Comedie și distopii, joi seara la TV

de Gloria Sauciuc în 23 Apr 2020
The Muppets (HBO, 20:00), Children of Men (TNT, 23:25), Underground (AMC, 01:50) se difuzează diseară

Seara aceasta vă propunem să vă relaxați în fața unui show cu Păpușile Muppets, dar și să reflectați în fața a două scenarii distopice, propuse de filmele Copiii tatălui, semnat de Alfonso Cuarón și Underground, al lui Emir Kusturica - haotic și zgomotos precum Pisica albă, pisica neagră, dar - în același timp - tragic ca Vremea țiganilor. Iată cele mai bune producții difuzate pe micul ecran joi seara.

Un magnat al petrolului (Chris Cooper) şi-a pus în gând să demoleze vechiul local al Muppets, în filmul omonim difuzat seara aceasta de HBO. Aşa că depinde doar de un vechi fan, Gary (Jason Segel), şi de fratele său, Walter (un Muppet), să strângă din nou toată gaşca Muppets, să dea din nou un spectacol, şi să salveze situaţia. Aceasta este povestea, pe scurt, a noului film cu Păpuşile Muppets. Scenele în care faimoasele păpuşi, creaţie a lui Jim Henson, se reunesc încă o dată după ce fuseseră risipite care încotro (Fozzie Bear a înfiinţat propria lui trupă comică, Miss Piggy e redactorul unei reviste de modă) trezesc nostalgii. Bucuria de a revedea Păpușile Muppets face pe spectatori să se întoarcă cu gândul la copilărie.

Consultați rubrica „Filme la TV” pentru oferta completă de producții difuzate astăzi pe micul ecran

SF-ul distopic Copiii tatălui/Children of Men (2006) se difuzează la TNT de la ora 23.25. Premisa SF-ului imaginat de Alfonso Cuarón, cu Clive Owen, Julianne Moore şi Michael Caine protagonişti este - „Ce-ar fi dacă toate femeile de pe Terra nu ar mai fi în stare să rămână însărcinate?”. Sunt aproape 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naștere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației, aflată acum pe cale de dispariție.

Povestea din Underground, filmul din 1995 al lui Emir Kusturica, începe într-o fabrică de arme de sub pământ din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și evoluează într-o situație aproape suprarealistă: cei ce lucrau pe piață neagră a armelor și ce cumpărau de la această fabrică nu le mai menționează celor de jos că războiul s-a terminat, așa că aceștia continuă să producă arme cu un zel naționalist. 50 ani mai târziu, cei de jos, devenind suspicioși, sparg zidul ce-i delimita de lumea de sus, doar că să- și dea seama că de fapt nu au fost mințiți: războiul continuă Filmul este o provocare adresată tuturor oamenilor - să iasă din pivnițele unde s-au izolat (”underground”) și să trăiască împreună, în bună înțelegere, sub același soare care ne încălzește pe toți. Un îndemn la toleranță, la prietenie și la colaborare.

Exploreaza subiecte similare:

Recomandări TV, the muppets, Children of Men, Underground, Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells