Se fac înscrieri pentru ediţia 2 a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat

de Cinemagia în 7 Sep 2017
LIM este structurat în trei workshop-uri, organizate în trei țări europene, în perioada martie – octombrie 2018

LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat oferă unei noi generații de cineaști, deja recunoscuți pentru filmele lor de scurt sau lungmetraj, șansa de a-și defini propriul drum în productia de film low budget. Programul se adresează și artiștilor ce provin din teatru, documentar sau arte vizuale. Deadline-ul de înscriere pentru ediția cu numărul 2 a platformei este 30 octombrie 2017.

Pe lângă procesul de dezvoltare de scenariu, programul implică întâlniri cu potențiali producători sau co-producători, precum și parteneri financiari din întreaga lume.

Prima ediție LIM – Less is More a dezvoltat 16 proiecte provenind din 15 țări din intreaga lume și-a dovedit valoarea ce provine din lucrul în grup, către maximizarea puterii narative în scopul libertății creative.

LIM este structurat în trei workshop-uri, organizate în trei țări europene, în perioada martie – octombrie 2018. Între workshop-uri, sesiunile de rescriere online și deadline-urile stabilite asigură un proces regulat de lucru și feedback între consultanți și participanț

Pierre Hodgson, consultant de scenarii în cadrul LIM: „Unul dintre lucrurile pe care încercăm să le facem la LIM este să ne asigurăm că proiectele sunt cât se poate de personale fiecărui cineast și că le impunem cât se poate de puțin. În același timp, treaba noastră e să ne asigurăm că scenariile care rezultă în urma LIM sunt cât se poate de eficiente narativ, păstrându-și unicitatea în fața sistemului. Asta e important pentru că înseamnă că filmele vor rămâne cât se poate de diferite între ele și că vor suprinde de fiecare dată publicul”.

Antoine Le Bos, directorul artistic al LIM: „Prin limitări sapi vertical în poveste. Limitările sunt o unealtă care concentrează proiectul în esența sa. Asta înseamnă personaje, dramaturgie, locații, stil de filmare. Fără limitări e de multe ori greu să te concentrezi pe ceea ce contează cel mai mult în scenariul tău și să îți descoperi propria individualitate.

 

Mai multe detalii pentru cei interesati să aplice pot fi gasite aici:

http://www.lim-lessismore.eu/how-to-apply/

Deadline: 30 octombrie 2017

Puteți fi la curent cu evenimentele din cadrul LIM aici:

 

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat în parteneriat cu Control N (România), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia), Krakow Festival Office – KBF (Polonia) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România).

Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otravă, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro - All about Romanian Cinema, Filme Cărți.

 

 

Alte știri din cinema

Aniversarea, ultimul film cu regretatul Mircea Albulescu, din 10 noiembrie

Produs și distribuit în România de Dakino Production

România văzută de documentariști, la Astra Film Sibiu 2017

Țara Moartă, Eu sunt Hercule, Planeta Petrila, Ultimul căldărar, în program

The Square, câștigătorul Palme d’Or 2017, deschide Les Films de Cannes à Bucarest

Festivalul se extinde în alte şapte orașe din România

Începe Noaptea Albă a Filmului Românesc

Avanpremiere, filme tribut și invitați speciali în opt locații din București

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback