Imagini din The Great Wall, filmul în care Matt Damon luptă cu monştri în China

de Cristina Grigore în 29 Iul 2016
Coproducţia chinezo-americană va avea premiera la noi pe 27 ianuarie

Cu apetență pentru blockbusterele americane, piaţa chinezească de film se îndreaptă tot mai mult spre Hollywood, prin colaborări de amploare între studiouri, din care nu lipsesc nume cu greutate la box office. După ce Dwayne Johnson a semnat pentru un „Die Hard” plasat în China, vedem primele imagini oficiale de la filmările lui The Great Wall, via EntertainmentWeekly.com.

Pelicula a încheiat recent filmările. Un trailer-ul filmului este de ieri disponibil şi surprinde, asemenea fotografiilor prezentate, atmosfera de mister, grandoare şi tensiune din fantastica aventură despre originile Marelui Zid Chinezesc, ce opune istoriei oficiale – în care construcţia zidului a pornit în anul 221 î.e.n. pentru a apăra teritoriile chineze de cotropitorii nomazi din Stepa Eurasiatică – o legendă în care atacatorii sunt monştri.

Proiect iniţiat de Legendary Pictures, filmul a atras mulţi actori celebri în rolurile principale. Cei doi soldaţi britanici ce ajung să descopere misterul Zidului Chinezesc trebuiau să fie, iniţial, Henry Cavill şi Benjamin Walker (în locul căruia a fost luat în considerare şi Alexander Skarsgård). Realizatorii i-au înlocuit, până la urmă cu Matt Damon şi Willem Dafoe, alături de popularii actori chinezi Andy Lau şi Jing Tian (din viitorul Kong: Skull Island). Apare în film şi Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos).

Este primul film în limba engleză (şi cu buget de blockbuster) al lui Zhang Yimou, renumit cineast chinez. The Great Wall lansează în România pe 27 ianuarie, anul viitor.

Exploreaza subiecte similare:

The Great Wall

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells