Phoenix: Povestea

(2022)

Phoenix: Povestea

Poster Phoenix: Povestea Postere Phoenix: Povestea

Sinopsis Phoenix: Povestea

Mai mult
Phoenix: Povestea

Filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Phoenix a fost înființată în 1962 și a avut o evoluție impresionantă, fiind o deschizătoare de drumuri în muzica românească. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului:…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6

Caseta tehnică

Produs de

CRN lux et ars, Rock House Events

Distribuit in Romania de

CRN lux et ars

Țara

Romania

Box office Phoenix: Povestea

Weekend premieră (25.03.2024)
  • Loc 19
  • Spectatori 514
  • Încasări (RON) 8.077,00
Total
  • Spectatori 514
  • Încasări (RON) 8.077,00
  • Încasări (USD) 1.752,90

Părerea criticului

IoanaTisler pe 28 Martie 2024 18:26
Phoenix: Povestea
Documentarul Phoenix: Povestea, lansat în 2022, este rezultatul colaborării regizorilor Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis, care, printr-o viziune comună, au ales să readucă în lumina reflectoarelor istoria și evoluția uneia dintre cele mai influente formații rock din România, Phoenix. Această producție se distinge prin implicarea mai multor figuri cheie ale muzicii românești, printre care Nicolae Covaci, fondatorul și liderul trupei, și Mircea Baniciu, una dintre vocile emblematică ale formației.
Oana Cocea aduce o contribuție semnificativă în calitate de scenograf și designer de costume, creând o atmosferă vizuală care reflectă perioadele istorice prin care a trecut trupa. Aceasta reușește să captureze esența estetică a fiecărei epoci, de la începuturi, în anii '60, până la revenirea pe scenă în perioada post-decembristă, oferind… citeşte

0 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-64693ce74026d pe 21 Mai 2023 00:42
Foarte slab, singura parte interesanta si pe buna dreptate, sunt imaginilie de arhiva pana acum necunoscute, in rest foarte foarte slab si foarte cringe, nu avea ce cauta baiatu ala care nara intre secventele de arhiva, domnisoara cu dansurile moderne asemenea. Imagini din perioada Cantafabule, suprapuse cu muzica din Mugur de fluier, si nici macar cea originala, cea din SymPhoenix, si multe altele, pacat de oportunitate.

Multumim TVR ului pentru "HAR/JAR", un film facut temeinic si bine ca s a ridicat la inaltimea evenimentului.

0 3

Spune-ţi părerea despre Phoenix: Povestea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells