Netflix Geeked Week 2022: filmele care te fac să uiți de toanele verii

de Cinemagia în 10 Iun 2022
Știri și apariții exclusive despre cele mai noi producții Netflix, dar și două filme surpriză!

Netflix Geeked Week, evenimentul centrat pe serialele, filmele și jocurile tale preferate, se află la cea de a doua ediție de anul acesta. Pe platforma Netflix, între 6 și 10 iunie, festivitățile sunt mai generoase ca niciodată, fiindcă 2022 se arată a fi un an din ce în ce mai bun pentru film!

Ca un ghid personal, Cinemagia te va îndruma pe parcursul festivalului, fiindcă nu contează dacă ești geeky sau doar curios, cert e că uneori e greu să alegi dintr-un meniu atât de vast! Doar că, spre deosebire de un festival fizic, poți recupera mai târziu ce se întâmplă la scena de la care ai lipsit. Vei putea vedea o compilație a celor mai spectaculoase noutăți și imagini în premieră difuzate la Geeked Week pe Netflix Newsroom, iar tu vei putea viziona întregul program din fiecare zi a evenimentului. Tudum.com, pagina parteneră oficială a Netflix, va distribui și conținut bonus din fiecare zi de program. Cât despre filmele și serialele noi, sezoanele noi, hype-urile și curiozitățile ascunse, toate te așteaptă, timp să ai. Doar să nu uităm să punctăm câteva reveniri spectaculoase!

O scurtă retrospectivă geeky

Tim Burton, spre exemplu, ne arată un teaser în adevăratul sens al cuvântului: o scurtă și intrigantă introducere în lumea ultimei sale creații, Wednesday, un serial despre iconica adolescentă a Familiei Addams. Trivia: serialul a fost filmat exclusiv în România.

Mai departe, Mike Flanagan lucrează la o miniserie adaptată după clasicul Căderea casei Usher a lui Edgar Allan Poe. Netflix lansează și un nou serial antologic, Guillermo del Toro`s Cabinet of Curiosities, un loc unic de întâlnire între regizorii unor filme precum Mandy, The Babadook sau A Girl Walks Home Alone at Night, cu toții prezidați de viziunea maestrului Guillermo del Toro. Și să nu uităm de sezonul 4 din Stranger Things, sau de sezonul 3 din Love, Death & Robots, deja disponibile pe Netflix.

Așadar, în 2022 pare că avem parte de un neo-gotic plin de acțiune, de aventuri și de umor; nostalgic, dar înspăimântător; însă avem parte și de alte animații în afară de distopiile antologice despre moarte, iubire și roboți. Jordan Peele, umoristul devenit între timp un autor al neo-horror-ului, urmează cărările animației gotice ca și Tim Burton, dar într-un stil mereu propriu și proaspăt. Realizată de Peele împreună cu Henry Selick, animația stop motion Wendell & Wild pare a fi o surpriză plăcută! Iar The School for Good and Evil te va purta prin fantasticele vise lucide ale unui nou basm, într-un alt peisaj simbolic de-a dreptul nostalgic.   

Să ne oprim însă la două filme care ne-au stârnit curiozitatea și pe care, în calitate de ghid, dorim să le explorăm puțin împreună: 

Spiderhead (2022)

La o primă vedere, Spiderhead este despre o utopie. Un sistem penitenciar cum ne imaginăm, poate, la o discuție idealistă cu prietenii la o bere. Cum ar fi un centru punitiv fără gratii, fără uniforme, un sistem centrat pe vindecare, nu pe pedeapsă?

Vizionarul care a creat acest centru Spiderhead, Steve Abnesti, este un geniu misterios și seducător (Chris Hemsworth). Și, ca orice om de știință care se respectă, are nevoie de un laborator. Participarea la acest program penitenciar e pe bază de voluntariat, iar Abnesti realizează experimente sociale pe voluntarii săi, oferindu-le, în urma unui ferm consimțământ, tot felul de substanțe pe care le dozează direct dintr-o aplicație de pe telefon. O substanță și devii excitat, o altă substanță și devii vorbăreț, o alta și devii sincer, ca apoi să îți retrăiești trecutul. Așa pățesc și doi subiecți, Jeff (Miles Teller) și Lizzy (Jurnee Smollett), care formează o conexiune atât de puternică, încât procesul vindecării lor deviază dincolo de orice așteptare.

Având la bază povestirea scurtă a lui George Saunders, publicată în The New Yorker, Spiderhead este un thriller psihologic isteț și amuzant despre cum ne raportăm la noi prin ceilalți și invers, precum și despre limitele liberului arbitru. S-ar putea să recunoști umorul din Deadpool sau din Zombieland, fiindcă e scris de aceiași Rhett Reese și Paul Wernick. Iar pe regizorul Joseph Kosinski s-ar putea să îl știi de la Top Gun: Maverick, Oblivion sau TRON: Legacy.

Spiderhead se lansează pe platforma Netflix pe 17 iunie. Până atunci, te lăsăm cu această secvență intrigantă din film:

Și, dacă ți-a stârnit curiozitatea, iată și trailerul filmului:

The Gray Man (2022)

Până se încheie loteria următorului James Bond, Ryan Gosling îi face nu doar o reală concurență agentului secret, acum că e hăuituit de superba Ana de Armas (din No Time to Die), ci vei avea parte de o odisee de acțiune cum nu ai mai văzut! Agentul cunoscut sub numele de cod Sierra Six sfidează moartea într-un megablockbuster realizat cu un buget de 200 de milioane de dolari. Da, The Gray Man este oficial cel mai scump film produs vreodată de Netflix. Să vedem despre ce e vorba, acum cât încă nu a început hype-ul.

Pentru început, filmul promite un thriller de spionaj ca la carte, un carusel captivant și amețitor în care bunul și răul ba se diferențiază, ba se relativizează, dar mereu se completează perfect.

Cel mai iscusit mercenar al CIA-ului, Sierra Six a trecut de partea cealaltă a baricadelor și a devenit cea mai fierbinte țintă a agenție, fiindcă știe prea multe. Și cred că avem o oarecare idee despre istoria Americii încât să intuim cum sunt tratați agenții CIA care știu prea multe. Psihopatul Lloyd Hensen (Chris Evans) ar fi unul dintre răspunsuri. Agenta Dani Miranda (Ana de Armas) îi acoperă spatele, asistată de o întreagă cohortă de asasini internaționali. însă Donald Fitzroy (excelentul Billy Bob Thornton) îl preia pe acest Grey Man din penitenciar și îl antrenează ca pe nimeni altul.

Tot în spiritul unui film grandios de spionaj, acești asasini virtuoși dansează în rafale și atentează exploziv la fragilitatea unor splendide orașe istorice în timp ce își caută călcâiul lui Ahile. În niște secvențe uluitor realizate, se ciuruiesc printre tramvaie, printre focuri de artificii, sau sus pe cer, în avioane aflate în picaj. Acest spectacol vizual este sub orchestrația fraților Anthony Russo și Joe Russo, regizorii megablockbusterelor Marvel Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Captain America: Civil War sau Captain America: The Winter Soldier.

The Grey Man se lansează pe 22 iulie. Până atunci, o mostră din viitoarea mare confruntare: 

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alex24 pe 12 iunie 2022 12:28
Pentru 18 euro pe luna, doar avioane. Ori vor face ceva cu pretul, ori vor pierde abonati la greu. Avand in vedere ca Disney+ are oferta de 240 lei pe an, 4 profiluri si 4K, Netflix costa enorm. Si la ce productii au ei originale, se pot spala cu ele pe cap la acest pret. Ar fi bine daca ar face o oferta pe an. Dar daca lor le convine asa. Poti sa dai 18 euro si sa vezi tot ce vrei intr-o luna. Daca asta vor, asta vor primi. Eu unul astept sa se stranga filmele si serialele originale pe care vreau sa le vad. O sa platesc 18 euro pe o luna si vad tot ce au.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells