Rendition

(2007)

Transfer de captivi

Poster Rendition Postere Rendition

Sinopsis Rendition

Mai mult
Rendition

Cand Anwar El-Ibrahim, un american de origine egipteana suspectat de terorism, dispare in timpul unui zbor dintre Africa de Sud si Washington, sotia sa (Reese Witherspoon) calatoreste in capitala Statelor Unite pentru a descoperi ce s-a intamplat. In acelasi timp, intr-o inchisoare secreta din afara SUA, analistul CIA Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) este fortat sa mediteze asupra moralitatii slujbei sale cand asista la interogarea cel putin neortodoxa a lui Anwar El-Ibrahim.

Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Alan…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Reese Witherspoon Reese Witherspoon Isabella El-Ibrahim Jake Gyllenhaal Jake Gyllenhaal Douglas Freeman Meryl Streep Meryl Streep Corrine Whitman
Peter Sarsgaard Peter Sarsgaard Alan Smith J.K. Simmons J.K. Simmons Lee Mayers Alan Arkin Alan Arkin Senator Hawkins
Bob Gunton Bob Gunton Lars Whitman Simon Abkarian Simon Abkarian Said Abdel Aziz Reymond Amsalem Reymond Amsalem Layla Fawal
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Anonymous Content

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

New Line Cinema

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Rendition
Film disponibil pe DVD în România

Box office Rendition

Weekend premieră (05.11.2007)
  • Loc 3
  • Spectatori 2.698
  • Încasări (RON) 50.519,00
Total
  • Spectatori 10.426
  • Încasări (RON) 138.222,00
  • Încasări (USD) 58.011,41

Părerea criticului

root pe 18 Martie 2009 17:48
Rendition
Cu totii stim despre cliseele prosperitatii & fericirii Americii: "american way", "american dream", "America, tara tuturor posibilitatilor si libertatilor", dar mecanismul interior ce face sa functioneze aceasta fatada atractiva pentru lumea exterioara a fost rareori dezvelit. Iar unde exista lumina propagandistica, trebuie sa existe si un intuneric adevarat ce ascunde "organe bolnave".
Documentarul "The Road to Guantanamo" (2006) a fost ca un bisturiu ce-a sfartecat tacerea din jurul conditiilor de detentie si anchetare din cadrul inchisorilor militare americane din afara Statelor Unite.
Un urmator pas, il face acest percutant "Rendition", in regia oscarizatului Gavin Hood ("Tsotsi"-2005), ce anatomizeaza simulacrul unui interogatoriu la care este supus un presupus terorist, arestat, in primul rand, datorita obarsiei arabe.
Cu o distributie forte - premianti sau… citeşte

6 8

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 25 Septembrie 2014 03:07
Obligatoriu de vazut bonusul documentar "Scos in afara legii"..
O drama cu un puternic impact vizual si emotional; dar vreau sa adaug ca vazand si bonusurile dvd-ului, aceste emotii au fost multiplicate cu 10. Filmul a trecut cum a trecut, ca o "poveste", un scenariu. Dar sa stii ca asa ceva s-a intamplat in realitate si nu unei persoane ci a zeci de persoane, e... revoltator.
Ca si realizare cinematografica avem parte de o pelicula buna, intensa. Povestea scartaie insa in partea ei finala, a deznodamantului, care este teatrala. "Curajul" cu care se indreapta nedreptati, la acest nivel este mai mult in spirit de gluma, ca sa nu spun chiar stupid pus in povestea filmului. Nimeni nu poate sa inghita o astfel de galusca. Copilaros, infantil.
Actorii ok, nu rup gura targului, cu o mica exceptie: Meryl Streep. E geniala in cele cateva minute in care apare. Este personajul care creaza cea mai multa emotie, chiar daca e vorba de antipatie, dar… citeşte

9 6
c3z4r pe 19 Martie 2009 20:28
NOTA 10
Nu se putea ecraniza mai bine aceasta poveste un montaj extraordinar un film care a stiut sa fie facut de oamenii care l-au realizat un film bun.O realitate cruda a vremurilor in care traim si a rautatii cauzate de acte teroriste.Merita vazut.
8 9
fsadf pe 23 Noiembrie 2007 19:26
e bun
5 6
margott pe 11 Noiembrie 2011 15:00
Pfff, deja am facut intoxicatie de la atatea filme care au ca pretext atacurile teroriste de la nine-eleven (ca sa folosesc prescurtarea pe care o dau americanii evenimentelor de la 11 sept 2001). Multi actori buni intr-un film banal. Mi-a placut Peter Sarsgaard, cumnat in realitate cu Jake Gyllenhaal.
4 9
laurik93 pe 05 Noiembrie 2009 22:01
filmul asta este exceptional...dovada vie ca daca iubesti mergi pana la capat
3 3
rogvaiv_bleu pe 08 Aprilie 2010 14:57
vinovatii fara vina.....
....cer sa se faca lumina,.....se pare ca este o lege general valabila sa plateasca nevinovatii.Deosebit,merita vazut fara doar si poate.
3 4
MNarcis pe 27 Noiembrie 2012 17:51
Ok, m-a asteptam sa fie un film bun (insa m-am inselat) pt ca este un film foarte bun (ba chiar al dracu' de bun), din pacate este un film necomercial si\deci\prin urmare, zero publicitate, zero promovare insa nu va lasati pacaliti\descurajati de acest lucru (sau de nota d p IMDB), pt ca este un film imprevizibil, captivant, emotionant, la sfarsit foarte bn structurat ce incearca sa ne arate\prezinte adevarul\realitatea (intr un astfel de caz)............il recomand cu caldura si incredere INSA doar celor care apreciaza acest gen de filme (drame care necesita rabdare, concentrare pe toata durata sa) fara umor, fara efecte speciale, fara ''Iron Man'' sau ''Hulk''.............daca considerati ''capodopere'' filme ca: Avatar, Transfomers, Twilight, Iron Man, Battleship, Sweet November (etc), atunci cu siguranta nu este genul vostru de film!
2 3
rchante2001 pe 09 Iunie 2010 01:23
Unul dintre filmele mele favorite.
Abordeaza un subiect destul de mediatizat, intr-un mod bine conturat si legat.
Recomand o vizionare!

2 5
Catalin pe 10 Martie 2008 02:39
f tare! 5*
1 2
Vorador pe 31 Mai 2012 23:12
''Bate-ti nevasta in fiecare dimineata,daca tu nu stii din ce motiv,cu siguranta ea il stie'''
Filmul abordeaza un subiect destul de controversat care este foarte posibil sa se fi intamplat si in realitate.Un film bun care a meritat vizionat,desi nu suport melodiile alea orientale in incercarea de a dramatiza atmosfera unui film.
1 3
Elemer pe 25 Noiembrie 2007 14:23
un film foarte bun, un subiect sensibil abordat foarte bine, Reese joaca foarte bine, Jake la fel, Meryl are un rol neobisnuit, dar e fenomenala, eu va sfatuiesc sa mergeti la film fara ezitare si luati atitudine
1 3
eddie(sugar edmond) pe 12 Septembrie 2008 12:38
Are un subiect extraodinar de bun Reese Witherspoon joaca senzational de si nu are un rol atat de mare Meryl Streep are un rol cam 'crud' ca sa zic asa...dar joaca si ea foarte bine ! Film de top...!!!!
1 5
user-61fb80a6f0cd9 pe 05 Aprilie 2024 12:57
Propaganda terorismului inexistent din viata reala.
0 0
Iulidesprefilme pe 01 Decembrie 2022 15:26
Inspirat din fapte reale, filmul dezvăluie traume politice, sociale, dar și caractere puternice capabile să le depășească, precum Anwar...
0 0
benhack pe 27 Noiembrie 2022 02:00
Excelent! Bun de tot filmul! Scenografie, regie actori. Merită văzut. Atingere reușită a realității terifiante, crude , ambigue și totuși cu un final pe plus.
0 0

Spune-ţi părerea despre Rendition

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Rendition
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells