8.2 / 10
8 voturi
Nume real: Cristea Avram · Locul naşterii: Bucureşti, România · Data naşterii: 31.08.1931 · Data decesului: 10.01.1989 · Ocupaţie: Actor · Zodia: Fecioară

Biografie

S-a născut la sfarsitul lui august 1931 la București. În 1958 absolva IATC din Bucuresti. A jucat în mai multe filme românești în anii 1960. Printre acestea "Darclee", "Nu vreau sa ma insor", "De-as fi...Harap Alb", "Steaua fara nume". S-a mutat la sfârșitul anilor '60 în Franța unde a apărut în mai multe filme, dupa ce o echipa de cineaști francezi, cu regizorul Henri Colpi în frunte și având-o în componență pe actrița Marina Vlady, a sosit în România pentru a filma "Steaua fara...

mai mult
Au contribuit la această pagină: caroldaniel67, hellenhellenna Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
marilena_patrascu pe 25 Ianuarie 2015 14:23
Era june prim al Romaniei.Dupa ce a plecat din tara ,nu s-a mai stiut nimic de el.Un barbat frumos.Era prieten cu Ion Dichiseanu.
2 0
marilena_patrascu pe 25 ianuarie 2015 14:27
Steaua fara nume ,a fost un film bun.Cu Marina Vladi.
Iulidesprefilme pe 11 Iunie 2013 20:27
În 1966 a jucat în filmul Mamaia (producţie: Franţa), regizat de Jose Varela, alături de Adriana Bogdan. Acelaşi actor mai are o pagină cu numele Chris Avram, unde am adăugat câteva "evenimente" din viaţa lui...
1 0
hellenhellenna pe 24 Noiembrie 2010 14:51
Cristea Avram
Actor - Filmografia
1. Zodia Fecioarei (1966)
2. Steaua fara nume (1966)
3. De-as fi Harap Alb (1964) ... Spanul
4. Anotimpuri (1963)
5. Poveste sentimentala (1960)
6. Nu vreau sa ma insor (1960)
7. Darclee (1959)

1 0
Buciumeni pe 05 Decembrie 2015 17:40
Cristea Avram
Frumos actor, talentat, inteligent. Pacat ca a disparut dintre noi in plina maturitate. Nu stiu ce s-a intamplat cu fiul dansului, Alexanru Avram. Ar fi interesant de stiut.
0 0
lili22 pe 17 Iunie 2013 21:11
frumos barbat
Dar ca actor nu imi spunea mare lucru.A jucat in unele filme mediocre dupa emigrarea in Italia.
0 2

Spune-ţi părerea despre Cristea Avram

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
  • Îţi place sau deteşti acest actor?

    Adaugă-l într-o listă!

Best of Cristea Avram

Film Steaua fără nume
jinglebells
Feedback