The Batman va fi în stilul filmelor noir polițiste, spune regizorul Matt Reeves

de Cristina Grigore în 28 Iun 2017
Cineastul a făcut şi o paralelă între Batman şi Caesar, protagonistul ultimului său film, War for the Planet of the Apes

Într-un interviu de promovare a celei mai noi pelicule ale sale, War for the Planet of the Apes, regizorul Matt Reeves a vorbit și despre noul The Batman, la care va lucra alături de Ben Affleck (unul dintre scenariști și protagonistul filmului). Site-ul The Hollywood Reporter a preluat declarațiile acestuia, ce conturează viziunea sa asupra proiectului.

„Ceea ce încerc să fac în toate proiectele mele, într-un stil aproape hitchcockian, este să folosesc camera şi scenariul în aşa fel încât să ai senzaţia că eşti una cu personajul şi empatizezi cu acel punct de vedere. Avem posibilitatea de a veni cu o variantă a lui Batman apropiată filmelor noir cu detectivi, ce este bazată puternic pe motivaţia sa personală. Îţi va revela, astfel, care sunt gândurile personajului şi ce simte acesta”.

Reeves a trasat şi o paralelă între Cavalerul Negru şi Caesar, protagonistul seriei încheiate de War for the Planet of the Apes: „Văd o asemănare, din punct de vedere emoţional, între Caesar şi Batman, în sensul că sunt personaje frământate de nelinişti şi neîmpliniri şi se luptă cu ei înşişi pentru a găsi calea de a acţiona pozitiv într-o lume imperfectă şi, într-o oarecare măsură, coruptă. De această abordare emoţională sunt interesat”, a explicat cineastul.

Acesta a confirmat rămânerea în proiect, în rolul central, a lui Ben Affleck, care ar fi trebuit să ocupe şi scaunul regizoral. The Batman, în care îi vom mai vedea pe Joe Manganiello, Jeremy Irons şi J.K. Simmons, nu are încă o dată de lansare. 

Exploreaza subiecte similare:

War for the Planet of the Apes, Matt Reeves, The Batman, Ben Affleck, Joe Manganiello, Jeremy Irons, J.K. Simmons

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells