Premierele lunii mai 2013

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în această lună!

Cinematografele din ţară se obişnuiesc cu ritmul de vară: doar 17 premiere în cele cinci weekenduri din mai, dar câteva dintre titluri au toate şansele să ne atragă atenţia şi să impresioneze cu încasările. Află din materialul de mai jos detalii despre posibilele succese ale următoarei luni.

Pain & Gain/3 mai
Michael Bay, Mark Wahlberg, Dwayne Johnson şi un film inspirat de evenimente petrecute în realitate? Combinaţia are potenţial! Povestea se învârte în jurul a trei culturişti care, conştienţi că fără bani nu înseamnă nimic pentru cei din jur, decid să calce de partea greşită a legii şi să răpească un om de afaceri, extorcându-l de sume importante. Doar că inteligenţa nu tocmai strălucită a celor trei şi câteva alegeri cel puţin neinspirate vor complica lucrurile, "eroii" încălcând tot mai multe legi. Ce e şocant la Pain & Gain este faptul că mare parte din evenimente s-au petrecut în realitate, filmul iscând şi o controversă: rudele victimelor au protestat la premieră, spunând că producţia lui Michael Bay îi umaninează pe cei trei răufăcători, făcându-i să pară "simpatici".

Star Trek Into Darkness/10 mai
Sequelul se lansează în cinematografe din 17 mai, dar din 10 mai poate fi văzut, în regim de avanpremieră, pe ecranul IMAX. Nu există niciun dubiu că J.J. Abrams aruncă pe ecran efecte încă şi mai spectaculoase decât în reboot-ul din 2009 al francizei. Cronicile apărute până acum sunt în totalitate pozitive, iar misterul din spatele subiectului lui Into Darkness (Benedict Cumberbatch în rolul unui terorist al viitorului hotărât să distrugă Flota Stelară) garantează că fanii genului SF vor da năvală în cinematografe pentru a vedea noile aventuri ale căpitanului Kirk (Chris Pine).

Marele Gatsby/17 mai
Recunoaştem că este premiere pe care o aşteptăm cu cea mai mare nerăbdare în mai. Baz Luhrmann se îndepărtează foarte mult de la cea mai celebră ecranizare a cărţii lui F. Scott Fitzgerald înlocuindu-l pe Robert Redford cu Leonardo DiCaprio şi folosind, pentru a readuce pe ecran New York-ul anilor '20, tehnologia 3D. Am văzut şi revăzut de nenumărate ori obsedantele trailere ale filmului, care dovedesc că Luhrmann şi-a folosit din nou ochiul infailibil pentru orice înseamnă decoruri şi scenografie, transformându-şi ecranizarea în probabil cea mai vizuală producţie a lui 2013. Faptul că vedem Marele Gatsby simultan cu premiera sa mondială de la Cannes nu poate decât se ne bucure.

Furios şi iute 6/24 mai
Sequelul are mari şanse să-şi întreacă în acţiune şi spectaculos predecesorul, Fast Five, ale cărui aventuri aveau loc în Rio. Acum ne mutăm în mai mohorâta Londră, unde Dom, Brian şi prietenul lor Hobbs ajung la o înţelegere care le-ar putea anula personajelor lui Vin Diesel şi Paul Walker lunga listă de acuzaţii care i-ar întâmpina la o eventuală reîntoarcere în Statele Unite. Cel mai entuziasmant aspect al lui Furios şi iute 6 este revenirea lui Michelle Rodriguez în rolul lui Letty, pe care scenariştii o "omorâseră" într-o parte anterioară. Tancuri, un terorist care vrea să dărâme Londra şi obişnuitele urmăriri de maşini ale seriei pot transforma Furios şi iute 6 într-un adevărat succes de casă.

Marea mahmureală 3/31 mai
Luna mai se termină în dezmăţ total cu cel de-al treilea film Marea mahmureală. Va reuşi acesta măcar să egaleze succesul celor două părţi anterioare? Vom vedea în ultimul weekend din lună, când filmul lui Todd Philips practic nu are concurenţă pe marile noastre ecrane. Dacă Marea mahmureală 2 a dezamăgit schimbând doar locaţia aventurilor celor trei eroi şi folosind practic aceeaşi formulă din filmul original, sequelul din 2013 porneşte de la zero cu peripeţii în America de Sud, unde Alan (Zack Galifianakis) intră în bucluc, iar Phil (Bradley Cooper) şi Stu (Ed Helms) trebuie să-l salveze.

Alte premiere notabile sunt Trance/Capcana minţii, noul film al lui Danny Boyle, cu James McAvoy şi Vincent Cassel, Hummingbird, cu Jason Statham într-un rol familiar, acela de fost soldat intrat în conflict cu mafioţi, sau Evil Dead, remake după horror-ul clasic al lui Sam Raimi.

Exploreaza subiecte similare:

Pain & Gain, Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Michael Bay, leonardo dicaprio, Baz Luhrmann, The Great Gatsby, Star Trek Into Darkness, Chris Pine, J.J. Abrams, Vin Diesel, Paul Walker, Fast & Furious 6, The Hangover Part III, Zach Galifianakis, Trance, Hummingbird, Evil Dead

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ylyutza pe 1 mai 2013 12:40
Marele Gatsby,Star Trek,Furios si iute 6 si poate Marea Mahmureala 3,cam astea ar merita vazute la cinema
Tyson_Kyd pe 1 mai 2013 12:59
Toate filmele ce vor aparea in mai sunt tari .
fantastic4 pe 1 mai 2013 16:35
Cel mai mult astept Star Trek,apoi celelalte.
twinkie pe 2 mai 2013 21:11
Si eu la fel...cu toate ca sunt fan DiCaprio.Astept cu nerabdare Star Trek :D
Ovidiu239 pe 1 mai 2013 17:42
Cea mai interesanta luna de pe anul asta!
Catalin.P pe 1 mai 2013 17:58
Fratilor parca il chema Jason Statham, nu Jake:|
MikkaelWolfganger pe 1 mai 2013 18:03
Good point:))
cosmin_kedii pe 1 mai 2013 18:50
sper să nu ne dezamăgească
AndreBlack pe 1 mai 2013 19:06
Fast & Furious 6 , The Hangover 3 , Hummingbird si The Great Gatsby .
wildinthecountry pe 1 mai 2013 21:16
evil dead
paulooseviilya pe 1 mai 2013 21:22
The Great Gatsby (2013), Chiar merita sa-l vizionezi, nu numai pentru scenariu, dar si pentru imagini si muzica.
IchigoWolf pe 1 mai 2013 22:04
The Great Gatsby pare absolut briliant cel putin din trailere . Abia astept sa il vad!! Ma indoiesc complet ca va dezamagi :D
Theodor2011 pe 2 mai 2013 03:20
The Hangover III cred ca va fii cea mai asteptata premiera a lunii MAI (2013)
Ovidiu239 pe 2 mai 2013 12:19
Cred ca ma duc sa-l vad;)
aavramescu23 pe 2 mai 2013 07:28
Star trek XII, Fast six, The great gatsby.
alex_il_fenomeno pe 2 mai 2013 11:09
Sunt destule filme bune. Eu unul astept cu nerabdare Fast and Furious 6, Great Gatsby si Hangover III.
cristi23 pe 2 mai 2013 12:53
mai toate filmele sunt de vazut...in special into darkness,fast &furious 6 si the hangover 3........
legolas05 pe 2 mai 2013 18:16
Multe filme frumoase luna aceasta.
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2013 15:04
Am urmarit o parte din ele, Great Gatsby de abia astept sa il vad!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells