Ray

(2004)

Ray

Poster Ray Postere Ray

Sinopsis Ray

Mai mult
Ray Castigator al Globului de Aur pentru Cel mai bun actor intr-un film de lung metraj – muzical sau comedie - Jamie Foxx.

"Soul este un drum in viata dar este intotdeauna drumul cel mai greu."
- Ray Charles.

Daca viata reprezinta o suma de episoade, viata lui Ray Charles trebuie vazuta ca o suma de urcusuri si coborasuri care s-au petrecut in spatele unei cariere muzicale lungi si de mare succes.

Ray Charles este chintesenta luptelor, a suferintelor si a intunericului dar si a unor stiluri…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Sky Showtime
2 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Jamie Foxx Jamie Foxx Ray Charles Kerry Washington Kerry Washington Della Charles Terrence Howard Terrence Howard Gossie McGee
Regina King Regina King Margie Hendricks Larenz Tate Larenz Tate Quincy Jones Bokeem Woodbine Bokeem Woodbine Fathead Newman
David Krumholtz David Krumholtz Milt Shaw Clifton Powell Clifton Powell Jeff Brown Aunjanue Ellis-Taylor Aunjanue Ellis-Taylor Mary Ann Fisher
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Unchain My Heart: The Ray Charles Story

Produs de

Universal Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

United International Pictures (UIP)

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA

Site oficial

Ray
Film disponibil pe DVD în România

Box office Ray

Weekend premieră (07.02.2005)
  • Loc 4
  • Spectatori 2.417
  • Încasări (RON) 22.530,72
Total
  • Spectatori 9.280
  • Încasări (RON) 76.046,74
  • Încasări (USD) 27.730,30

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
CosminHorrorMaster pe 18 Martie 2012 14:35
Ray Charles...acest om este un exeplu foarte bun. NU a lasat pe nimeni sa faca un infirm din el. Este adevarat, ca orice celebritate a avut probleme cu drogurile, dar a reusit sa le invinga datorita mamei lui. Filmul este pus in umbra de jocul actorilor, mai ale al lui Jamie Foxx. Merita 10 din plin.
7 0
So.aLone pe 15 Aprilie 2012 23:01
10 pt. Foxx 10 pt. Ray 10 pt Film.
Este dea dreptul un film foarte reusit,isi merita toate premiile,iar pt. Jamie Foxx,nu am decat 1 cuvant sa spun EXceptional` !!

Un film din care avem multe de invatat...chiar daca suntem unicati,cei mai buni,sau aproape cei mai buni dintr-un domeniu,nu trebuie sa uitam de unde am plecat,si cel mai important sa ii iubim pe cei care ne-au ajutat sa ajungem unde suntem.Iar pt. toti oameni orbi,care incearca sa supravietuiasca,si pe care ii mai vad cateodata ca ies singuri intr-o lume pe care nici noi,cei sanatosi nu o intelegem in totalitate,toata admiratia.

6 0
cotzofica pe 12 Martie 2012 18:27
Merita mai multe Oscar-uri
În opinia mea, este cel mai bun film autobiografic privind viaţa şi cariera unui cântăreţ. Iar Jamie Foxx face un rol magistral.
2 0
mihai negrea pe 21 Februarie 2005 00:36
Este un film bun, fara alte comentarii de prisos ; scene emotionante si muzica buna.
PS Dupa ce am vazut filmul ascult muzica lui cu mai mare placere ; filmul este clar o capodopera , te apropie de sufletul marelui artist !

1 0
legolas05 pe 05 Martie 2011 21:50
un film excelent.....isi merita toate premiile oscar...nota 10
1 1
morometeb pe 02 Ianuarie 2011 15:26
you are always on my mind
Foarte bun filmul. Cu toate astea nu ma pot abtine sa remarc fatul ca filmul a fost facut imediat dupa ce Ray Charles ne-a parasit. Asta ma face sa imi inchipui ca un film biografic, facut la vremea lui, ar fi mult mai interesant. Take your time guys!...
1 1
t0nka pe 26 Aprilie 2011 11:38
unul dintre cele mai de succes roluri din cariera lui Jamie Foxx, drept pentru care a si luat premiul Oscar.
1 2
Mariomanul pe 06 Octombrie 2020 04:02
Super film
Totul este realizat in asa fel incat te duce acolo, atunci in atmosfera din acei ani. Foarte bine realizat .
0 0
carmen_angelus_romila pe 06 Februarie 2020 10:44
O realizare notabila si cu rezonanta in randul criticilor de specialitate, ce are in prim-plan viata tumultoasa, dar si cariera de succes al celui mai redutabil compozitor si interpret de jazz al tuturor timpurilor, marele Ray Charles.
0 0
mirco2000 pe 14 Octombrie 2016 15:35
Jamie is Ray
Inainte de a viziona acest film, nu stiam foarte multe despre marele Ray Charles. Sunt un mare fan al muzicii jazz si al derivatelor sale, astfel incat muzica a fost un punct forte al acestui film pentru mine. Din pacate, ca orice artist de geniu, Ray a devenit rapid dependent de heroina, dar probabil ca fara aceasta nu aveam astazi hituri precum "hit the road jack" si multe altele. M-a impresionat foarte mult si povestea copilariei sale care il bantuia pe tot parcursul vietii. Dar ce am apreciat cel mai mult la acest film a fost interpretarea mai mult decat perfecta a lui jamie foxx. Nu imi dadeam seama ca este chiar el in film, ci ca juca chiar Ray Charles . Well done Jamie!!
0 0
diablo85 pe 26 August 2014 20:21
Recent am vazut si "Inside Llewyn Davis", si-mi dau seama ce inseamna si norocul. Ray Charles a modelat pasiunea sa muzicala pe dorintele si sufletele oamenilor, devenind pt mine un Mozart al genurilor muzicale ce au revolutionat sec.XX (incepand cu a doua jumatate). Fara inspiratie si putin sprijin, orice talent poate fi mistuit de 'abatorul numit omenire' ("this barbaric slaughterhouse that was once known as humanity")
0 0
Andrei843 pe 03 Iulie 2014 19:58
Nota maxima pentru interpretare lui Jamie Foxx. Nici macar nu ma mira ca a luat oscarul. Mi-a parut rau ca nu l-a luat si pentru Django, nici macar nu cred ca a fost nominalizat pentru Django Unchained sau nu stiu eu bine. Oricum, un extraordinar cantaret cu o poveste pe masura. Nu ma pot opri din a asculta "Hit the Road Jack".
0 0
lili22 pe 15 Mai 2014 19:14
bun
Interpretarea foarte buna a lui Jamie Foxx , cu ocazia asta am auzit niste melodii interpretate de Ray Charles de care uitasem.
0 0
8imistul pe 25 Martie 2014 00:43
orice iubitor de muzică ar trebui să vadă filmul! e drept, este atat de bun încât l-aş recomanda şi celor mai puţin melomani. Jamie Foxx şi-a meritat Oscarul!
0 0
DiCaprio21 pe 06 Decembrie 2013 13:49
un film extraordinar cu o interpretare extraordinara a lui jamie foxx. merita vazut acest film
0 0

Spune-ţi părerea despre Ray

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Ray
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells