Filme de Oscar cu distribuții remarcabile, duminicile, la AMC

de Cinemagia în 1 Mar 2017
De la ora 22:00, filme de excepție

AMC propune pentru serile de duminică ale lunii martie, de la ora 22:00, filme de excepție, filme de Oscar cu distribuții remarcabile, filme de referinţă ale cinematografiei universale.

Vinovat sau nevinovat?
În fiecare duminică de la 22:00

Întrebarea pare simplă şi evidentă. La început... Dar apoi, apar detalii, persoane, martori oculari sau interese personale care nuanţează povestea, iar în final, eşti foarte departe de decizia corectă. În această lună, 3 filme câştigătoare de Oscar şi 1 film nominalizat la Oscar vă prezintă lumea legii, cu Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Tom Hanks, Denzel Washington, Susan Sarandon, Sean Penn, Woody Harrelson, Courtney Love şi Edward Norton în rolurile principale.

Oameni de onoare (Few Good Men)
5 martie

Filmul, bazat pe piesa de succes de pe Broadway a scriitorului Aaron Sorkin, ne prezintă povestea controversată a unui ofiţer de marină care încearcă să descopere adevărul în timpul unui proces militar.

Doi soldaţi din Marină sunt acuzaţi că ar fi ucis un coleg în timpul unei acţiuni denumite în limbajul cunoscătorilor „Codul Roşu”. Armata, într-un efort de a obţine un proces cât mai rapid, îl însărcinează pe locotenentul J.G. Daniel Kaffee, un tânăr avocat, ca să-i apere pe cei doi. Într-un timp scurt, Daniel îşi câştigase un renume şi ajunsese celebru pentru rezolvarea rapidă a cazurilor sale. La început cazul pare extrem de simplu.

Colega lui Daniel, locotenent-comandant Joanne Galloway se îndoieşte de spiritul de datorie al lui Daniel şi îl provoacă să cerceteze mai amănunţit cazul, care se pare că ar avea legătură şi cu Nathan R. Jessep, colonel în Marină. Daniel îşi dă seama că acest caz trebuie să ajungă la tribunal, sfidându-şi astfel şefii. Având în mână toate dovezile, Daniel trebuie să lupte pentru adevăr şi este hotărât să dezvăluie misterul şi să-i demaşte pe criminali, riscându-şi chiar şi cariera.

 
Philadelphia (Philadelphia)
12 martie

Andrew Beckett, un tânăr avocat bolnav de SIDA, este dat afară de către patronii săi din cauza bolii sale, dar sub pretextul incompetenţei. Dar Andrew nu se împacă cu ideea şi se decide să lupte pentru reabilitare intentându-le proces pentru concediere ilegală. Refuzat de nouă avocaţi, se hotărăşte să se reprezinte singur, dar întâmplarea i-l scoate în cale pe Joe Miller, un avocat de culoare, care-şi înfrânge temerile şi prejudecăţile faţă de homosexuali şi care acceptă să-l reprezinte.

Procesul ia amploare şi devine o dezbatere publică, transformându-se într-o confruntare în care intoleranţa şi discriminarea au partizanii şi contestatarii lor şi în care răbufnesc temerile cele mai ascunse. În Philadelphia, "oraşul dragostei frăţeşti", în care a fost adoptată Declaraţia de Independenţă, povestea capătă noi semnificaţii legate de dreptate şi fraternitate.

Scandalul Larry Flynt (People Vs. Larry Flynt)
19 martie

America, 1970... Cluburile Hustler, erau pentru Larry Flynt o ocazie de a îmbina afacerile cu plăcerea, dar cu revista Hustler a dat lovitura. Să faci din sex o industrie şi să îmbini neobrăzarea cu sexualitatea, era punctul forte al fraţilor Flynt. Subiectele, dar şi fotografiile scandaloase pe care le publica în Hustler, îl antrenează pe Flynt într-un şir de procese fără sfârşit.

Apogeul îl constituie lupta împotriva lui Jerry Falwell, liderul unei grupări numite Majoritatea Morală. Ajutat de prietenul şi avocatul său Alan Isaacman, Flynt compare în faţa Curţii Supreme pentru a-şi apăra publicaţia de cenzură şi de radicalii religioşi de dreapta şi obţine o victorie neaşteptată. Verdictul procesului iscă nemulţumiri şi la ieşirea din tribunal este împuşcat, rămânând paralizat şi dependent de tranchilizante.

Flynt a plătit scump pentru că a vrut să-şi apere ideile şi viaţa: 40 de milioane cheltuite pe parcursul a 20 de ani de procese, soţia sa, Althea, moare de SIDA, şi el infirm pe viaţă. „Scandalul Larry Flynt” este o poveste adevărată pe care America a aflat-o din frânturi de ştiri şi titluri de prima pagină, o poveste emoţionantă a celui mai neaşteptat apărător al Primului Amendament: "Congresul nu va adopta nicio lege care să restrângă libertatea cuvântului, sau a presei". Povestea unui om care a vrut să facă ceva bani şi să se distreze puţin.

Culoarul morţii (Dead Man Walking)
26 martie

Matthew Poncelet (Sean Penn) este un deţinut foarte periculos care urmează să fie executat pentru că a violat şi a ucis două adolescente. Sora Helen acceptă să fie mentorul său spiritual pentru ultimele sale zile, în speranţa că-i va izbăvi sufletul.

Deşi Matthew pare la început a se căi sincer pentru îngrozitoarea sa faptă, Helen va descoperi că, de fapt, el este un rasist amoral. Călugăriţa nu va renunţa la lupta cu demonii condamnatului încercând să-l determine să-şi mărturisească păcatele. „Tot ce vreau este ca ultimul chip pe care-l vezi cât eşti în viaţă să fie chipul iubirii", îi spune Helen.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

A Few Good Men, Philadelphia, The People vs. Larry Flynt, Dead Man Walking, Sean Penn

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells