Policierul Les Petits Meurtres d'Agatha Christie și un documentar despre scriitoare, la TV5Monde

de Cinemagia în 24 Nov 2017
Noua serie va avea patru episoade și va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00, începând cu data de 24 noiembrie, cu subtitrare în limba română

Viața misterioasă a scriitoarei Agatha Christie și un serial bazat pe istoriile imaginate de ea, publicate în peste 2 miliarde de exemplare, sunt două dintre temele propuse de canalul francofon TV5Monde la final de noiembrie și început de decembrie.

Les Petits Meurtres d’Agatha Christie, din 24 noiembrie, de la 22:00

O adaptare televizată a romanelor clasice scrise de Agatha Christie, seria a doua din policierul de comedie Les petits meurtres d’Agatha Christie ne întoarce în anii‘50, pe fondul unei perioade de strălucire și de emanciparea femeilor. Investigaţiile îi aduc în scenă pe odiosul, dar irezistibilul comisar Swan Laurence şi pe (prea) curioasa jurnalistă Alice Avril. Fără a uita de fidela secretară a lui Laurence, Marlène, o altă personificare a lui Marylin Monroe.

Noua serie va avea patru episoade și va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00, începând cu data de 24 noiembrie, cu subtitrare în limba română.

Filmul este regizat de ÉricWoreth, pe baza scenariului semnat de Sylvie Simon, după romanele Agathei Christie. Din distribuţie fac parte: Samuel Labarthe (Swan Laurence), Blandine Bellavoir (Alice Avril) și Élodie Frenck (Marlène). Seria a primit anul acesta Le Prix de la Meilleur collection de 90 de minute, la Festivalul de Ficțiune TV de la Rochelle 2017.

Pentru a vedea care sunt toate filmele de cinema programate de TV5Monde până la finalul lunii noiembrie și la început de decembrie, intrați aici.

Secrets d’histoire : Agatha Christie, marți, 5 decembrie, de la 19:40

Agatha Christie: neobișnuita regină a crimei. Toți îi cunoaștem eroii, Hercule Poirot și Miss Marple. I-am citit romanele, traduse în 107 limbi și publicate în peste 2 miliarde de exemplare în toată lumea. Însă, dincolo de aceste cifre-record, rămâne un mister insondabil de elucidat: cine era cu adevărat Agatha Christie? Ce femeie, ce destin se află în spatele acestui fenomen? Copilăria de la Devon, din Marea Britanie, primele sale nuvele, care nu au fost foarte citite, visul său de a deveni cântăreață… Iată adevărata viață a scriitoarei Agatha Christie. Prezentator: Stéphane Bern.

Pentru grila integrală de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5Monde în lunile noiembrie și în decembrie, intrați pe site-ul TV5Monde România și pe pagina de facebook TV5Monde România.

Despre TV5Monde

România este a treia țară, pe plan mondial, ca audiență a TV5Monde, după Franța și Republica Congo. La nivel mondial, canalul francofon emite prin 9 canale teritoriale distincte și 2 canale tematice, ce ajung în 265 milioane de cămine, cusubtitrareîn 12 limbi de circulație internațională.

TV5Monde emite în România, cu subtitrare în limba română, filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir-faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuritelevizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere. 

În România, TV5Monde este în oferta tuturor operatorilor de cablu, cu subtitrare înlimba română, din 1990, cu peste 7 milioane de cămine românești conectate la canalul francofon.  

Exploreaza subiecte similare:

Les petits meurtres d'Agatha Christie, agatha christie

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells