Cel mai bun scurtmetraj de Crăciun, remarcat de Academia Americană de Film, este românesc și se poate vedea pe YouTube. Echipa filmului „Cadoul de Crăciun”, la emisiunea Cinemagia

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2023
Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă” a micuțului Marius (Luca Toma) îi pune pe jar pe părinți (Ioana Flora, Adrian Văncică)

Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar Cinemagia este cu gândul la cele mai bune filme cu aceeastă temă, pentru a vi le recomanda. Cadoul de Crăciun, de Bogdan Mureșanu, ne vine imediat în minte. Aduce nostalgie, așa cum sărbătoarea în sine a Crăciunului o face. Și a fost remarcat chiar de Academia Americană de Film, calificându-se acum trei ani pe lista scurtă de 10 scurtmetraje avute în vedere pentru o nominalizare la Oscar.

Filmul se poate urmări pe YouTube, iar Cinemagia a invitat o parte din echipa filmului la episodul cu numărul 3 al emisiunii, ce s-a lansat marți, 19 decembrie, la ora 18, pe canalul dedicat de Youtube. Este o mare realizare pentru un film românesc să fie luat în calcul la Oscar.

O parte din echipa filmului Cadoul de Crăciun a fost invitată în studioul emisiunii Cinemagia, iar de marți, 19 decembrie, îi puteți urmări în episodul 3. Emisiunea va continua și cu alte subiecte surpriză...

Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român, după Cristian Mungiu (cu După dealuri, 2012), care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.

Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă” a micuțului Marius (Luca Toma) transformă seara părinților (Ioana Flora, Adrian Văncică) într-un coșmar. Scurtmetrajul surprinde momentul decembrie 1989, tratat anterior de filme precum Hîrtia va fi albastră și Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii. Dar „este o comedie neagră. Asta aduce nou scurtmetrajul meu”, a declarat regizorul pentru Cinemagia.

Pe 10 noiembrie 2018, în cadrul Galei Festivalului Internațional de Film de la Cottbus (Germania), Cadou de Crăciun primea Marele Premiu al Competiției de scurtmetraj. Juriul prestigiosului festival a considerat la acea dată că scurtmetrajul „îi permite spectatatorului să treacă printr-o foarte bună construcție dramatică, cu umor sensibil și să devină martorul unei povești cu ritm eficace, în care dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar”.

Și la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF 2018), filmul a obținut „Premiul Zilelor filmului românesc pentru secțiunea scurtmetraj”.

Pe 7 decembrie 2019, Cadoul de Crăciun a fost numit la Berlin Cel mai bun scurtmetraj european în cadrul Galei EFA. Premiul Academiei Europene de Film a fost al 53-lea din palmaresul acestui film de 23 de minute.

O parte din echipa filmului Cadoul de Crăciun a fost invitată în studioul emisiunii Cinemagia, iar marți, 19 decembrie, începând cu ora 18, îi puteți urmări. Emisiunea va continua și cu alte subiecte surpriză.

Exploreaza subiecte similare:

Cadoul de Crăciun, Bogdan Mureşanu, Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells