Studiourile Disney interzic fumatul în filmele pentru copii

de Cristina Grigore în 16 Mar 2015
Pentru a respecta acurateţea istorică, personajele reale cunoscute vor apărea totuşi fumând în producţiile companiei

Din producţiile nerecomandate copiilor sub 13 ani vor lipsi de acum scenele în care apar fumători sau este reprezentat actul fumatului, scrie publicaţia The Telegraph. Interdicţia este valabilă şi pentru companiile de producţie cinematografică aflate sub egida Disney: Marvel, LucasFilm şi Pixar, se mai menţionează în comunicatul emis.

Cu toate acestea, regula nu se va aplica în cazul filmelor în care fumatul reprezintă un element al acurateței istorice ce are de-a face cu reprezentarea unei figuri populare din trecut, precum Abraham Lincoln.

„Am hotărât să extindem politica aceasta referitoare la interzicerea fumatului în mai producţiile ce poartă marca noastră. Însă, de exemplu, dacă facem un film despre Abraham Lincoln, care a fost un fumător înrăit, considerăm că scenele în cauză sunt acceptabile”, a explicat preşedintele Disney, Bob Iger.

„În ceea ce priveşte însă noile personaje ce vor fi create pe filmele pentru copii viitoare ale companiei, sub oricare dintre mărcile achiziţionate de noi, vom interzice categoric fumatul”, a adăugat el.

Printre personajele care au apărut fumând în peliculele Disney se află antagonista din 101 Dalmaţiei, Cruella De Vil, omida din Alice in Wonderland şi Pinocchio.

Exploreaza subiecte similare:

101 Dalmatians, Alice in Wonderland, Pinocchio

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 16 martie 2015 10:22
Foarte bine ! O masura foarte buna pentru a nu incuraja si tenta copiii
cosmin742000 pe 16 martie 2015 12:15
Deci interzic fumatul dar nu il interzic , oricum fumatul in desene animate mi se pare o problema minora (in afara de Popey Tom si Cruella nici nu prea imi vin in minte personaje fumatoare.Problema adevarata este violenta desenelor animate.
radurex25 pe 16 martie 2015 22:15
numai de le-ar interzice si in lumea reala

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells