Câștigătorul Premiului Juriului Un Certain Regard 2017, distins cu Trofeul Anonimul

de Cinemagia în 8 Aug 2017
Festivalul Anonimul 14 se va desfășura în perioada 7- 13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul Anonimul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. 

„Festivalul Anonimul este un festival totalmente diferit, nu am văzut niciodată oameni venind să vadă filme într-un asemenea loc, cu o asemenea dragoste pentru cinema.  Nu știu dacă acest Trofeu poate fi acordat de două ori, dar ați putea să mi-l oferiți din nou în 20 de ani, dacă fac același gen de filme", a spus Michel Franco, în cadrul Galei de Deschidere Anonimul 14.

Gala a fost urmată de proiecția în premieră în România a filmului April's Daughter/Las hijas de Abril, câștigătorul Premiului Juriului Un Certain Regard, la Cannes 2017. Festivalul Anonimul îi dedică anul acesta un program special regizorului mexican Michel Franco, în cadrul căruia vor fi proiectate lungmetrajele: Daniel y Ana/Daniel & Ana – nominalizat la Camera d'or la Cannes 2009, Despues de Lucia/After Lucia – câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film – Un Certain Regard, Cannes 2012, Chronic și April's Daughter/Las Hijas de Abril, alături de A Los Ojos/Through The Eyes, co-regizat împreună cu sora lui, Victoria Franco, și de cele două lungmetraje produse de el: 600 Millas/600 Miles, în regia lui Gabriel Ripstein - Premiul pentru debut la Berlinale 2015 și Desde Alla/From Afar, în regia lui Lorenzo Vigas – câștigătorul Leului de Aur la Veneția, în 2015. Regizorul Michel Franco va susține, joi, 10 august o amplă sesiune de Q&A, după proiecția Chronic - recompensat cu  Premiul pentru Scenariu la Cannes, 2015.

Ludmila Cvikova, selectorul Competiției, a prezentat cele șase titluri din Competiția de lungmetraj în cadrul Galei de Deschidere, competiția debutând luni, 7 august, cu Burning Birds, în regia lui Sanjeewa Pushpakumara. Gazda serii a fost actorul Alec Secăreanu.

 

Exploreaza subiecte similare:

Michel Franco, Las hijas de Abril, Después de Lucía, 600 Millas

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells