The Mandalorian: sezonul trei vine cu o întoarcere la origini

de Ştefan Dobroiu în 5 Mar 2023
Din Djarin şi Grogu au parte de o aventură pe cinste în episodul secund al sezonului

Pentru cei care nu sunt la curent cu serialul The Book of Boba Fett, s-ar putea ca începutul sezonului al treilea din The Mandalorian să vină cu o surpriză gigantică: deşi la sfârşitul sezonului anterior Din Djarin (Pedro Pascal) şi Grogu îşi luau la revedere, iată-i din nou alături la începutul sezonului lansat în prima zi a primăverii. Pentru a vedea cum s-a petrecut reuniunea, fanii Star Wars trebuie să vadă episoadele 5 şi 6 din The Book of Boba Fett, care se concentrează exclusiv pe Din şi Grogu, ceea ce i-a determinat pe mulţi să le considere un The Mandalorian 2.5.

Prin amabilitatea Disney+, Cinemagia a avut ocazia să vadă nu doar primul episod al noului sezon The Mandalorian, ci şi pe al doilea, care se va lansa pe 8 martie. Şi trebuie să te ţii bine, pentru că acest episod secund vine cu o vizită în locul unde a început totul pentru oricine se consideră cu mândrie mandalorian: pe planeta Mandalore.

De fapt acest episod, care retrasează şi o parte a istoriei planetei (unii dintre fani o ştiu deja din serialul animat Star Wars: The Clone Wars), este şi un moment cât se poate de potrivit pentru a evalua evoluţia extraordinară a protagonistului. Iniţial un echivalent SF al "călăreţului singuratic", Din este un cu totul alt om acum, iar de această schimbare este răspunzător micul Grogu: pentru micul (dar puternicul) său protejat Din nu doar că a renunţat la viaţa de vânător de recompense, dar a şi comis un sacrilegiu din punctul de vedere al vestitului Crez mandalorian, acela de a nu-şi arăta niciodată faţa, într-unul din cele mai satisfăcătoare momente din întreaga istorie Star Wars.

Desigur, lui The Mandalorian i se poate reproşa nu doar că împrumută multe elemente specifice ale western-ului, ci şi că de prea multe ori rezolvările provocărilor întâmpinate de protagonişti sunt facile. Acest al doilea reproş poate fi adresat şi Capitolului 18, episod ce va fi difuzat pe 8 martie, dar ne-ar fi tare greu să credem că fanii înrăiţi ai universului Star Wars nu vor simţi emoţia provocată de reîntoarcerea acasă, în trup şi în spirit, la locul de baştină al celebrei mantre mandaloriene, "this is the way".

Acum, o dată văzut episodul al doilea, nu ne putem întreba decât ce urmează. Deznodământul acestui episod vine cu un punct final narativ care lasă o mulţime de căi deschise pentru Din şi Grogu şi, deşi The Mandalorian nu s-a ridicat niciodată la complexitatea scenaristică a lui Andor (ultimul sezon se află în producţie acum la Londra şi va continua povestea până la evenimentele din Rogue One), The Mandalorian şi-a creat un asemenea capital de simpatie, încât mulţi vor dori să-l vadă până la capăt, chiar dacă unii (inclusiv noi) îi vor aduce cele două reproşuri menţionate mai sus.

Foto: Lucasfilm Ltd.

Exploreaza subiecte similare:

The Mandalorian, Andor, The Book of Boba Fett, Pedro Pascal

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells