TV: şapte filme de văzut în săptămâna 19-25 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 19 Oct 2015
Producţii de toate genurile te aşteaptă pe micile ecrane

După ce vineri am vorbit despre cele cinci premiere ale săptămânii, iată acum recomandările noastre cu privire la filmele care te aşteaptă săptămâna aceasta pe micile ecrane.

Ray
joi, 21.40, TV1000
Treizeci de ani din viaţa apreciatului Ray Charles, în cea mai lăudată interpretare din cariera lui Jamie Foxx. Actorul a reuşit să câştige cele mai importante cinci premii din industria filmului (Oscar, BAFTA, Globul de Aur, premiul Asociaţiei Actorilor de la Hollywood şi Premiul Criticilor), devenind al doilea din cei şase actori care au reuşit această performanţă şi unicul care a făcut-o cu un film despre muzică. Regizorul Taylor Hackford prezintă viaţa celebrului cântăreţ, de la debutul său modest în sălile de spectacol unde aveau voie să cânte interpreţii de culoare şi până la faima globală.

Erin Brockovich
vineri, 22.45, Pro TV
Puţine sunt filmele biografice în stare să motiveze mai mult decât Erin Brockovich, care în 2001 îi aducea un premiu Oscar popularei Julia Roberts. Povestea mamei singure care îndrăzneşte, practic de una singură, să înfrunte o corporaţie vinovată de îmbolnăvirea unui întreg orăşel cu deşeuri toxice, a impresionat publicul şi criticii. Adevărata Erin apare la începutul filmului, în rolul unei chelneriţe pe nume Julia, iar un Aaron Eckhart aproape de nerecunoscut îl interpretează pe George, partenerul lui Erin.  

Băieţi răi/Bad Boys
sâmbătă, 21.00, AXN
Două decenii au trecut de la explozivul debut al lui Michael Bay. Bad Boys a reprezentat şi propunerea lui Will Smith într-un rol de acţiune, compatibilitatea actorului cu acest gen fiind confirmată în 1996, o dată cu lansarea blockbusterului Ziua Independenţei. Smith şi Martin Lawrence îi interpretează pe poliţiştii Mike Lowrey şi Marcus Burnett, care trebuie să descopere cine a furat heroină în valoare de 100 de milioane de dolari dintr-o locaţie sigură a poliţiei din Miami. Téa Leoni o interpretează pe Julie, o tânără care se va trezi implicată în investigaţia celor doi eroi. După un sequel în 2003, seria va avea parte de două noi continuări, în 2017 şi 2019.  

Atlasul norilor/Cloud Atlas
sâmbătă, 22.45, Pro TV
Cartea lui David Mitchell este una dintre cele mai apreciate din ultimul deceniu, iar Lana Wachowski, Andy Wachowski şi Tom Tykwer reuşesc un adevărat tur de forţă în ceea ce priveşte această ecranizare considerată imposibilă. Chiar dacă decizia de a folosi actori în roluri multiple uneori nu funcţionează (Halle Berry şi Jim Sturgess în roluri de asiatici?), ecranizarea surprinde perfect spiritul cărţii, ne transportă în şase epoci diferite din trecut şi viitor şi subliniază legăturile subtile, cvasi-invizibile, dintre acţiunile noastre şi consecinţele lor. Chiar dacă cei care au citit cartea se vor lăsa mai uşor vrăjiţi de şarmul ecranizării, Atlasul norilor este o experienţă cinematografică de neratat.

Iron Man - Omul de oţel 2
duminică, 20.30, Pro TV
După ce Robert Downey Jr. îl transforma pe Iron într-unul din cele mai populare personaje ale anului 2008, doi ani mai târziu vedem a doua aventură a supereroului Marvel. La şase luni de la evenimentele din primul film, Tony Stark este ţinta unor presiuni din partea guvernului SUA de a ceda eficientul său exoschelet armatei naţionale. În acelaşi timp, cercetătorul Ivan Vanko (Mickey Rourke, beneficiarul unei reveniri în carieră după succesul excelentului The Wrestler) dezvoltă o tehnologie similară într-o închisoare rusească şi îl atacă pe Stark, într-o obsesivă vendettă împotriva familiei sale.

Talentatul domn Ripley/The Talented Mr. Ripley
duminică, 21.30, TV1000
Primăvara aceasta s-a anunţat că romanele Patriciei Highsmith cu "talentatul domn Ripley" în centrul atenţiei vor deveni subiect de serial. Până la debutul său, iată-l pe Matt Damon în al doilea rol principal extrem de apreciat din carieră (după cel din Good Will Hunting): psihopatul Tom Ripley, care ajunge în anii '50 în Italia, unde ar trebui să-l convingă pe rebelul Dickie Greenleaf (Jude Law) să se întoarcă la familia sa americană. Fascinaţia sa pentru Dickie şi pentru stilul său de viaţă sofisticat va fi începutul unei schimbări de direcţie pentru Tom, gata de orice pentru a fi acceptat printre cei bogaţi.

Nunta mută
duminică, 22.10, TVR 2
Lansat în 2008, filmul lui Horaţiu Mălăele a avut parte de mult mai puţină atenţie decât ar fi meritat. Cu excepţia începutului şi a sfârşitului, două "coperte" inutile, această incursiune în România anilor '50, când doi tineri (Alexandru Potocean, Meda Victor) nu au voie să facă nuntă din cauza doliului impus de sovietici după moartea lui Stalin, captivează cu umorul său fizic, multă energie şi includerea pe afiş a unora dintre cei mai iubiţi actori români.

Ce te atrage în programul TV de săptămâna aceasta?

Exploreaza subiecte similare:

Ray, The Talented Mr. Ripley, iron man 2, Erin Brockovich, Bad Boys, Nunta Mută

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 19 octombrie 2015 12:02
Cloud Atlas, un film mult subapreciat. Il recomand.
lili22 pe 19 octombrie 2015 17:24
Revolutionary Road asta seara la Digi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells