Iată care este următorul rol al lui Cillian Murphy, proaspătul câștigător al premiului Oscar!

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2024
Subiectul romanului „Blood Runs Coal” are în centru un asasinat șocant ce a schimbat istoria sindicatelor americane

Universal Pictures va adapta cartea „Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America”, de Mark A. Bradley, cu proaspătul câștigător al premiului Oscar, Cillian Murphy, în rol central. Acesta va și produce, scrie Deadline. „Blood Runs Coal” are loc la sfârșitul anilor 1960 în minele de cărbune din Pennsylvania și relatează un asasinat șocant care a schimbat istoria sindicatelor americane. Romanul este finalist la Premiul „Edgar Allan Poe” pe 2021, în categoria „Carte polițistă bazată pe fapte reale”.

Jez Butterworth (Spectre, Ford vs. Ferrari) și John-Henry Butterworth (Get On Up, Indiana Jones and the Dial of Destiny) vor adapta scenariul. Aceștia au colaborat anterior la Edge of Tomorrow.

Crimele lui Yablonski au declanșat unele dintre cele mai intense și de succes urmăriri de suspecți din istoria FBI.

În ajunul Anului Nou 1969, în Clarksville, Pennsylvania, un mic orășel minier în care se extrage cărbune, Joseph "Jock" Yablonski, un sindicalist cu vechime, împreună cu soția și fiica sa, au fost uciși cu brutalitate la ferma în care locuiau. Cu șapte luni mai devreme, Yablonski își anunțase campania de înlăturare a președintelui corupt al United Mine Workers of America (UMWA), Tony Boyle, care delapida de mult timp fondurile UMWA, reducea la tăcere disidențele din interiorul sindicatului și servea interesele marilor companii carbonifere. Yablonski dorea ca sindicatul să fie din nou al minerilor de cărbune pe care ar fi trebuit să-i reprezinte și să readucă organizația la ceea ce fusese odată, o forță puternică pentru binele social. Boyle era furios în legătură cu încercarea adversarului său de a prelua conducerea - și ar fi făcut orice pentru a menține puterea.

Supranumite „Cele mai infame crime din istoria sindicatelor americane”, crimele lui Yablonski au declanșat unele dintre cele mai intense și mai de succes urmăriri de suspecți din istoria FBI - și au dus, de asemenea, la prima preluare de succes a unui sindicat important din istoria modernă a SUA, ce i-a inspirat pe muncitorii din alte sindicate să se ridice și să își provoace proprii lideri corupți, care nu le serveau interesele.

Despre roman criticii au scris că este „un portret extraordinar al unuia dintre cele mai importante sindicate ale națiunii, aflat în pragul unei schimbări istorice, și că 'Blood Runs Coal' apare într-un moment în care mișcările muncitorești din Statele Unite au reînviat și în care actuala administrație încearcă să susțină industria combustibililor fosili. Cu o muncă de cercetare strălucită și scrisă în mod convingător, cartea pune în lumină efectele de anvergură ale schimbărilor industriale și socio-economice ce se desfășoară în America până în zilele noastre”.

John Davis și Jordan Davis vor produce fiilmul prin Davis Entertainment, în timp ce Murphy și Alan Moloney vor produce prin Big Things Films. Mark A. Bradley va fi producător executiv. Lexi Barta de la Universal, care a fost recent ridicată la funcția de vicepreședinte senior de producție, va supraveghea proiectul pentru studio.

Printre filmele recente ale lui Cillian Murphy se numără Oppenheimer, The Dark Knight, Red Eye, Dunkirk și A Quiet Place Part II, în timp ce pe micul ecran este cunoscut mai ales ca Tommy Shelby, gangsterul din Birmingham care se află în centrul serialului Peaky Blinders.

Murphy se menține ocupat după recenta sa victorie la Oscar, cu proiecte viitoare printre care se numără și drama istorică Small Things Like These, apoi Steve, o producție Netflix, dar și un foarte așteptat film de lungmetraj Peaky Blinders. De asemenea, urmează să fie producător executiv al filmului 28 Years Later, în care probabil își va relua rolul din 28 Days Later, scrie Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Cillian Murphy, Oppenheimer, Peaky Blinders, Small Things Like These

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells