Publicul din România, reticent să se întoarcă la cinema

de Ştefan Dobroiu în 28 Iun 2020
Într-un sondaj Cinemagia, doar 54% dintre respondenţi au votat că se reîntorc la cinema

I-am invitat pe fanii paginii de Facebook a Cinemagia să ne spună într-un sondaj dacă se întorc sau nu la cinema atunci când acestea se vor redeschide. Spre surprinderea noastră, din aproximativ 1500 de respondenţi doar 54% au votat DA, 46% preferând NU. În opinia noastră, este un rezultat neaşteptat de strâns, care ne spune că publicul din România este reticent să se întoarcă la cinema.

Trebuie spus că în acest moment nu există niciun anunţ cu privire la data deschiderii cinematografelor. În contextul numărului constant mare de noi cazuri de infecţii cu covid-19, este foarte posibil ca autorităţile să amâne relaxări de restricţii care ar viza lanţurile de cinematografe. Pentru mult timp, zvonurile au menţionat începutul lunii iulie ca un moment zero al reîntoarcerii în cinema, dar acum ştim că sunt extrem de puţine şanse ca aceste zvonuri să fie confirmate.

Evident, sondajul Cinemagia nu are valoare statistică. Din acest rezultat nu trebuie să deducem că jumătate din cei care obişnuiau să meargă la film vor decide acum să nu mai calce într-o sală de cinema. Înţelegem mai degrabă că cinematografele au de dat o luptă de convingere a publicului că acesta se poate bucura de un film în cele mai bune condiţii şi, cel mai important, în siguranţă. Mai înţelegem şi că va trece mult, probabil foarte mult timp, până când încasările unui film se vor apropia de cifrele medii din anii trecuţi.

Dacă se redeschid cinematografele mergi la film?

Foto: Depositphotos

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 28 iunie 2020 23:59
Luni după amiaza, 29.06.2020, o să aflăm dacă se redeschid cinematografele, teatrele și restaurantele. A declarat Ministrul Sănătății în repetate rânduri că luni.
Phantom_sub pe 29 iunie 2020 05:37
Eu am ce să văd. Dar... Așteptăm.
Alex24 pe 30 iunie 2020 10:49
Nu merg la film. Oricum mi le cumpar cand se lanseaza. Si un film 3D sau 4k se vede si se aude mult mai bine deact a cinema. Singurul lucru care o sa-mi lipseasca e ecranul gigant. Am sistem cu doby atmos, DTS:X. Un TV 3D si 4k cu diagonala de 1,5 m. E perfect. Si filmele se aud si se vad mai bine decat la cinema.
Phantom_sub pe 1 iulie 2020 22:54
Bravo. Felicitări.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells