Marguerite

(2015)

Marguerite

Poster Marguerite Postere Marguerite

Sinopsis Marguerite

Marguerite

Marguerite este un o "dramedie" în regia lui Xavier Giannoli. A fost scris de Giannoli și Marcia Romano, vag inspirată de viața lui Florence Foster Jenkins.

Plasat în Deceniul 20 de Aur, filmul o are pe Catherine Frot în rol principal, ca și cântăreață de operă aspirantă, care crede că are o voce frumoasă. Filmul este o co-producție între Franța, Republica Cehă și Belgia. A fost filmat în Praga de la jumătatea lunii septembrie la începutul lunii decembrie 2014.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
O nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Fidélité Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Memento Films Distribution

Distribuit in Romania de

Cine Europa

Țara

Franta

Box office Marguerite

Weekend premieră (23.11.2015)
  • Loc 22
  • Spectatori 114
  • Încasări (RON) 1.404,00
Total
  • Spectatori 407
  • Încasări (RON) 3.685,00
  • Încasări (USD) 886,91

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 28 Februarie 2016 19:58
Daca n-ar fi atat de tragic, ar fi comic. Viata Margueritei are un singur sens : muzica. Din pacate, nu ii este de ajuns, ca orice meloman, s-o savureze din stalul salii de opera sau intre peretii somptuoasei locuinte. Femeia crede ca are un har si tine sa-l dezvolte. Si cu complicitatea (sau lasitatea, mai bine zis) celor din jur, care considera ca a iubi inseamna sa-ti menajezi sotia/stapana, mintind-o frumos, vrea sa-si puna in practica pasiunea. Dar unde se termina ambitia si unde incepe incapatanarea absurda ? E animata de bune intentii, dar, data fiind lipsa de talent, e o intreprindere sortita esecului. Insa femeia persevereaza, trece prin caznele la care o supune profesorul (ce comic fain de situatie cand o asculta pentru prima oara si ramane incremenit pe scaun) hotarat sa scoata din ea o artista, si isi indeplineste visul : acela de a canta pe scena operei. Iar restul e… citeşte
2 1
wildinthecountry pe 28 februarie 2016 21:44
Se accepta draga mea. Ma bucur ca ti_ a placut recomandarea mea.
bitter_moon pe 04 Decembrie 2015 21:53
Un film care demonstrează (pentru a n-a oară) că poţi avea bani cu nemiluita, dar dacă nu ȋi investești ȋn experienţe constructive și ȋn persoanele potrivite, ești cel mai sărac om din lume. Şi nu doar cel mai sărac, ci și cel mai singur și chiar de un ridicol sublim, așa cum este cazul personajului principal feminin – baroana Marguerite Dumont. Creaţia cinematografică te poartă printr-o paletă bogată de emoţii, iar dacă la ȋnceput săraca doamnă bogată ȋţi smulge hohote de râs prin felul ȋn care ȋși interpretează partitura, ȋnaintând pe firul narativ starea de spirit ţi se modifică ȋn sens dramatic, perseverenţa femeii ȋn a-și ȋmplini visul căpătând accente grotești.
Ȋn definitiv, fiecare vis are un preţ. Că merită plătit sau nu, fiecare decide. Dar mai bine mergeţi la film! Vă asigur că merită fiecare leu din preţul… citeşte

2 1
into_the_labyrinth pe 5 decembrie 2015 00:29
Bine ai venit în clubul celor a căror părere despre un film este singura postată la acea peliculă sau în cel mai bun caz a doua (mi s-a întâmplat şi mie la filme care sunt mai puţin cunoscute, în special non-americane, dar care ar fi meritat a fi văzute de mult mai mulţi). Îţi dă sentimentul că lumea filmului e invadată de marketing şi de promovare, mai puţin de criteriul valorii intrinseci a filmului. (Spun aceasta în general, nu cu referire neapărat la pelicula de faţă. Nu ştiu dacă voi vedea filmul, trec printr-o criză a nevizionării în momentul de faţă, dar am citit cu interes comentariul tău şi sper să revin cu o cât de mică activitate aici, pe Cinemagia).
wildinthecountry pe 5 decembrie 2015 16:19
:)
lili22 pe 17 Martie 2021 23:40
Am vazut o varianta americana a acestei povesti dar filmul de fata e mult peste asteptari.E o mare cruzime sa razi de oamenii mai putin inzestrati.Dar sa razi de o femeie bolnava e crima.
Foarte buna interpretarea.Nu am inteles rolul acelui personaj malefic priceput la toate.

0 0

Spune-ţi părerea despre Marguerite

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Marguerite
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells