Timp liber: „Train Delivery”, show baschetbalistic şi alte evenimente outdoor

de Gloria Sauciuc în 25 Iul 2014
Iată ce evenimente non-cinematografice ne atrag atenţia între 25 şi 27 iulie

Vineri, teatru

Trei femei înalte: 25 iulie, de la ora 17:00, se joacă la UnTeatru (Strada Ilfov nr. 1)

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.

Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție. Distribuţia: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca.

De vineri până duminică, „Train Delivery”

Gara de Nord, între 25 şi 27 iulie

Gara de Nord din Bucureşti se transformă între 25 şi 27 iulie 2014 în locul de întâlnire al pasionaţilor de arte, muzică, filme şi trenuri pentru a doua ediţie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului. Train Delivery vine în continuarea inițiativei Street Delivery pentru spațiu public de calitate și este organizat de Fundația Cărturești și CFR cu o finanțare ARCUB

Sâmbătă şi duminică, outdoor

Show baschetbalistic 3X3, în Piața Universității, 26 - 27 iulie

16 echipe, dintre care patru românești, vor lupta pentru un loc în circuitul mondial, FIBA 3x3 World Tour. Componenții naționalei României, care a atins faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de la Moscova, din luna iunie, sunt principalii favoriți ai turneului. Meciurile oficiale, din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger se vor disputa atât sâmbătă cât și duminică între orele 17.00 și 22.00.

Nu numai profesioniștii vor evolua în Piața Universității. În afara programului competiției, oricine poate juca baschet pe terenurile amenajate de Sport Arena, iar fanii vor avea parte de numeroase concursuri cu premii și competiții ad-hoc.

Magazinul caritabil

Sâmbătă și duminică, în Parcul Lumea Copiilor (Strada Pridvorului nr. 4), Primăria Sectorului 4 şi Asociația Merci Charity Boutique, vor organiza un eveniment caritabil pentru copiii bolnavi de cancer. În Foișorul cu perdea de apă de pe aleea principală a Parcului Lumea Copiilor vor fi expuse spre vânzare obiecte vestimentare pentru adulți și copii, obiecte de artă și diverse accesorii, care pot fi achiziționate în schimbul unor sume modice.

Vor mai fi organizate ateliere de reciclare creativă la care vor participa voluntarii asociației, parteneri și susținători ai evenimentului, unde vor fi confecționate bijuterii, decorațiuni și alte obiecte hand-made, ce pot fi, de asemenea, achiziționate în același scop caritabil. Totalul fondurilor care vor fi colectate va fi donat copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Duminică, concert

Byron, 27 iulie, ora 21:30, la UnTeatru (Strada Ilfov nr. 1)

Byron sunt o trupă de rock alternativ/progresiv înființată în 2006. De atunci au susținut nenumărate concerte în țară dar și în străinătate, au înregistrat 5 albume de studio, au lansat primul DVD unplugged românesc („Acoustic Drama”) și au avut un concert difuzat pe HBO România („Live Underground” filmat în Salina Turda, disponibil și pe DVD și Blu-ray). Cel mai recent, au compus coloana sonoră a serialului original HBO „Rămâi cu mine” ce se găsește pe albumul „Melancolic”, lansat în prima parte a acestui an.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells