt perfect de acord, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii dau 10 ca e perfect intr-un gen inutil de violent, de sangeriu, de tembel.
Da, mesajul care l-am gasit eu inca de la inceputul filmului l-am prins dintr-o replica a lu Rambo.
"Fuck the world." - aici, Stallone a.k.a Rambo isi varsa frustrarea pe intreaga planeta din cauza ca stia ca o sa faca acel montaj initial atat de terifiant, intr-adevar, dar atat de util cand vrei sa urasti omul in general.
Rambo 4, film de arta...cu tot respectu...go fly a kite!
__________________
Adevarul nu insulta, ci ofera dusuri reci prostiei calde...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 20:33   #23
Neuptolem
Banned
 
Neuptolem
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,800
Sly nu e profund, mesajul e usor de inteles de catre orice pusti care s-a mai deschis la minte (ca sa nu zic 18 - ratingu'). Si stii foarte bine ca i-a reusit mult mai bine Rocky 6, asta pt ca prima parte din Rocky a luat si Oscarel, pt scenariu chiar, iar screenplayiul ultimului Rocky a fost considerat f bun de catre specialisti, inclusiv dialogurile. Ce vreau sa spun e ca Rambo 4 nu este un accident CA FILM DE ARTA, premisa se anunta inca de la Rocky 6, Stallone, acum ajuns la maturitate, nu cred ca scrie mai prost decat Gabriel Andronache sau Catalin Leescu, e drept ca unele replici din R4 suna putin aiurea, niste cuvinte ar trebui scoase sau prelucrate, dar nu reiese de aici incapacitatea scenaristului, se vede de la o posta ca Sly a mizat exact pe ceea ce se vede, razboiul e brutal, moartea prin sfartecari si schingiuiri nu cunoaste limite sau indurare, sau vrei sa mentionez despre decapitarile al-qaida postate pe you tobe si la care eu nu prea am putut privi, pur si simplu nu doresc sa-mi produc cosmaruri gratuit; spre deosebire de R4 unde cu o singura exceptie: capul copilului infipt pe par, filmat de doua ori, a doua oara in plus, nu se insista pe groaza ca in Saw-uri (partea 2 si 3) unde sangele sare fara scop dramativ. doar la epatare intru cat mai multe lesinuri in salile de cinema. Si te-ai intrebat vreodata cum ai reactiona daca ai fi rapit de niste mascati alaturi de familia ta si ai fi obligat sa privesti cum sora ta, prietena ta sau mama ta sunt decapitate de malai inumani cu sange rece razand ca drogatii cu hormoni? Doamne fereste! dar exista oameni pe planeta asta care spera sa-i fereasca Domnul, si au sperat pana in ultima clipa cand si-au vazut moartea cu ochii, si ar fi dat orice sa moara ucisi de, o mitraliera, ca-n R4. Razboiul nu se intalneste niciodata cu cenzura, ce-ar fi trebuit sa filmeze Stallone?
Nu, nu cred ca a facut-o pt bani, cat despre nostalgie in nici un caz. In anul 1998 sau 1999 citeam niste sitri in revista Tele Cablu cum ca producatorii de la Hollywood inca mai sperau la continuarea seriei Rambo iar Stallone nici nu dorea sa auda de asta, cat despre muschii sai, exista la un moment dat zvonul ca acum la batranete isi regreta masa musculara deoarece este categorisit un caine in calduri si atat, ceva de genu'.
Nu, nu e nici perfect in genul lui, adica se pot face pe viitor filme de razboi, commando, action, cum vrei sa le spui, mai bune ca asta, deocamdata e incomparabil cu multe filme de actiune aparute dupa 2000 la Hollywood. Nu merita 10 si nu e nici tembel.
f*** the world este poate cea mai deep si dark replica a filmului, are legatura si cu naratiunea anterioarelor sequeluri. cu ce s-a intamplat intre timp, DAR, are legatura poate si cu 11/09, cu grozaviile terifiante ce le-am pomenit mai sus care ne inconjoara unde zambetul Condoleezzei Rice si toate intalnirile protocolare pacifiste la nivel mondial cu diplomate si hartii si strategii si planuri de pace nu au nici un efect.
Retine ceva: filmul este un semnal de alarma! si imbina asta cu povestea eroului John Rambo, veteran de Vietnam - un alt razboi...INUTIL. FUCK THE WORLD AND EVERYTHINK IS IN HER! Atunci cand se prabuseste un proiectil la 2 metri in spatele tau ti se volatizeaza toate principiile si tot ce-ai cunoscut tu de la viata pana atunci, te ridici doar sa supravietuiesti, unii nu reusesc, n-ai vrea sa fii printre ei, nimeni nu vrea sa fie printre ei.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 21:44   #24
M0n0
Guru
 
M0n0
 
Join Date: Sep 2004
Location: Iasi...in spatele garii
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to M0n0
Cenzura...am "invatat" din "This Film is Not Yet Rated" ca violenta in general in filmele americane este privita cu alti ochi fata de secventele de fornicare...cand evident, e o mare aberatie. Cand mor mai multi oameni? Cand ucid alti oameni sau cand se f*t unul ca altu?
Deci ratingul e indulgent si spun putin prin asta...nu e nevoie de cantitati uriase de sange fals si parti omenesti facute pe calculator ca sa ma faca sa simt ca prin filmul asta se trage un semnal de alarm pentru nu stiu cate nedreptati din lume.
Iar Stallone n-a fost asa de bun in primul Rocky sa primeasca Oscarelul pentru cel mai bun scenariu. Check it out. A primit nominalizarea.

Totusi, compararea cu un film de cat B nu e degeaba. Filmul poate fi rezumat in cateva remarci sarcastice:
crime sangerii - personaj principal cu idioti neinarmati intr-o misiune sinucigasa (convingerea personajului principal destul de rapida din cauza ca n-am mai vazut o blonda buna de mult timp) - calatorie plina de nimic (tensiune sau altceva) - montaj cu amintiri din copilarie - idioti capturari - misiune de salvare - mult, mult sange (si asta de'a lungul filmului, nu numai in final).
Puteam sa-l fac si mai subtire dar apoi ma luai ca am uitat nu stiu ce faza importanta ce arata ca filmul asta e unul artistic, de fapt.

Mie mi s-a parut ca m-am uitat la un film de pe Pro(st)TV, unul de ala prost, la 10 noaptea...din cauza ca exista un singur actor cunoscut iar restu asa fel incat toata atentia sa cada pe actorul cunoscut.
Vezi filmele cu vandamã si seagal.
__________________
Adevarul nu insulta, ci ofera dusuri reci prostiei calde...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 22:04   #25
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Originally Posted by M0n0:
Puteam sa-l fac si mai subtire dar apoi ma luai ca am uitat nu stiu ce faza importanta ce arata ca filmul asta e unul artistic, de fapt.
Päi ai uitat, M0n0let cu päru cret! Ai uitat faza aia când bagä focala lungä pe ochii lu' Sly, care se uitä profund si gräieste adânc: "Mortu' de la groapä nu se mai dezgroapä, cä iarna nu-i ca vara!"

Semi-oltene dragä, ce-i cu tine, ti s-a urcat zaibäru' la lobi? Adicä asa te-am învätat eu pe tine? Parcä-ti dädusem o jucärie nouä, la "In suturi", vezi cä te-asteaptä! Pun mâna pe toroipan si treci la antrenamentul din seara asta.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 22:16   #26
Neuptolem
Banned
 
Neuptolem
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,800
Originally Posted by Neuptolem:
Rambo 4 e un film de arta
V-a durut, triplodoctilor! :lol:
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2008, 22:38   #27
larinho80
Senior
 
larinho80
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 124
de acord ca e facut din nostalgie,cu faptul ca e facut numai pt bani nu sunt de acord pt ca in cazul asta ar fi facut un"PG13",asa,cam ca die hard 4.si poate i-ar fi dat si un sidekick,gen pustiul ala cretin din dh4.
__________________
eu m-am nascut inca de la inceput,nu dupa
larinho80 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2008, 13:14   #28
morphego
Senior
 
morphego
 
Join Date: Nov 2007
Location: Right here, Romania
Posts: 90
O baltoaca inutila de sange si viscere umane, cu explozii distribuite foarte generos, cativa actori necunoscuti si unul cunoscut, dar fara prea multa vlaga si o expresie trista impietrita pe chip ... nimic grozav de vazut aici....
__________________
Don't trust words.
morphego is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Apr 2008, 03:41   #29
catalinpetrescu
Junior
 
catalinpetrescu
 
Join Date: Nov 2002
Location: Coruscant
Posts: 67
Send a message via ICQ to catalinpetrescu
RAMBO IV - Best Supporting Actors Ever in History of Celluloid:

1. Browning 0.50 Caliber Mounted Liquid-Cooled Full-Automatic Machine Gun
2. Barett M1A81 0.50 Caliber Recoiless Sniper Rifle
__________________
"Guns blazing"
catalinpetrescu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2008, 19:25   #30
HappyFeet
Novice
 
HappyFeet
 
Join Date: Apr 2008
Location: Baia Mare
Posts: 4
Of,de ar stii Stallone ce demodat ii,....da macar m-ai inceark si el cum poate sa ajunga la acea popularitate de acum mult mult timp
__________________
Finish
HappyFeet is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells