Puterile speciale neobişnuite ale lui Morbius, concepute de un specialist în domeniul aerospaţial

de Marina Florea în 17 Mar 2022
Supervizorul efectelor vizuale a creat un limbaj cinematografic ce a introdus audienţa în percepţiile senzoriale ale lui Morbius

Drama laureatului cu Nobel Dr. Michael Morbius este de a trece de la durerea fizică provocată de o afecțiune hematologică și dizabilitate la setea necontrolată de sânge, odată ce devine vampir, în filmul cu premiera pe marile noastre ecrane în data de 1 aprilie. Atunci când Morbius îşi contopeşte ADN-ul cu cel al unui liliac vampir, el capătă puteri supraumane – şi de asemenea se transformă într-un monstru hidos. Nu capătă doar o putere şi agilitate crescute, ci şi puterea de a utiliza ecolocaţia – capacitatea liliecilor de a „vedea” în întuneric, bazându-se pe undele acustice din jurul lor.

Toate aceste provocări – aspectul creaturii şi exprimarea puterilor sale – au fost în mâna supervizorului efectelor vizuale Matthew E. Butler. Lucrând cu regizorul Daniel Espinosa, Butler a creat un limbaj cinematografic ce a introdus audienţa în percepţiile senzoriale ale lui Morbius.

Povestea unui medic de geniu afectat de o boală terminală - care, în căutarea unui remediu, devine un monstru însetat de sânge.

A fost o provocare pentru îndeplinirea căreia Butler a fost singurul potrivit. „Atunci când Daniel a venit pentru prima dată să ne vadă, unul din lucrurile de care a fost interesat în mod particular să le facă a fost vizualizarea unora din puterile speciale neobişnuite ale lui Morbius, una dintre acestea fiind capacitatea sa de a vizualiza vectorii de vânt pentru ecolocaţie, aşa cum fac liliecii,” spune Butler. „Deoarece experienţa mea anterioară a fost în domeniul aerospaţial şi m-am concentrat pe amestecurile de fluide de calcul şi pe vizualizarea fluxului de fluide, care m-a atras în mod particular. Este ceva ce am putut vedea ca un mod de vizualizare cool, involuntar. Am găsit o modalitate captivantă din punct de vedere vizual de a-i arăta capacitatea, aceeaşi ca şi abilitatea de a fi hipersensibil la vectorii vântului”.

Pentru personaj în sine, Leto şi Espinosa au convenit că aspectul va fi dat mai degrabă de efectele vizuale decât de protezare şi machiaj. „Atunci când pui un personaj pe ecran pentru prima dată, ai o mare oportunitate de a crea ceva. Am fost ferm de la început că vom utiliza tehnologia pentru a intensifica şi a ajuta transformarea, în special a lui Morbius însuşi, deoarece m-am gândit că astfel vom avea cele mai puţine limitări,” spune Leto. „Există un potenţial fără limite utilizând aceste tehnologii noi, aşa că este interesant să fii parte la asta şi să împingi limitele.”

„Efectele vizuale nu sunt niciodată singurul răspuns la orice – încercăm să utilizăm instrumentul adecvat pentru sarcină, şi fiecare sarcină este uşor diferită,” spune Butler, care, ca parte a echipei de la Digital Domain care a creat efectele vizuale pentru Avengers: Endgame, este experimentat în aducerea la viaţă a personajelor digitale Marvel. „În Morbius, vampirii joacă, participă la dialoguri şi exprimări şi trebuie să arată şi să simtă şi să miroase ca actorul. Jared Leto şi Matt Smith trebuie să treacă în formele lor de vampiri. Am încercat să păstrăm de la el cât de multe caracteristici am putut, astfel încât să poţi privi această creatură şi să te gândeşti, da, ăsta-i  Jared – totuşi plecăm de la un bărbat care arată bine pentru a face acest personaj oribil”...

Soluţia depinde de asemenea de necesităţile poveştii filmului. „Morbius poate să ‘apară’ din versiunea sa umană în versiunea de vampir şi invers, aşa că nu se află continuu în acea fază. Se poate transforma într-una sau în alta – de obicei prin furie,” explică Butler. „Trebuia să fie capabil să se transforme în expresii diferite”.

Exploreaza subiecte similare:

Morbius

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells