Terifiantele Jocuri ale Foamei, aproape să devină realitate

de Cristina Grigore în 5 Aug 2013
Elevii unei tabere din Florida în care urma să fie adaptată întrecerea din The Hunger Games erau gata să îşi ucidă în realitate colegii

Organizatorii unei tabere din Florida, Statele Unite, au fost şocaţi să constate că tema aleasă pentru vara acestui an era cât pe ce să ducă la o tragedie, scrie Daily Mail. Printre activităţile „distractive” propuse se afla şi o întrecere în natură de genul celei din The Hunger Games, la care s-au ocupat pe loc toate cele 26 de locuri şi care a încins însă atât de mult imaginaţia unora dintre participanţi, încât au început să plănuiască în avans cum îşi vor ucide colegii sau cum ar dori ei să moară.

„Dacă va trebui să mor, atunci vreau să fiu ucis de o săgeată”, a spus celor de la The Daily Mail unul dintre participanţi, Joey Royals. „Nu mă tăia cu sabia, prefer să se tragă în mine”, a continuat el.

Incidentul a fost considerat „inimaginabil” de către un specialist în problemele copiilor, psihologul Susan Toler, care a explicat şi apetitul pentru violenţă al copiilor. Potrivit acesteia, violenţa justificată prin competiţie şi lupta pentru propria existenţă este extrem de atractivă în paginile romanelor, însă faptul că se poate transforma în realitate o face şi mai fascinantă.

Se pare că organizatorii au încercat să elimine orice posibilă manifestare violentă din programul iniţiat, însă, îngrijoraţi de multele discuţii despre violenţă ale copiilor, au hotărât să schimbe activităţile cu unele concentrate mai mult pe jocurile de echipă.

Exploreaza subiecte similare:

The Hunger Games

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cinefilul007 pe 5 august 2013 13:23
Cred ca fiecare dintre noi a gandit in mod involuntar sau nu cum sa omoare pe cineva sau cum va muri. Bineinteles ca simtul ratiuni a castigat in fata "nebuniei" sau instinctului primar, si un gand nu face rau nimanui. Dar la o tara asa penibila si incredibil de stupida ca SUA (de fapt, populatia ca teritoriul e destul de frumos), nu ma mir ca nu i-au arestat pe pusti.
In orice caz, mi se pare o initiativa buna organizarea unor Jocuri Ale Foamei. Desi nu am intentia sa omor pe nimemi, as participa fericit la un astfel de eveniment.
Dar nu in SUA, bineinteles.

vladimir84 pe 5 august 2013 15:23
Asta nu e bine deloc mai ales pentru americani care au o minte bolnava. Tin minte ca si dupa ce a aparut Matrix au existat 2 crime(intr-una dintre ele ucigasul a vrut sa vada daca victima se poate feri de gloante).
cosmin742000 pe 5 august 2013 17:10
Cum sa considere " inimaginabil " un specialist în problemele copiilor, psiholog. O fi dat si ea banii sa obtina diploma Inimaginabila e doar prostia tineretului american , ca sa nu zic a celor care vad si le plac astfel de " filme"
Musa.del.Arte pe 5 august 2013 20:02
E doar o dovada ca cei mici nu pot distinge intre realitate si fictiune. Dar cand iti "hranesti" copilul cu astfel de filme, nu te poti astepta la altceva.
alex_il_fenomeno pe 13 august 2013 19:03
Este incredibil cat de usor influentabili pot fi acei copii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells