Gravity deschide festivalul de la Veneţia

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2013
SF-ul cu Sandra Bullock şi George Clooney va fi proiectat pe 28 august, în afara competiţiei

Este unul dintre cele mai aşteptate SF-uri din 2013 şi are onoarea de a deschide ediţia aniversară a celui mai longeviv festival al lumii: Gravity, SF-ul minimalist al mexicanului Alfonso Cuarón, va fi proiectat în format 3D în Sala Grande a Palatului festivalului pe 28 august, după gala de deschidere a celei de-a 70-a ediţii.

În Gravity, Sandra Bullock este Dr. Ryan Stone, un foarte bine calificat inginer medical aflat la prima sa misiune în spaţiu alături de experimentatul astronaut Matt Kowalsky (George Clooney), aflat pentru ultima oară la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara staţiei spaţiale se produce un dezastru: aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone şi Kowalsky complet singuri - legaţi unul de altul şi de nimic altceva, descriind spirale în întuneric. Tăcerea insuportabilă le spune că au pierdut orice legătură cu Pământul şi orice şansă de a fi salvaţi. Pe măsură ce frica se transformă în panică, fiecare inspiraţie consumă din puţinul oxigen rămas. Dar singura cale de a ajunge acasă poate fi aceea de a înainta prin terifianta întindere a spaţiului.

În România filmul se lansează pe 4 octombrie.

Povestea de dragoste a lui Cuarón cu Bienala de cinema a început în 2001, când festivalul proiectează în competiţie Y tu mamá también, recompensat cu premiul de scenariu pentru Alfonso şi Carlos Cuarón şi cu trofeul Marcello Mastroianni, acordat actorilor debutanţi, pentru Gael García Bernal şi Diego Luna. George Clooney este un obişnuit al evenimentului, actorul fiind prezent în repetate rânduri în lagună pentru a-şi promova filmele.

Exploreaza subiecte similare:

festival:venetia 2013, Gravity, Y tu mamá también, Sandra Bullock, George Clooney, Alfonso Cuarón, Gael García Bernal, Diego Luna

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cinefilul007 pe 3 iulie 2013 18:49
Filmul pare interesant. Abia astept sa-l vad, desi apare cam tarziu la noi.
Tyson_Kyd pe 3 iulie 2013 22:04
Abia astept sa-l vad .
darayawaus pe 7 iulie 2013 15:45
Unul din putinele filme pe care le astept cu nerabdare. Si speranta...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells