Un miliard de dolari pentru Star Wars!

de Ştefan Dobroiu în 27 Dec 2015
Dar va reuşi Trezirea Forţei să întreacă măcar Titanic în topul filmelor cu cele mai mari încasări?

Vorbeam joi despre adevărata tornadă dezlănţuită de Star Wars: Trezirea Forţei în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, iar astăzi iată că filmul lui J.J. Abrams intră în clubul exclusivist al producţiilor cu încasări mai mari de un miliard de dolari. Nu doar că intră în club, dar o face şi cel mai repede: de doar 12 zile a avut nevoie Star Wars VII pentru a depăşi pragul.

Succesul extraordinar al filmului a făcut analiştii de la Hollywood să declare că Trezirea Forţei ar putea avea o şansă la depăşirea pragului de două miliarde şi, de ce nu, chiar depăşirea celor 2,78 miliarde câştigate de Avatar. Dar iată un amănunt care ar trebui să scadă aşteptările privind locul final ocupat de Star Wars VII în cel mai râvnit top: dacă filmul Disney a depăşit miliardul în 12 zile, Jurassic World a făcut-o în 13, oprindu-se la un total de aproape 1,7 miliarde şi locul trei în top.

Unicul avantaj al lui Jurassic World a fost lansarea în China în acelaşi timp cu cea americană, în timp ce Trezirea Forţei se lansează în a doua piaţă cinematografică din lume de-abia pe 9 ianuarie.

În acest moment pare improbabil ca Trezirea Forţei, în ciuda popularităţii sale impresionante, să depăşească Avatar. Nu pare la fel de improbabil să depăşească Titanic, aflat acum pe locul doi în top, cu 2,187 miliarde de dolari încasări.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Jurassic World, titanic, Avatar

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ducu1991 pe 27 decembrie 2015 13:09
Da Jurassic World a ajuns la suma de 1 mld in 13 zile datorita incasarilor mari din China, Star wars a ajuns la performanta asta in 12 zile fara incasarilor din China (din 9 ian ruleaza in China)
camaleonii pe 27 decembrie 2015 23:18
Incasari mari, care nu au fost chiar atat de mari. In total JW a strans in China 228 de milioane de dolari. Dupa 13 zile, in China JW a strans 170 de milioane (aproximativ).
Costirik pe 27 decembrie 2015 13:14
Un miliard o sa faca numai in China, plus inca unul prin SUA si celelalte tari, adunat cu miliardul care il are deja rezulta 3 miliarde:))))Stati linistiti, Forta e puternica in filmul asta:)))
camaleonii pe 27 decembrie 2015 23:11
In SUA are toate sansele sa faca 1 miliard. Poate nu va atinge chiar suma aceasta, dar 900 de milioane ar trebuie sa fie asigurate cel putin. Pe de alta parte, in China nu prea vad cum ar putea atinge aceasta suma. Din cate stiu eu politica in ceea ce priveste filmele americane este destul de stricta. Atat F7, JW cat si Avatar au fost pastrate in cinema timp de o luna ( durata maxima pentru o productie de la hollywood ). Sa strangi 1 miliard intr-o luna....este o nebunie!
camaleonii pe 29 decembrie 2015 12:28
Corect! Predictiile in acest moment sunt intre 150 de milioane si 200. Poate cu putin marketing se va apropia de 300 de milioane. Insa mai mult nu are cum sa faca. Plus ca va avea si concurenta destul de mare in acea perioada cu 2 productii locale.
spartacus pe 27 decembrie 2015 20:19
Inchipuiti-va cum ar fi arătat cifrele SW-7 dacă ar fi fost lansat simultan si in China, cum s-a procedat in cazul celorlalte filme mentionate in articol...
Costirik pe 27 decembrie 2015 23:07
Exact, nu inteleg diferenta asta de 3 saptamani dintre cea mondiala si cea chineza. Cu tot entuziasmul si printre chinezi incasarile mondiale ajungeau la 2 miliarde in acest moment;)
Georgik1989 pe 29 decembrie 2015 09:17
Simplu, pentru ca in China nu exista un fanbase mare Star Wars, au facut astia un reportaj si din cei intrebati doar 15 % stiau care e treaba cu Star Wars. Din cauza asta nici nu s-au obosit sa lanseze filmul la aceeasi data ca in SUA. Poti sa verifici si pe google daca vrei, sau sa te uiti sa vezi cat au facut la box-office in China precedentele filme Star Wars, sau cate produse de marketing se vand in China, cu insemnele Star Wars (jucarii, lego etc.).
danny987 pe 28 decembrie 2015 15:11
Mai mult de 400 mil nu face in China.Probabil va atinge 2 mld dar nu cred k va depasi nici Titanic.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells