Disney conduce Box office-ul global pe 2022

de Gloria Sauciuc în 4 Ian 2023
A avut încasări de 4,9 miliarde de dolari

Walt Disney este în continuare numărul 1 la box-office, nu doar pe plan global cu cele 4,9 miliarde de dolari, dar şi pe plan american, cu 2 miliarde de dolari, scrie deadline.com. Aceasta informație vine după primul weekend de Anul Nou, în care Avatar: The Way of Water a avut rezultate excepţionale, filmul contribuind la sumă cu cei circa 1 miliard de dolari încasări globale.

Este cel de-al şaptelea an consecutiv în care Disney a fost numărul 1 la box- office-ul global, între 2016 şi 2022. Succesul vine din 16 premiere marca Disney.

Universal este pe locul 2 în 2022 cu 3,9 miliarde de dolari pe plan global, dintre care 1,649 miliarde în Statele Unite şi 2,251 miliarde pe plan internaţional.

În China, Disney a avut numai trei premiere: Avatar 2, Death on the Nile şi Encanto. Studiourile au mai avut patru dintre primele opt filme pentru 2022 din Statele Unite: Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever, Doctor Strange in the Multiverse of Madness și Thor: Love and Thunder, contribuind la 27% din piaţa internă americană.

Şase filme Disney au fost pe locul 1 în Statele Unite şi în Canada: Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Barbarian și Death on the Nile.

Disney a mai avut patru dintre cele opt filme de top pe plan global, anume: Avatar: The Way of Water, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Black Panther: Wakanda Forever, şi Thor: Love and Thunder.

Tot Disney a produs cele mai de succes premiere ale pandemiei, printre care patru filme marca Marvel Cinematic Universe: Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Black Panther: Wakanda Forever, Thor: Love and Thunder și Avatar: The Way of Water.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells